Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΕΛΕΝΗ ΠΡΑΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΑΔΑΚΗ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΗΣ

2 ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Η βία μεταξύ των παιδιών στο σχολείο δεν είναι κάτι το καινούριο .Κάποια άτομα μάλιστα πιστεύουν ότι σχολική επιθετικότητα είναι κάτι φυσικό, διαδικασία στην ανάπτυξη του παιδιού.

3 ΕΙΔΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του: κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα) λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις) ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω  μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο). σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές)

4 ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ Το παιδί ή ομάδα παιδιών που ασκεί βία Οι γονείς Στο φαινόμενο του bullying εμπλέκονται πολλά μέρη: Οι εκπαιδευτικοί Το παιδί που δέχεται βία Τα παιδιά θεατές

5 STOP BULLYING Θύμα Θύτης ΘΥΤΗΣ - ΘΥΜΑ
Οι μαθητές – θύματα έχουν συνήθως τα εξής χαρακτηριστικά: • Παθητικά θύματα: ανασφαλή, αγχώδη, μοναχικά, χαμηλή αυτοεκτίμηση • «Προκλητικά» θύματα: αντιδραστικά, αδέξια, αυθόρμητα, συχνά υπερκινητικά με δυσκολία συγκέντρωσης • Ανήκουν σε μειοψηφική ομάδα (εθνότητα, θρήσκευμα, αναπηρία , σωματική εμφάνιση, παχυσαρκία, κλπ) Θύτης Οι μαθητές – θύτες έχουν συνήθως τα εξής χαρακτηριστικά: • Έντονη, εξωστρεφής, παρορμητική προσωπικότητα • Μή ανοχή στη διαφορετικότητα • Εναλλάσσονται σε ρόλους θύτη-θύματος •Υψηλή αυτοπεποίθηση, με υπερβολικά θετική αυτοεικόνα που δε στηρίζεται στην πραγματικότητα.

6 ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ Η ισότητα των ευκαιριών αποτελεί γενική αρχή, οι δύο ουσιαστικές πτυχές της οποίας είναι η απαγόρευση των διακρίσεων λόγω ιθαγένειας και η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η εν λόγω αρχή εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς, ιδίως, στον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικογενειακό βίο.

7 Ισότητα Ευκαιριών Ισότητα Ευκαιριών Ισότητα Ευκαιριών
Η συνθήκη του Άμστερνταμ εισήγαγε μια νέα διάταξη προκειμένου να ενισχύσει την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων που συνδέεται άμεσα με την ισότητα των ευκαιριών. Το άρθρο αυτό προβλέπει τη δυνατότητα λήψης από το Συμβούλιο των αναγκαίων μέτρων για την καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων λόγω φύλου, φυλής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

8 σύνταξη Σχολικής Επιτροπής ενάντια στον εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία
σύνταξη Διακήρυξης του σχολείου ενάντια στη βία: δικαιώματα-υποχρεώσεις-καθήκοντα για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αύξηση της επίβλεψης του σχολικού χώρου ευαισθητοποίηση και συνεργασία με τους γονείς, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος αναπαραγωγής και ενθάρρυνσης της ενδοσχολικής βίας ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

9 ΙΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google