Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H βλάστηση της Ευρώπης. Τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο επειδή αναπνέουν συνεχώς (και οι ρίζες τους). Τα φυτά προτιμούν περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Τα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H βλάστηση της Ευρώπης. Τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο επειδή αναπνέουν συνεχώς (και οι ρίζες τους). Τα φυτά προτιμούν περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Τα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 H βλάστηση της Ευρώπης

2 Τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο επειδή αναπνέουν συνεχώς (και οι ρίζες τους). Τα φυτά προτιμούν περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Τα φυτά προτιμούν περιοχές με υγρασία στην ατμόσφαιρα. Τα φυτά προτιμούν περιοχές που το χώμα μπορεί να συγκρατήσει («ρουφήξει») νερό. Τα φυτά προτιμούν μέτριες θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

3 Τα φυτά δυσκολεύονται όπου δεν υπάρχει αρκετό φως. Τα φυτά δυσκολεύονται όταν υπάρχει ξηρασία στην ατμόσφαιρα (ξεραίνονται). Τα φυτά δυσκολεύονται όταν το έδαφος δεν συγκρατεί νερό. Τα φυτά δυσκολεύονται όταν το νερό έχει γίνει πάγος. Τα φυτά δυσκολεύονται όταν ο αέρας είναι παγωμένος.

4 Τα φυτά έχουν αναγκαστεί να προσαρμοστούν. φύλλο μπανανιάς φύλλα ελιάς φύλλα πεύκου κάκτος;; συκιάπεύκο

5

6 τούντρα Συναντάται σε περιοχές κοντά στον πολικό κύκλο, όπου φυτρώνουν μόνο βρύα και λειχήνες κατά τη διάρκεια του σύντομου καλοκαιριού.

7 τάιγκα Δάση κωνοφόρων δέντρων. Αυτός ο τύπος βλάστησης συναντάται σε Ρωσία και Σκανδιναβία.

8 στέπα Λιβάδια με ψηλό χορτάρι και θάμνους σε περιοχές με ξηρό κλίμα.

9 φυλλοβόλα – μεικτά δάση Τύπος βλάστησης που περιλαμβάνει δέντρα όπως οι οξιές, οι βελανιδιές κ.ά. Οι περιοχές όπου επικρατούσε αυτή η βλάστηση (π.χ. Γαλλία) σήμερα κυριαρχούνται από τον άνθρωπο (λιβάδια, κατοικίες κ.ά.).

10 μεσογειακή βλάστηση μακκία φρυγανώδης Χαρακτηρίζεται από φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία του καλοκαιριού (π.χ. ελιά, θυμάρι, πουρνάρι, αριά κ.ά.).

11 ορεινή βλάστηση Επικρατεί στα ψηλά βουνά. Τα είδη που συναντάμε στις περιοχές αυτές είναι έλατα και οξιές, ενώ πάνω από τα υψομετρικά όρια του δάσους υπάρχει βλάστηση στέπας και λιβάδια. δίκταμο εντελβάις

12 Σήμερα δεν έχει μείνει κανένα σχεδόν δάσος στην Ευρώπη που να επιβιώνει από τη μεσαιωνική εποχή, αντίθετα όλα τα δάση που υπάρχουν αποτελούνται από νεαρά δέντρα ηλικίας 100-200 ετών. Δάσος Belovezhskaya, Λευκορωσία Sherwood Forest Nottinghamshire, England

13 Όλυμπος Βάλια Κάλντα, Πίνδος Παρνασσός Φαράγγι Σαμαριάς

14 άρρωστο δάσος αποψίλωση Πελοπόννησος, 2007


Κατέβασμα ppt "H βλάστηση της Ευρώπης. Τα φυτά χρειάζονται οξυγόνο επειδή αναπνέουν συνεχώς (και οι ρίζες τους). Τα φυτά προτιμούν περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια. Τα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google