Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο Βασικά σημεία του μαθήματος

2 να εκδικηθεί τους Πέρσες για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα. Ο Μ. Αλέξανδρος μετά το θάνατο του πατέρα του ανεβαίνει στο θρόνο και αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το σχέδιο του Φιλίππου του Β’, να εκδικηθεί τους Πέρσες για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ελλάδα.

3 Το πρώτο μέρος της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου Τροία 1. Με 35.000 στρατό περνά τον Ελλήσποντο και φτάνει στην Τροία, όπου προσφέρει τιμές στον Αχιλλέα. Γόρδιο 3. Στο Γόρδιο λύνει το γόρδιο δεσμό (κόμπος που δεν ξεχώριζε η αρχή και το τέλος του). Γρανικό ποταμό Οι Πέρσες επιτίθενται στο Μ. Αλέξανδρο στο Γρανικό ποταμό και χάνουν. Ισσό 4. Συγκρούεται δεύτερη φορά στην Ισσό με τους Πέρσες. Και πάλι βγαίνει νικητής.

4 Ο Μ. Αλέξανδρος μπορούσε άνετα να προχωρήσει στο εσωτερικό της περσικής αυτοκρατορίας. Όμως εντυπωσιασμένος από την Αίγυπτο κατευθύνεται προς τα εκεί. Στα παράλια της Αιγύπτου ιδρύει την Αλεξάνδρεια.


Κατέβασμα ppt "Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google