Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ναυμαχία της Σαλαμίνας Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ναυμαχία της Σαλαμίνας Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Ο Ξέρξης συνεχίζει… Μετά τη νίκη του στις Θερμοπύλες, ο Ξέρξης κατευθύνεται προς την Αθήνα. Θα τη βρει όμως άδεια, γιατί τα γυναικόπαιδα πήγαν σε άλλες περιοχές για να προστατευθούν και οι άντρες ήταν ετοιμοπόλεμοι στα πλοία τους με αρχηγό τον Αθηναίο Θεμιστοκλή. Μετά τη νίκη του στις Θερμοπύλες, ο Ξέρξης κατευθύνεται προς την Αθήνα. Θα τη βρει όμως άδεια, γιατί τα γυναικόπαιδα πήγαν σε άλλες περιοχές για να προστατευθούν και οι άντρες ήταν ετοιμοπόλεμοι στα πλοία τους με αρχηγό τον Αθηναίο Θεμιστοκλή.

3 Το σχέδιο του Θεμιστοκλή Ο Θεμιστοκλής υποστήριζε ότι οι Πέρσες έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο στενό της Σαλαμίνας, εκεί όπου οι Πέρσες με τα μεγάλα τους καράβια δε θα μπορούσαν να κινηθούν εύκολα. Ο Θεμιστοκλής υποστήριζε ότι οι Πέρσες έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο στενό της Σαλαμίνας, εκεί όπου οι Πέρσες με τα μεγάλα τους καράβια δε θα μπορούσαν να κινηθούν εύκολα. Αντίθετα, για τους Έλληνες θα ήταν πολύ πιο εύκολο λόγω των μικρών, ευέλικτων ελληνικών καραβιών, τις τριήρεις. Αντίθετα, για τους Έλληνες θα ήταν πολύ πιο εύκολο λόγω των μικρών, ευέλικτων ελληνικών καραβιών, τις τριήρεις.

4

5 Η ήττα των Περσών Ο βασιλιάς Ξέρξης σίγουρος για τη νίκη του ανέβηκε στο βουνό Αιγάλεω για να δει τη ναυμαχία από ψηλά. Ο βασιλιάς Ξέρξης σίγουρος για τη νίκη του ανέβηκε στο βουνό Αιγάλεω για να δει τη ναυμαχία από ψηλά. Τα ελληνικά πλοία επιτέθηκαν στα περσικά, αλλά καθώς αυτά δεν μπορούσαν να κινηθούν στο στενό, υποχώρησαν. Τα ελληνικά πλοία επιτέθηκαν στα περσικά, αλλά καθώς αυτά δεν μπορούσαν να κινηθούν στο στενό, υποχώρησαν. Έτσι, οι Έλληνες νίκησαν. Έτσι, οι Έλληνες νίκησαν.


Κατέβασμα ppt "Η ναυμαχία της Σαλαμίνας Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google