Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Εθνικό Κέντρο Europass (Ε.Κ.Ε.) και τα Έγγραφα EUROPASS

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Εθνικό Κέντρο Europass (Ε.Κ.Ε.) και τα Έγγραφα EUROPASS"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Εθνικό Κέντρο Europass (Ε.Κ.Ε.) και τα Έγγραφα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ. ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕUROPASS Αθήνα, 21 / 11 / 2006

2 Ευρωπαϊκή δράση Europass
Μέσα στη νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα όπου υπάρχει κοινή αγορά κοινό νόμισμα Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

3 Ευρωπαϊκή δράση Europass
Η πρόκληση …. Η δημιουργία μιας Ευρώπης που θα επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών για εργασία για σπουδές και κατάρτιση στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

4 Ευρωπαϊκή δράση Europass
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού πλαισίου για τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων. Η αδιαφάνεια αποτελεί: εμπόδιο στην κινητικότητα περιορισμός στην ανάπτυξη της ευελιξίας των αγορών εργασίας στην Ευρώπη. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

5 Στόχοι του Europass Να προωθεί την κινητικότητα των πολιτών στις χώρες της Ε.Ε. Να πιστοποιεί τις διαφορετικές διαδρομές κατάρτισης και εκπαίδευσης σε χώρες της Ε.Ε. Να εξασφαλίζει και να προωθεί τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων μέσω των εγγράφων Europass Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

6 Εθνικό Κέντρο Europass = Ο.Ε.Ε.Κ. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.)
προβάλλει και προωθεί τα έγγραφα αυτά διαχειρίζεται το σύστημα παροχής πληροφοριών παρέχει πληροφορίες και προσανατολίζει τους νέους καθοδηγεί τους ενδιαφερόμενους για να μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τα έγγραφα Europass. Στην Ελλάδα Εθνικό Κέντρο Europass = Ο.Ε.Ε.Κ. (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

7 Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ε.Κ.Ε. ιδρύονται Ε.Κ.Ε. σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που συντονίζονται σε ένα οργανωμένο δίκτυο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλα Ε.Κ.Ε. παρέχουν άμεση διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα δημιουργείται βάση δεδομένων με τα ολοκληρωμένα έγγραφα - εργαλεία Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

8 Ο φάκελος Europass Πυρήνας του φακέλου: Europass CV
Γλωσσών Europass Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass CV Europass Παράρτημα Διπλώματος Οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε από τα έγγραφά EUROPASS διότι η χρήση τους αποτελεί δυνατότητα που προσφέρεται σε αυτούς και όχι υποχρέωση. Πυρήνας του φακέλου: Europass CV Europass Mobility Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

9 Ο φάκελος Europass Η κεντρική ιδέα είναι να συνδεθούν όλα τα έγγραφα,
σε έναν απλό, δομημένο φάκελο, γνωστό ως «φάκελο Europass». Το κάθε ένα έγγραφο χωριστά έχει τα δικά του κρίσιμα χαρακτηριστικά στοιχεία αλλά όλα υπηρετούν έναν κοινό σκοπό: να βοηθούν τους πολίτες να κοινοποιούν τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητές τους. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

10 Έγγραφα EUROPASS 1. Βιογραφικό Σημείωμα (CV) 2. Διαβατήριο Γλωσσών 3. Κινητικότητα Europass (Mobility) 4. Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού 5. Παράρτημα Διπλώματος Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

11 Βιογραφικό Σημείωμα (CV) Europass
1. Βιογραφικό Σημείωμα (CV) Europass Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

12 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
αποτελεί προσωπικό έγγραφο (χωρίς νομική ισχύ) το ετοιμάζει ο κάθε πολίτης μόνος του κοινή φόρμα διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες της Ε.Ε. παρουσιάζει προσόντα, δεξιότητες, γνώσεις με οργανωμένο, συστηματικό τρόπο ευέλικτη φόρμα - προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

