Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ 1 ΑNGLETA,HAMPLOVA,PERES,BRIKOU,FESSER,KRAUSE

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ 1 ΑNGLETA,HAMPLOVA,PERES,BRIKOU,FESSER,KRAUSE"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ 1 ΑNGLETA,HAMPLOVA,PERES,BRIKOU,FESSER,KRAUSE
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 1 ΑNGLETA,HAMPLOVA,PERES,BRIKOU,FESSER,KRAUSE

2 ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 Φαγητό στα εστιατόρια Ξύλο από το δάσος
Ξύλινο μονοπάτι Παιδική χαρά Σκι Παιδική γωνιά Bάση πληροφοριών Κατάλογος

3 ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 1.Τα φαγητά ήταν αρκετά ακριβά. Μερικοί παρήγγειλαν σνίτσελ και γκούλας.Προσπαθήσαμε να παραγγείλουμε λουκάνικα αλλά δεν υπήρχαν καθόλου, παρ όλο που ήταν γραμμένα στο μενού- η μερίδα της ελληνικής σαλάτας ήταν πολύ μικρή. 2.Ενημέρωση για Natura 2000. 3.Ήμασταν σε μεγάλη απόσταση για να έχουμε προμήθειες, ώστε να υπάρχει αφθονία φαγητών στο εστιατόριο.

4 ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ 1.Ξυλουργοί κόβουν τα ξύλα που έχουν καταστραφεί από ασθένειες η παράσιτα για να σώσουν το δάσος και να συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του. 2.Το ξύλο των δέντρων χρειάζεται μια περαιτέρω επεξεργασία για την επιβίωση του. 3.Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη ορισμένων ειδικών, οι όποιοι θεωρούν ότι τέτοια δάση πρέπει να αφήνονται στην τύχη τους χωρίς να γίνει διακοπή στην αποσύνθεση, που είναι μια φάση της ζωής του δάσους. 4.Ο λόγος που γίνεται η κοπή των δέντρων είναι για να αλλάξει η δομή του δάσους και τα είδη, από δάσος ερυθρότατης σε δάση ελατής-οξιάς. Τα δάση ερυθρότατης είναι λιγότερο ανθεκτικά στις ακραίες καιρικές συνθήκες. 5.Η οξύτητα του εδάφους προκαλεί την αλλαγή των τύπων δέντρου από έλατα σε πεύκα και σημύδες. 6.Παρουσίαση.

5 ΞΥΛΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 1.Η διαδρομή είναι πάνω από το έδαφος, επιτρέποντας στους επισκέπτες να πάνε σε μέρη που θα ήταν πολύ δύσκολο να πλησιαστούν, λόγω της υγρασίας και του ασταθούς στρώματος των τυρφορυχείων. 2.Η διαδρομή επίσης προστατεύει τη χλωρίδα και την ποικιλομορφία από τις βλαβερές επιπτώσεις και μας επιτρέπει να πηγαίνουμε σε αυτή την τοποθεσία σε όλες τις μεταβολές των καιρικών συνθηκών. 3.Τακτικοί έλεγχοι και οι επισκευές είναι αναγκαίες 4.Σημεία ξεκούρασης υπάρχουν επίσης σε πολλά τμήματα της διαδρομής

6 ΤΥΡΦΟΡΥΧΕΙΟ 1.Η τύρφη ως πόρος ανήκει σε μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην τσεχική δημοκρατία. 2.Υπάρχει ένα ξεχωριστό μέρος που ονομάζεται veľký mecháč λίμνη και βρίσκεται μέσα σε δάσος ερυθρότατης σε περιοχή της rejvíz. 3.Γύρω από τη λίμνη μεγαλώνουν διάφορα είδη δέντρων, όπως πεύκα και σημύδες καθώς και φυτά. 4.Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι η τύρφη όταν αποτίθετε πάνω στη γη ,παίρνει την μορφή ενός ορυχείου που ονομάζεται τυρφορυχείο και σιγά σιγά καλύπτει τα πάντα. 5.Είναι ένα υποπροϊόν από βρύα και λειχήνες που συμβάλλει στη διαδικασία διαμόρφωσης του στρώματος της τύρφης.

7 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ 1.Μέρος της ξυλείας από τα δάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση μια παιδική χαράς για τα παιδιά, με παγκάκια για τους επισκέπτες η αλλά παγκάκια γύρω από μια ανοιχτή φωτιά. 2.Πρέπει να προσέξουμε φυσικά τα ξύλα να μην καταστραφούν και αυτό γίνεται μόνο με τη σωστή συντήρηση. 3.Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την καλή θέληση να δημιουργηθεί κάτι ωραίο και χρήσιμο.

