Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 τηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

2 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
1884: Ο Γερμανός Πάουλ Νιπκόφ δημιουργεί το πρώτο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα λήψης εικόνας, γνωστό ως «δίσκος του Νιπκόφ». 1924: Ο Σκωτσέζος Τζον Λότζι Μπερντ μεταδίδει εικόνες σε απόσταση τριών μέτρων από τον δέκτη. Δύο χρόνια αργότερα κάνει την πρώτη επίδειξη της συσκευής που ονομάζει «television». 1951: Ο νόμος 1663/51 προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία. ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα από τις Ένοπλες Δυνάμεις. 1960: Εκπέμπει ο πρώτος πειραματικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, από το περίπτερο της ΔΕΗ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κάλυπτε μια περιοχή 45 χλμ. 1966: Μεταδίδεται η πρώτη επίσημη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή από το ΕΙΡ, με παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου. 1989: Εκπέμπουν το Mega Channel και ο ΑΝΤ1, οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα. 1994: Εκπέμπει το Filmnet, το πρώτο ελληνικό συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι. 2009: Ιδρύεται η εταιρεία DIGEA, που αποτελεί σύμπραξη των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.

3 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Στην ασπρόμαυρη τηλεόραση, η οθόνη είναι επικαλυμμένη με λευκές φωσφορίζουσες ουσίες και μια δέσμη ηλεκτρονίων , η οποία χρωματίζει μια εικόνα πάνω στην οθόνη με τη μετακίνηση της δέσμης ηλεκτρονίων σε όλη την επιφάνεια των φωσφοριζόντων ουσιών με μια γραμμή κάθε φορά.

4   ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Υπάρχουν τρεις δέσμες ηλεκτρονίων που κινούνται ταυτόχρονα σε όλη την οθόνη, η κόκκινη, η πράσινη και η μπλε. Η οθόνη δεν είναι επικαλυμμένη με ένα μόνο φύλλο φωσφοριζόντων ουσιών όπως σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση. Αντ 'αυτού, η οθόνη είναι επικαλυμμένη με κόκκινες, πράσινες και μπλε φωσφορίζουσες διατεταγμένες σε κουκκίδες ή λωρίδες.

5

6 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ   Οι εικόνες - τα αντικείμενα που παράγει η οθόνη και τηλεόραση 3d, είναι διπλές, με ελαφρώς διαφορετική γωνία η κάθε μία. Ο εγκέφαλος, αναλύει τις δύο διαφορετικές εικόνες(λαμβάνει μία από κάθε μάτι) και εντοπίζει την απόσταση της κάθε μίας από τον παρατηρητή. Έτσι, αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους(σε συνδυασμό με τα γυαλιά 3d).

7

8 ΣΥΣΤΗΜΑ CCDs   Μία διάταξη με σύζευξη φορτίου (CCDs) είναι ένας ειδικός τύπος ολοκληρωμένου κυκλώματος που περιέχει ένα πολύ λεπτό πλέγμα από φωτοευαίσθητους πυκνωτές. Η τάση εξόδου από αυτούς τους πυκνωτές μεταβάλλεται ανάλογα με την ποσότητα του φωτός που προσπίπτει σε αυτούς. Ο σχηματισμός των μεταβαλλόμενων τάσεων δημιουργεί το σήμα εικόνας.

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ:

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Τ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ψ. ΝΙΚΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΤηλΕΟραση Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξ αποστάσεως. Αποτελεί το κυριότερο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google