13 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

14 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

15 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

16 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

17 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μπορείτε να βρείτε το Europass CV… στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Europass στα ελληνικά και τα αγγλικά ( στο Διαδίκτυο, στην πύλη του CEDEFOP ( στο Διαδίκτυο, στην πύλη EURES ώστε να είναι διαθέσιμο σε υποψήφιους εργοδότες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ( αν δε έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επικοινωνήστε με το Ε.Κ.Ε. / Ο.Ε.Ε.Κ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

18 Το CV μπορείτε να το ενημερώνετε και να το ξανατυπώνετε όποτε θέλετε.
1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS Στο Διαδίκτυο… 1η επιλογή: κατεβάζετε τη φόρμα του Europass CV (αρχείο Word), την αποθηκεύετε στον Η/Υ σας και τη συμπληρώνετε εκτός σύνδεσης 2η επιλογή: συμπληρώνετε το CV on-line ακολουθώντας τις οδηγίες, μέσα από την εφαρμογή που έχει κατασκευάσει το Ε.Κ.Ε. και το αποθηκεύετε στο server του Ε.Κ.Ε. Το CV μπορείτε να το ενημερώνετε και να το ξανατυπώνετε όποτε θέλετε. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

19 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
1η επιλογή: βρίσκετε τη φόρμα στην «Αρχειοθήκη» & την κατεβάζετε στον Η/Υ σας Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

20 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
2η επιλογή: Για να συμπληρώσετε το CV σας on-line και με τη βοήθεια οδηγιών, πρέπει να κάνετε εγγραφή στο σύστημα ως: Νέος Χρήστης Στη συνέχεια, μπαίνετε στο σύστημα κάνοντας ταυτοποίηση με το ψευδώνυμο (username) & τον κωδικό σας (password). Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

21 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Είσοδος στο σύστημα ως απλός χρήστης Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

22 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

23 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Ευελιξία – προσαρμογή στις ανάγκες του κάθε χρήστη Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

24 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
Στο τέλος, μπορεί να γίνει: προεπισκόπηση του τελικού CV μεταφόρτωση (download) αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ) αποθήκευση στο σύστημα για ένα διάστημα Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

25 1. Βιογραφικό σημείωμα EUROPASS
η φόρμα του Βιογραφικού Σημειώματος Europass υπάρχει σε πολλές γλώσσες της Ε.Ε. στην πύλη του CEDEFOP ( Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

26 2. Διαβατήριο Γλωσσών Europass Έγγραφα EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

27 2. Διαβατήριο Γλωσσών EUROPASS
αποτελεί προσωπικό έγγραφο (χωρίς νομική ισχύ) το ετοιμάζει ο κάθε πολίτης μόνος του κοινή φόρμα διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες της Ε.Ε. αποτελεί ένα από τα τρία μέρη του Ευρωπαϊκού Χαρτοφυλακίου Γλωσσομάθειας (Europass Πορτφόλιο Γλωσσών), για το οποίο υπεύθυνος φορέας είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

28 2. Διαβατήριο Γλωσσών EUROPASS
καταγραφή των γλωσσικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων κατόπιν αυτοαξιολόγησης σε κατανόηση (προφορική και ανάγνωση) ομιλία (επικοινωνία και προφορική έκφραση) γραφή με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς που διαμορφώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης πίνακας αυτοαξιολόγησης με τρία επίπεδα: βασικός χρήστης (επίπεδα Α1 και Α2) ανεξάρτητος χρήστης (επίπεδα B1 και B2) έμπειρος χρήστης (επίπεδα C1 και C2) Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

29 2. Διαβατήριο Γλωσσών EUROPASS
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

30 2. Διαβατήριο Γλωσσών EUROPASS
για ικανότητες που αποκτήθηκαν εντός και εκτός του πλαισίου της τυπικής εκπαίδευσης Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

31 2. Διαβατήριο Γλωσσών EUROPASS
στο Διαδίκτυο, στην πύλη του CEDEFOP αν δε έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επικοινωνήστε με τον Ο.Ε.Ε.Κ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

32 Κινητικότητα Europass (Mobility)
3. Κινητικότητα Europass (Mobility) Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

