Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Δ. Παπαδοπούλου, Π. Πουλικαράκος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Δ. Παπαδοπούλου, Π. Πουλικαράκος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Δ. Παπαδοπούλου, Π. Πουλικαράκος, Ε. Ζάγορα,, Ε. Μαργαριτίδου, Β. Δεβετζής, Θ. Λεπτίδου, Ε. Σαμπανίδου, Γ. Μπαλτατζίδης. Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

2 Σκοπός Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση των γενικών επιδημιολογικών και ειδικών κλινικοεργαστηριακών χαρακτηριστικών των ασθενών με ΣΔ τύπου 2 καθώς και στοιχείων που αφορούν στη θεραπεία και παρακολούθησή τους.

3 Υλικό/Μέθοδοι 201 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στην Κλινική μας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2007. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από τους φακέλους νοσηλείας τα οποία εξετάσθηκαν αναδρομικά.

4 Οι διαβητικοί ασθενείς στο σύνολο των εισαγωγών

5 Κατανομή κατά ηλικία

6 Κατανομή κατά φύλο

7 Κατανομή κατά θρήσκευμα

8 Θεραπεία

9 Συνοδά νοσήματα

10 Σύγκριση τιμών γλυκόζης ορού Γλυκόζη εισόδουΓλυκόζη εξόδου

11 Τιμές HbA1c

12 Εργαστηριακά ευρήματα

13 Ηλεκτρολυτικές διαταραχές

14 Λιπίδια

15 Αρτηριακή πίεση <130/80 mmHg 53% Ημέρες νοσήλειας 4,5 Θνητότητα 8%

16 Οι ασθενείς με ΣΔ τύπου 2 αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύονται στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία. Προσεγγίζουν τα διεθνή δεδομένα. γενικά επιδημιολογικά στοιχεία Μεγάλο ποσοστό των ασθενών παρουσιάζει μία ή περισσότερες από τις χρόνιες επιπλοκές του ΣΔ. επιπλοκές Οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές και η αναιμία είναι ιδιαίτερα συχνές στους ασθενείς με ΣΔ. εργαστηριακά ευρήματα >150 mg/dl στο 42% των εξερχομένων ασθενών γλυκόζη ορού


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΔ ΤΥΠΟΥ 2 ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Δ. Παπαδοπούλου, Π. Πουλικαράκος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google