Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να τα μάθαινα στο σχολείο σε κανένα μάθημα, δεν είναι μαθηματικά ούτε ιστορία, είναι τρόπος ζωής ! Προσωπικά οι στίχοι τους με επηρέασαν σε ένα μεγάλο βαθμό, κατάλαβα τι γίνεται γύρω μου, έφτιαξα και εγώ μία ‘οχυρωμένη αντίληψη’ που με βοηθάει να επιβιώνω σε αυτήν την κοινωνία που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, τέλος πάντων πάνω απ’ όλα οι FF.C κάνανε μουσική… Για εμένα αυτό μετράει…

2 FF.C Οι FF.C άνηκαν στην κουλτούρα του Hip – Hop από το 1987 ( επίσημα ) ήταν το πρώτο Hip – Hop σχήμα, πριν γίνει «μόδα» το Hip – Hop και μπει μέσα στα «σκυλάδικα». Οι FF.C δρούσαν και στα 4 στοιχεία του Hip – Hop, τα οποία είναι το MCing ( ο «τραγουδιστής» ή Rapper ), το Djing ( αυτός είναι ο παραγωγός της μουσικής, φτιάχνει το ρυθμό και ο MC ( Rapper ) «τραγουδάει» πάνω σε αυτόν το ρυθμό) το Breaking ( αυτοί που κάνουν Breakdance ) και το Graffiti φυσικά !

3 Μέλη Δισκογραφία Σκληροί Καιροί Σ' άλλη Διάσταση Η Απειλή
Οι FF.C αποτελούνταν από τους : Τον παραγωγό και ιδρυτή Δημήτρη Πετσούκη (Μουσική Παραγωγή, Στίχος), Τον MC Κώστα Κουρμένταλα γνωστός ως και ‘Ρυθμοδαμαστής’ (φωνητικά, στίχος, μπάσο, κιθάρα), Τον Θωμά Πυτικάκη γνωστός ως και ‘Dj Everlast’ (scratches). Δισκογραφία 1992 Σκληροί Καιροί 1997 Σ' άλλη Διάσταση 1998 Η Απειλή 2000 Οχυρωμένη Αντίληψη 2002 Υπ’ όψιν 2004 Κλασικά Ηχογραφημένα 2005 Αντιληψίες Συνείδησης

4 FF.C – Ας Χαθώ Στο Όνειρο…
Το τραγούδι που παίζει τώρα είναι το «Ας Χαθώ Στο Όνειρο», στο οποίο συμμετέχει και η Μαρία Ρίζου! Επέλεξα αυτό το τραγούδι, γιατί είναι από τα λίγα που με εκφράζουν τόσο πολύ… Το μήνυμα του τραγουδιού είναι… να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι και αν γίνει, είναι το μόνο που αξίζει να κάνουμε σε δύσκολες καταστάσεις, σε ότι αξίζει να μένει ζωντανό… Και αν είναι να χαθώ ας χαθώ πάλι μες στο όνειρο σε ότι αξίζει να μένει ζωντανό σε ότι αντέxει στο καιρό σε ότι αγάπησα σε ότι ξέχασα σε ότι νοστάλγησα μα το έχασα σε ότι θυμήθηκα μα δεν γέλασα σε όσα εμένα χρέωσα

5 Συμπέρασμα… Το Hip-Hop για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό,
είναι πολλά πράγματα για εμένα… Οι FF.C όμως, αν και διαλύθηκαν, με έχουν επηρεάσει περισσότερο απ’ όλα τα Hip-Hop groupάκια !

6 Λεωνίδης Ματθαίος


Κατέβασμα ppt "Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google