33 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
αποτελεί προσωπικό έγγραφο βεβαιώνει την πραγματοποίηση μιας περιόδου εκπαίδευσης/κατάρτισης σε μια άλλη χώρα της Ε.Ε. δικαιούνται να το πάρουν όλοι όσοι συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας (Leonardo da Vinci, Erasmus, Comenius, Youth, Grundtvig κλπ.) εκδίδεται από το Εθνικό Κέντρο Europass (Ε.Κ.Ε. / Ο.Ε.Ε.Κ.) σφραγίζεται και υπογράφεται από το Ε.Κ.Ε. και από τους δύο φορείς υλοποίησης της περιόδου εκπαίδευσης/κατάρτισης Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

34 πρόγραμμα κινητικότητας κατάρτισης–εκπαίδευσης
3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility) Φορέας υποδοχής (ΑΕΙ, Εταιρεία, Οργανισμός Κατάρτισης…) Φορέας αποστολής (ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, ΤΕΕ…) Α Γ συμφωνία για πρόγραμμα κινητικότητας (Leonardo da Vinci, Socrates...) Περίοδος κατάρτισης–εκπαίδευσης σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Β Europass Mobility Δ Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

35 αντικαθιστά το παλαιότερο έγγραφο
3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility) Από τις αρχές του 2005 τo Europass Mobility αντικαθιστά το παλαιότερο έγγραφο Europass Training. Europass Training: για προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Europass Mobility: για όλους τους τύπους Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

36 Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα
3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility) Στην Ελλάδα έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα ≈ Europass Training ≈ 500 Europass Mobility. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

37 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
στα ελληνικά και τα αγγλικά σύνολο σελίδων: 3-4 πίνακες 1 – 4: κοινοί για όλα τα προγράμματα πίνακας 5.Α: προγράμματα Leonardo da Vinci, Grundtvig κλπ. πίνακας 5.Β: πρόγραμμα Erasmus Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

38 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Πίνακας 1: προσωπικά στοιχεία δικαιούχου Πίνακας 2: στοιχεία έκδοσης εγγράφου Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

39 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Πίνακας 3: στοιχεία φορέα αποστολής στοιχεία φορέα υποδοχής Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

40 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Πίνακας 4: Περιγραφή εμπειρίας κινητικότητας: στόχος διάρκεια σχετικό πρόγραμμα κλπ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

41 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Πίνακας 5.Α: (για προγράμματα Leonardo da Vinci Grundtvig κλπ.) Περιγραφή δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν & δεξιοτήτων - ικανοτήτων που αποκτήθηκαν: επαγγελματικές γλωσσικές στη χρήση Η/Υ οργανωτικές κοινωνικές κλπ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

42 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Πίνακας 5.B: (για προγράμματα Erasmus) κατάλογος μαθημάτων και βαθμολογία (βάσει του πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας ECTS)  κωδικός μαθήματος  τίτλος μαθήματος  διάρκεια  τοπικός βαθμός  βαθμός ECST/ECVET  πιστωτικές μονάδες ECTS/ECVET. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

43 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

44 3. Κινητικότητα EUROPASS (Mobility)
   ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει έλεγχο της αίτησης ο φορέας υποδοχής (Φ.Υ.) συμπληρώνει τα στοιχεία για την κατάρτιση-εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά ο φορέας αποστολής (Φ.Α.) μεταφράζει το έγγραφο στα ελληνικά ο Ο.Ε.Ε.Κ. κάνει τον τελικό έλεγχο και εκδίδει το Europass Mobility Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

45 Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass
4. Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

46 4.Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού EUROPASS
για απόφοιτους ΙΕΚ και ΤΕΕ συνοδευτικό έγγραφο ενός διπλώματος ή πιστοποιητικού επαγγελματικής κατάρτισης δίνει συμπληρωματικές πληροφορίες δεν είναι προσωπικό έγγραφο (χωρίς νομική ισχύ) υπάρχει στα ελληνικά και στα αγγλικά υπεύθυνος φορέας για τη σύνταξή τους είναι το Εθνικό Σημείο Αναφοράς (National Reference Point) - στην Ελλάδα ο Ο.Ε.Ε.Κ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

