Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όλοι μαζί για το νερό! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ. Γιατί ονομάζουμε τον Πλανήτη μας Γή, όταν η μεγαλύτερη επιφάνειά του καλύπτεται από νερό; Γή, ο μπλε Πλανήτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όλοι μαζί για το νερό! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ. Γιατί ονομάζουμε τον Πλανήτη μας Γή, όταν η μεγαλύτερη επιφάνειά του καλύπτεται από νερό; Γή, ο μπλε Πλανήτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όλοι μαζί για το νερό! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

2 Γιατί ονομάζουμε τον Πλανήτη μας Γή, όταν η μεγαλύτερη επιφάνειά του καλύπτεται από νερό; Γή, ο μπλε Πλανήτης

3 75% νερό25% ξηρά Ας παίξουμε ένα παιχνίδι για να το μάθουμε………. 518 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα km 2 νερού στη Γή Τι καταλάβαμε;

4 Το 75% του πλανήτη μας καλύπτεται από νερό Το 97,5% από αυτό είναι θάλασσα / ωκεανοί Το υπόλοιπο που μένει είναι…. Μόνο 2,5% από αυτό είναι γλυκό νερό Από το οποίο, το 70% είναι πάγοι στους πόλους Κι έτσι μας μένει μόνο…. 30% που και αυτό είναι κρυμμένο βαθιά στη Γή και που δύσκολα το βρίσκουμε Πολύ από αυτό είναι ήδη μολυσμένο, άρα άχρηστο και μόνο το 1% από αυτό μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι Από αυτό το 1%, το 70% ποτίζει τις καλλιέργειες και το υπόλοιπο 22% στις βιομηχανίες Κι έτσι μας απομένει μόνο ένα μικρό ποσοστό 0,08% το οποίο είναι καθαρό πόσιμο νερό. Και που είναι όλο αυτό το νερό?

5 Το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη το νερό για να λειτουργήσει αφού από αυτό αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του. Στα ζωτικά όργανα υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα νερού που τους επιτρέπει να λειτουργούν καλύτερα. Είναι το κύριο συστατικό του αίματος και μεταφέρει στα όργανα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος (ιδρώτας). Βοηθάει τις αρθρώσεις να λειτουργούν σωστά. Το νερό είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ζωής. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ζωή. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν ανάγκη από το νερό για να επιβιώσουν. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς καθόλου φαγητό, περίπου ένα μήνα. Χωρίς νερό δεν θα τα κατάφερνε για πάνω από τρείς ημέρες. Και γιατί είναι σημαντικό το νερό?

6 Και σου ’χα πει… Κλείνε τη βρύση!! ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΓΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ?

7 Και γιατί είναι σημαντικό το νερό? Κάθε μέρα χάνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερού, ιδρώνοντας, αναπνέοντας.. Υπάρχει όμως περίπτωση να χάσουμε πιο πολύ νερό. Για παράδειγμα : Όταν κάνω κάποια άσκηση χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν διαβάζω ένα βιβλίο χάνω πιο πολύ νερό; ΟΧΙ Όταν είμαι στην παραλία το καλοκαίρι χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν έχω πυρετό χάνω πιο πολύ νερό;ΝΑΙ Όταν πηγαίνω στην τουαλέτα χάνω πιο πολύ νερό; ΝΑΙ Όταν έχω διάρροια χάνω πιο πολύ νερό;ΝΑΙ Για αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να μην ξεχνάω να πίνω συχνά νερό!

8 2% 49% 61% 70% 74% 88% 87% 81% 94% 96% % Ποσοστό νερού σε κάποια τρόφιμα

9 ? % Ποσοστό νερού στο ανθρώπινο σώμα Πόσο νερό περιέχει το σώμα μας; ? ?

10 % Ποσοστό νερού στο ανθρώπινο σώμα Περίπου τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό. Το νερό λοιπόν υπάρχει….. Στους άνδρες, σε ποσοστό 60-65%. Στις γυναίκες σε ποσοστό 50-60%. Και στα παιδιά ηλικίας 5-10 χρονών βρίσκεται σε ποσοστό μέχρι και 70%. 60 – 70% Γάτα 62% Σκύλος 63%

11 Που βρίσκεται όμως όλο αυτό το νερό; 22% 83% 73% 75% 10%

12 Το πρώτο σημάδι αφυδάτωσης: Αίσθημα δίψας Το δεύτερο σημάδι αφυδάτωσης: Αίσθημα κούρασης, πονοκέφαλος, έλλειψη συγκέντρωσης Το τρίτο σημάδι αφυδάτωσης: Μείωση του μυϊκού τόνου (αδυναμία) Για αυτό, πίνουμε συχνά νερό και όχι μόνο όταν διψάμε. Όταν πια διψάσουμε, το σώμα μας έχει ήδη αφυδατωθεί. ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ Κι αν δεν πίνω συχνά νερό;

13 Σας ευχαριστώ όλους….


Κατέβασμα ppt "Όλοι μαζί για το νερό! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ. Γιατί ονομάζουμε τον Πλανήτη μας Γή, όταν η μεγαλύτερη επιφάνειά του καλύπτεται από νερό; Γή, ο μπλε Πλανήτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google