Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Bullying:ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Bullying:ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Bullying:ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!

2 Τρόπου Εκδήλωσης Βullying
χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμούς φραστικές επιθέσεις, βρισιές, προσβολές, απειλές, Εκβιασμούς καταστροφή προσωπικών αντικειμένων  κλοπές,   σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση,  αποκλεισμό και απομόνωση από παρέες, ομαδικά παιχνίδια και κοινωνικές δραστηριότητες.

3 Ίσοι αλλά και διαφορετικοί!
Ένα συχνό αίτιο bullying είναι η διαφορετικότητα στο χρώμα,την εθνικότητα,την θρησκεια και γενικότερα οτιδήποτε διαφέρει από εμάς. Τα παιδιά επηρεασμένα από τις οικογένειές τους εκδηλώνουν αρνητικές και βιαιές αντιδρασείς εναντίον των παιδιων από αλλές χώρες με αποτελεσμα τα παιδιά αυτά να αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και να υποφέρουν από πειράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστασεις.

4

5 Bullying στο «αδύναμο» φύλο!
Τα κορίτσια είναι συχνά θύματα bullying από τους συνομηλίκους τους και κυρίως από άτομα του ίδιου φύλου.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σωματός τους και ο ιδιαίτερος ζηλόφθονος χαρακτήρας τους οδηγούν στα πειράγματα,τους άσχημους χαρακτηρισμούς και πολλες φορες τα κοριτσια αυτά οδηγούνται στην κατάθλιψη και λογω της συναισθηματικής πίεσης της εφηβείας μέχρι και στην αυτοκτονία. Ζωντανό παραδειγμα αποτελεί η 13 χρονη Rebecca Ann Sedwick ως μόνη λύση στο πρόβλημα του εκφοβισμού που βίωνε καθημερινά στο σχολείο της από μια ομάδα περίπου 15 κοριτσιών.

6 Διαδικτυακός Εκφοβισμός

7 Με την ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας των τελευταίων ετών οι νέοι βρίσκουν το διαδίκτυο ως μέσο ανώνυμου εκφόβισμου.Οι τρόποι με τους οποίους επιδιώκουν να εκφοβίσουν «τα θύματά τους» είναι μέσω ψεύτικων προφίλ,ανέβασμα φωτογραφιών του θύματος με πειραγμένα τα χαρακτηριστικά τους,βρισιές,ψεύτικοι έρωτες και πολλά αλλα….Οι νέοι νιώθουν να παγιδεύονται και οδηγούνται στην απόγνωση….

8 Επιπτώσεις Bullying Άγχος Έντονη αίσθηση φόβου
Δυσκολία στον ύπνο και την ηρεμία-εφιάλτες κατά τη διάρκεια του ύπνο Άρνηση του θύματος να πάει σχολείο Πτώση της επίδοσης στα μαθήματα Ανορεξία Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος Αυτοκτονία

9

10

11 ΑΝ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ..ΠΕΣ ΤΟ.. ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

12

13 Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε!


Κατέβασμα ppt "Bullying:ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google