47 4.Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού EUROPASS

48 4.Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού EUROPASS
Σελίδα 1 τίτλος πιστοποιητικού μεταφρασμένος τίτλος πιστοποιητικού προφίλ επαγγελματικών ικανοτήτων φάσμα επαγγελμάτων στα οποία έχει πρόσβαση ο κάτοχος του πιστοποιητικού Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

49 4.Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού EUROPASS
Σελίδα 2 επίσημη βάση πιστοποιητικού (φορέας, επίπεδο, βαθμολόγηση, νομική βάση κλπ.) περιγραφή εκπαίδευσης και κατάρτισης (θεωρητικό-πρακτικό μέρος) πρόσθετες πληροφορίες (μαθήματα, προϋποθέσεις εισαγωγής, πρακτική άσκηση κλπ.) Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

50 4.Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού EUROPASS
ή στην ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε.Κ. (Εθνικό Σημείο Αναφοράς) αν δε έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επικοινωνήστε με τον Ο.Ε.Ε.Κ. για να σας σταλεί ταχυδρομικά Είναι έτοιμα 82 Συμπληρώματα Πιστοποιητικών ΙΕΚ. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ετοιμασίας των υπόλοιπων 68. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

51 Παράρτημα Διπλώματος Europass (Diploma Supplement)
5. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

52 Άρθρο 15: Παράρτημα διπλώματος
5. Παράρτημα Διπλώματος EUROPASS ΝΟΜΟΣ υπ. αριθμ (ΦΕΚ Α 189/ ) «Διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση. Σύστημα μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων. Παράρτημα διπλώματος.» Άρθρο 15: Παράρτημα διπλώματος χορηγείται σε απόφοιτους ΑΕΙ & ΤΕΙ δεν υποκαθιστά τον επίσημο τίτλο σπουδών αλλά επισυνάπτεται σε αυτόν είναι προσωπικό έγγραφο (ονομαστική αναγραφή του δικαιούχου) αποτελεί επεξηγηματικό έγγραφο με πληροφορίες για τη φύση το επίπεδο το γενικότερο πλαίσιο εκπαίδευσης το περιεχόμενο και το καθεστώς των σπουδών δεν περιέχει αξιολογικές κρίσεις ούτε δηλώσεις ισοτιμίας ή αντιστοιχίας ή προτάσεις σχετικά με την αναγνώριση του τίτλου στο εξωτερικό Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

53 Συμπλήρωμα Διπλώματος
5. Συμπλήρωμα Διπλώματος EUROPASS εκδίδεται αυτομάτως και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση των σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής του ενδιαφερομένου το βασικό περιεχόμενο του παραρτήματος διπλώματος είναι ενιαίο για όλα τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης τυπώνεται σε ειδικό ομοιόμορφο χαρτί (μεμβράνη) σύμφωνα με το υπόδειγμα, τον τύπο και τις διαστάσεις που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Απόφαση 2241/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου: Συμπλήρωμα Διπλώματος Νόμος υπ.αριθμ.3374 (ΦΕΚΑ.189/ ): Παράρτημα Διπλώματος Στην παρούσα φάση, έχει ψηφιστεί ο Νόμος αλλά εκκρεμεί η εγκύκλιος για την εφαρμογή του. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

54 Έγγραφα EUROPASS για να αποκτήσετε το φάκελο Europass,
επικοινωνήστε με τον Ο.Ε.Ε.Κ. Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.

55 Έγγραφα EUROPASS Χρήσιμες Ιστοσελίδες & Διευθύνσεις
Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων Τηλέφωνα: / / 09 / 10 / 11 Φαξ: / Μαρίνα Σπηλιώτη, Τμήμα Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ο.Ε.Ε.Κ.


Κατέβασμα ppt "Το Εθνικό Κέντρο Europass (Ε.Κ.Ε.) και τα Έγγραφα EUROPASS"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google