Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk. SCHOOL BULLΥING.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk. SCHOOL BULLΥING."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk. SCHOOL BULLΥING

2 ΟΡΙΣΜΟΣ Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

3 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ • «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κόντρα στους καιρούς δε διστάζει να αναδείξει το φαινόμενο, αναλαμβάνοντας το συντονισμό της εν λόγω έρευνας, η οποία αποτελεί μόλις το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας. • Με την Ευρωπαϊκή αυτή καμπάνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και στη δημιουργία κώδικα αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

4 ~Ο ΘΥΤΗΣ~

5 ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Δε Φοβάμαι το σχολείο" Στο επίκεντρο της Επιστημονικής- Επιμορφωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Ζωσιμαία Παιδωγωγική Ακαδημία με θέμα "Σχολικός Εκφοβισμός και Εθνοπολιτισμική Ετερότητα", τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής έρευνας που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Γιώργος Νικολάου, κάνοντας αναφορά στα ενδιαφέροντα ευρήματα, τις ελληνικές αναφορές, αλλά και στους τρόπους πρόληψης και θεραπείας του σχολικού εκφοβισμού.

6 Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ,ΟΧΙ ΣΤΟ BULLYING!!!

7 ΟΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Πατήστε εδώ για να δείτε ενα βίντεο


Κατέβασμα ppt "Κατερίνα-Ηλέκτρα Κ. Δήμητρα Γ. Χριστίνα Γk. SCHOOL BULLΥING."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google