Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού
Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο Η πυραμίδα της Γκίζας Ο φάρος της Αλεξάνδρειας Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας Ο Κολοσσός της Ρόδου

3 Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού
Τάφος του Μαύσωλου, του Πέρση σατράπη της Καρίας. Είχε 45 μέτρα ύψος και βρισκόταν στην Αλικαρνασσό, στην σημερινή Τουρκία.

4 Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο
Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο Αφιερωμένο στην ελληνική θεά Αρτέμιδα, το χτίσιμο του διήρκεσε 120 έτη. Αρχικά κάηκε ολοσχερώς αλλά επανοικοδομήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο για να καταστραφεί πάλι από τους Γότθους. Βρισκόταν στην σημερινή Έφεσο της Τουρκίας.

5 Η πυραμίδα της Γκίζας Χτίστηκε κατά την διάρκεια της τέταρτης δυναστείας των Αιγυπτίων ως τάφος του Φαραώ Χέοπα. Δίπλα της βρίσκονται οι άλλες δυο μεγάλες πυραμίδες της ίδιας δυναστείας, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου. Όλες βρίσκονται στην Αίγυπτο.

6 Ο φάρος της Αλεξάνδρειας
Ο φάρος είχε 135 μέτρα ύψος και ήταν μεταξύ των πιο ψηλών δομών στη γη για πολλούς αιώνες. Βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και χτίστηκε από τον Σωκράτη τον Κνίδιο, Μ. Αλέξανδρο (Αρχαία Αίγυπτος).

7 Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία
Φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο στην αρχαιότητα γλύπτη Φειδία και ήταν τοποθετημένο στην Ολυμπία (Ελλάδα) και έφθανε τα 12 μέτρα ύψος.

8 Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας Κατασκευάστηκαν από τον  Ναβουχοδονόσορα τον Β'. Οι κήποι έφθαναν τα 22 μέτρα ύψος. Η περιοχή αυτών βρίσκεται στο σημερινό Ιράκ.

9 Ο Κολοσσός της Ρόδου Ένα τεράστιο άγαλμα του Θεού Ήλιου που ήταν τοποθετημένο στην προβλήτα του αρχαίου λιμένος της Ρόδου (Ελλάδα) και είχε 35 μέτρα ύψος.


Κατέβασμα ppt "TA ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google