Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

AIDS-Γονόρροια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "AIDS-Γονόρροια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 AIDS-Γονόρροια

2 1.AIDS AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV και AIDS μπορεί να συγχέονται γιατί και οι δύο αυτοί όροι περιγράφουν την ίδια νόσο. Σκεφτείτε το AIDS σαν μια προχωρημένη HIV νόσο. Ένα άτομο με AIDS έχει ένα ανοσοποιητικό σύστημα τόσο αποδυναμωμένο από τη δράση του HIV που συνήθως αρρωσταίνει από μία ή περισσότερες καιροσκοπικές λοιμώξεις όπως πνευμονία ή Σάρκωμα Καπόζι , Σύνδρομο Επίσχνασης (απώλεια βάρους), βλάβες στην μνήμη, ή καρκίνους. Αν κάποιο άτομο με HIV διαγνωσθεί με κάποιες από αυτές τις ευκαιριακές λοιμώξεις (ακόμα και αν τα CD4 είναι πάνω από 200), τότε λέμε ότι έχει AIDS. Το AIDS συνήθως παίρνει καιρό για να αναπτυχθεί από την στιγμή που το άτομο μολυνθεί με HIV - συνήθως μεταξύ 2 έως 10 χρόνια ή και περισσότερο.

3 HIV HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας. Ο HIV είναι ένας ιός. Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Μερικοί ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός· έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου. Ένα χαρακτηριστικό του ιού HIV είναι η πολύ μεγάλη μεταλλακτικότητά του - περίπου υψηλότερη από εκείνη που παρατηρείται στα γονίδια του πυρήνα. Και αυτό οφείλεται στο ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA σε DNA είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη κατά την αντιγραφή της, ξεφεύγουν δηλαδή αντιγραφικά λάθη όταν προστίθενται τα νουκλεοτίδια στη σειρά για να γίνει το DNA και προκύπτουν μεταλλάξεις. Όταν κάποιος μολύνεται με τον HIV, γίνεται "HIV οροθετικός" και θα είναι για πάντα HIV οροθετικός. Με την πάροδο του χρόνου, η HIV νόσος μολύνει και εξοντώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που λέγονται CD4 λεμφοκύτταρα (ή "Τ κύτταρα") και μπορεί να αφήσουν το σώμα ανίκανο να καταπολεμήσει κάποιες μολύνσεις και καρκινογενέσεις.

4 Συμπτώματα Πυρετός Κούραση και υπνηλία
Άλγη μυών, πόνος στις αρθρώσεις και διογκωμένοι λεμφαδένες Πονόλαιμος και πονοκέφαλος Εξανθήματα στο δέρμα Ναυτία, εμετός, διάρροια Απώλεια βάρους Ξηρός βήχας Πνευμονία Παραμόρφωση των νυχιών (πάχυνση, κάμψη, αλλαγή χρώματος) Σύγχυση ή δυσκολία συγκέντρωσης Πληγές ή έρπις στο στόμα και στα γεννητικά όργανα Μυρμηγκιάσματα και μούδιασμα Διαταραχές στην έμμηνο ρύση

5 Μετάδοση Ο HIV μεταδίδεται πρωταρχικά με τη σεξουαλική επαφή, όπως με το πρωκτικό, κολπικό ή στοματικό σεξ, τη μετάγγιση αίματος, τις μολυσμένες υποδερμικές βελόνες, και από τη μητέρα στο παιδί κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τον θηλασμό. Ορισμένα σωματικά υγρά όπως το σάλιο, τα δάκρυα, τα ούρα και ο ιδρώτας δεν μεταδίδουν τον HIV εκτός εάν περιέχουν μικροποσότητες αίματος. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί επίσης από επαφή ενός βλεννογόνου (δηλ. μιας βλεννώδους μεμβράνης που επικαλύπτει κάποιες κοιλότητες του σώματος, όπως ο βλεννογόνος του στόματος ή του εντέρου) με ένα σωματικό υγρό που περιέχει τον ιό, όπως αίμα, σπέρμα, κολπικά υγρά, προσπερματικά υγρά ή γάλα θηλασμού ενός μολυσμένου ατόμου.