8 ΤΕΤΑΡΤΗ - 6 ΑΠΡ 2011 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΟΕΙΩΝ ΣΤΟ KRUŽBERK
ΡΑΝΤΣΟ ΣΤΟ JAKARTOVICE ARBORETUM - NOVÝ DVUR (ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ)

9 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΒΟΕΙΩΝ ΣΤΗΝ KRUŽBERK
1.Είναι ένα βιολογικό αγρόκτημα. 2. Υπάρχουν σε αυτό δύο είδη αγελάδων α)γαλακτοκομικές β)κρεατοπαραγωγής, 650 συνολικά (160 για το γάλα, 130 για το κρέας, και τα υπόλοιπα είναι αγελάδες μωρά). 3.Οι αγελάδες τρώνε μόνο βιολογικά τρόφιμα και παρέχουν κρέας και γάλα σε ποιότητα βίο. 4.Παρέχουν λιγότερο γάλα, επειδή δεν είναι υποχρεωμένες να δώσουν τη μεγίστη απόδοση τους. 5. Το προιόν τους δεν είναι καθαρό είδος γάλατος, αλλά μείγμα ειδών. 6.Παρά τη μικρή ποσότητα παραγωγής, αυτό το γάλα περιέχει περισσότερα λίπη και πρωτεΐνες σε σύγκριση με το κοινό γάλα στα μη βιολογικά αγροκτήματα. 7.Οι αγελάδες είναι ελεύθερες να κινούνται μέσα σε στάβλους και εκτός σε μεγάλες εκτάσεις. 8.Κατά μέσο ορό γεννιούνται 200 μωρά αγελάδες κάθε χρόνο.

10 ΠΡΟΙΟΝΤΑ 1.Το γάλα πωλείτε σε μια εταιρεία που ονομάζεται olma για περαιτέρω επεξεργασία και για γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, γιαούρτι κ.λπ. 2.Πώληση του κρέατος. 3.Γίνεται εξαγωγή των νεαρών μόσχων. 4.Παράγεται ζωοτροφή για τους ίδιους. 5.Χρησ/ποίηση του αχύρου για την κατασκευή κλινών. 6.Το κόπρισμα της αγελάδας συμβάλλει στην γονιμοποίηση των λιβαδιών. 7.Παραγωγή γαϊδουράγκαθου. 8.Παραγωγή ελαιοκράμβης και αγριοβρώμης.

11 ΡΑΝΤΣΟ ΣΤΟ JAKARTOVICE
1.Κέντρο εκπαίδευσης αλόγων. 2.Τα παιδιά μπορούν να κάνουν ιππασία με πόνυ. 3.Επίδειξη ιππασίας με τον δυτικό τρόπο ανάβασης 4.Το κέντρο διέθετε εστιατόριο, παιδική χαρά και πισίνα. 5.Υπήρχε δυνατότητα διαμονής σε δωμάτια του ομίλου.

12 ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ -ARBORETUM - NOVÝ DVÚR
1.Πολλά εξωτικά και σπάνια δέντρα και λουλούδια 2. Μικρός ζωολογικός κήπος. 3. Θερμοκήπιο με λουλούδια και κάκτους 4. Φυλλάδια και έντυπα

13 ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΟΥΝΕΣΚΟ
HNEVOŠICKÝ HAJ (ΑΛΣΟΣ, BOSK) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΣΤΗ ŠTÍTINA

14 Hnevošický háj (άλσος, bosk)
1. Προστατευόμενη περιοχή από την ΕΕ στα δυτικά σύνορα της ανατολικής Καρπαθίας. 2.Στην είσοδο του άλσους, υπήρχαν πινάκες με πληροφορίες για σπάνια και κοινά είδη φυτών και αμφίβιων στην περιοχή. 3.Είχαμε το προνόμιο να έχουμε μια διάλεξη από τον κ. Kubačka νεώτερο από το Νatura 2000. 4.Η διάλεξη ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη με ενδιαφέρον για όλες τις ηλικίες.

15 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑ ΣΤΗΝ ŠTÍTINA
1.Προϊόντα:α) κατσικίσιο και πρόβειο κρέας β) κατσικίσιο και πρόβειο γάλα γ) πολλά είδη τυριών δ) μαλλί 2.Αυτός ήταν ο τελευταίος μας προορισμός μακριά από την opava. Το καλύτερο ήταν στο τέλος, που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά ειδή τυριού, π.χ. Με ελιές, καρυδιά, μπαχαρικά κ.λπ.Και διαφορετικής εμφάνισης, ριγέ η με μικρά σημάδια.Η οικογένεια είχε κερδίσει ένα διαγωνισμό αγρότη, για το ποιος θα κάνει το καλύτερο τυρί. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα ήταν πολύ νόστιμα. 


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ 1 ΑNGLETA,HAMPLOVA,PERES,BRIKOU,FESSER,KRAUSE"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google