Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16

2 Ούρδας Ιωάννης 2011 Ο αυτοκράτορας αφού κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη και την ομαλότητα στο κράτος του προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους από τις επιθέσεις εχθρικών λαών.

3 Ούρδας Ιωάννης 2011 Με έντονο χρώμα πιο ποτάμι βρισκόταν στα βόρεια σύνορα της Αυτοκρατορίας; Ο Δούναβης Ποιοι λαοί βρίσκονταν στα βόρεια σύνορα; Ποιοι στην Ανατολή; Βούλγαροι και Σλάβοι στο βορά και Πέρσες Άραβες στην ανατολή Παρατήρησε την εικόνα που εμφανίζεται δίπλα. Με ποιο μέσο ο αυτοκράτορας εξασφάλισε την ειρήνη;

4 Ούρδας Ιωάννης 2011 Ποιοι λαοί εμφανίζονται στο Δυτικό μέρος της αυτοκρατορίας; Οι Γότθοι Οι Βάνδαλοι

5 Ούρδας Ιωάννης 2011 Ο Βελισάριος και ο Ναρσής οι δυο στρατηγοί του Ιουστινιανού κατάφεραν να νικήσουν τους Γότθους και τους Βανδάλους. Οι πόλεμοι κράτησαν είκοσι χρόνια.

6 Ούρδας Ιωάννης 2011 Η μάχη για την κατάληψη της Καρχηδόνας στην Αφρική Κατάληψη της Ραβένας στην Ιταλία

7 Ούρδας Ιωάννης 2011 Οι νίκες και οι κατακτήσεις τους έφεραν τα παρακάτω αποτελέσματα

8 Ούρδας Ιωάννης 2011 Ο αυτοκράτορας γνωρίζει μεγάλη δόξα και αυξάνεται το γόητρο του Βυζαντινού κράτους.

9 Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος πριν τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού Το βυζαντινό κράτος μετά τις κατακτήσεις του Ιουστινιανού Παρατηρήστε τους δυο χάρτες και αναφέρετε πια εδάφη κατέκτησε ο Ιουστινιανός. Την Ιταλία ένα μέρος της Ισπανίας και τα παράλια της Αφρικής

10 Ούρδας Ιωάννης 2011 Βοήθησαν στην ανάπτυξη του εμπορίου με τους λαούς της Δύσης.

11 Ούρδας Ιωάννης 2011 Κατασκευάστηκαν μεγάλα οικοδομήματα όπως βλέπουμε το εσωτερικό του Αγίου Βιτάλιου στη Ραβέννα. Τα οικοδομήματα αυτά ήταν ισάξια με εκείνα της Πόλης.

12 Ούρδας Ιωάννης 2011 Οι αρνητικές συνέπειες των πολέμων του Ιουστινιανού

13 Ούρδας Ιωάννης 2011 Ο στρατός πολεμούσε για πολλά χρόνια ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες; Οι στρατιώτες είχαν κουραστεί. Στα ανατολικά σύνορα και στα σύνορα του Δούναβη οι φρουρές αποδυναμώθηκαν.

14 Ούρδας Ιωάννης 2011 Τα χρήματα που ξόδεψε το Βυζαντινό κράτος ήταν πάρα πολλά Οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη βαριά φορολογία.

15 Ούρδας Ιωάννης 2011 Οι Πέρσες παραβίαζαν τη συμφωνία ειρήνης που είχαν κάνει και ζητούσαν περισσότερα χρήματα για να μην επιτίθενται Οι Βούλγαροι και οι Σλάβοι παραβίαζαν και αυτοί τη συνθήκη ειρήνης και λεηλατούσαν τα εδάφη της αυτοκρατορίας στην περιοχή του Δούναβη.

16 Ούρδας Ιωάννης 2011 Όλα αυτά ανάγκασαν τον αυτοκράτορα να στραφεί ξανά στην Ανατολή και να παραμελήσει τα εδάφη της Δύσης τα οποία είχε καταλάβει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες.

17 Ούρδας Ιωάννης 2011 Εννοιολογικός χάρτης Ιουστινιανός Δύση Ανατολή Πέρσες ΣλάβοιΒούλγαροι ΓότθοιΒάνδαλοι Ειρήνη χρήματα Βελισάριος Ναρσής νικούν Θετικά Δόξα στον Αυτοκράτορα Κατάκτηση εδαφών Δύσης Ανάπτυξη εμπορίου Μεγάλα έργα στη Δύση Αρνητικά Ο στρατός διαμαρτύρεται Οι πολίτες δυσαρεστημένοι από τη φορολογία Πέρσες Σλάβοι Βούλγαροι αθετούν συμφωνία Δύση Ανατολή


Κατέβασμα ppt "Ούρδας Ιωάννης 2011 Το βυζαντινό κράτος μεγαλώνει και φτάνει στα παλιά σύνορα.κεφ16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google