6 Η ασθένεια αναπτύσσεται σε τρία στάδια:
Οξεία μόλυνση, όπου μεγάλες ποσότητες του ιού βρίσκονται στο αίμα. Για χρόνια συμπωματική φάση, που χαρακτηρίζεται από την απώλεια των λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος και που μπορεί να διαρκέσει πάνω από 15 χρόνια. .Ευκαιριακές, μολύνσεις συμβάλλουν στην επίταση των συμπτωμάτων του AIDS.

7 Πρόληψη Η ασφαλής σεξουαλική συμπεριφορά περιορίζει σημαντικά τις πιθανότητες έκθεσης στον ιό, χωρίς να στερεί την απόλαυση. ● Προφυλακτικά. Η αγορά τους δεν είναι ταμπού. Η συστηματική και σωστή χρήση τους είναι η πρώτη ασπίδα προστασίας. Χρησιμοποιείτε προφυλακτικά από latex, ελέγχετε την ημερομηνία λήξης τους και πετάτε όσα έχουν εκτεθεί στον ήλιο ή σε ζέστη, έχουν μείνει στην τσέπη σας ή στο αυτοκίνητο για καιρό. Προτιμάτε τις γνωστές μάρκες, ελέγχετε το προφυλακτικό για τη σφραγίδα CE, για το διεθνές πρότυπο σχετικά με την ποιότητα των προφυλακτικών EN ISO 4074 και για την ένδειξη «ηλεκτρονικά ελεγμένο». Μη χρησιμοποιείτε δύο προφυλακτικά μαζί, γιατί είναι πιο εύκολο να γλιστρήσει το ένα ή και τα δύο, και μη χρησιμοποιείτε το ίδιο προφυλακτικό για κολπική και πρωκτική επαφή. Όσο για το στοματικό σεξ, αποφύγετέ το όταν υπάρχουν προβλήματα στοματικής υγείας. ● Ερωτικά βοηθήματα. Ό,τι κι αν χρησιμοποιείτε (π.χ. δονητές), φροντίστε να καλύπτεται με προφυλακτικό και μην αλλάζετε από κολπική σε πρωκτική επαφή ή από ένα άτομο σε άλλο με το ίδιο προφυλακτικό. ● Λιπαντικά. Χρησιμοποιείτε λιπαντικά με βάση το νερό και όχι το ­λάδι, γιατί σπάει τα προφυλακτικά. Μη χρησιμοποιείτε επίσης βαζελίνη, κρέμες χεριών ή λοσιόν. ● Εξετάσεις. Κάνετε τακτικά εξέταση αίματος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κυρίως πριν ξεκινήσετε μια σχέση, και προσπαθήστε να πείσετε και το/τη σύντροφό σας να εξεταστεί.

8 Συμπέρασμα Το AIDS είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Ενώ μπορεί να είναι συντριπτικό, μην το αφήστε να γίνει μια δικαιολογία για να απογοητευτείτε και να μην κάνετε τίποτα. Ενώ δεν υπάρχει καμία θεραπεία, και είναι θανάσιμη, υπάρχουν δύο είδη μέτρων που η κοινότητα μπορεί να λάβει με την υποκίνηση και την καθοδήγησή σας. Αυτά είναι (1) πρόληψη και (2) Μετριασμός. Ενώ η εξωτερική βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη, δεν έρχεται αυθόρμητα. Μην εξαρτηθείτε από αυτή, και μην επιτρέψτε στα κοινοτικά μέλη σας για να εξαρτηθείτε από αυτή, όποια και άν είναι τα ηθικά επιχειρήματα για την απαίτηση του.

9 Επίλογος Η ασθένεια του AIDS έχει πλέον προσλάβει διαστάσεις κοινωνικού προβλήµατος µε αισθητικές επιδράσεις στον τρόπο ζωής και στην όλη κουλτούρα και ως εκ τούτου δεν είναι υπόθεση µόνο των ειδικών ούτε αφορά απλώς κάποια µιάσµατα της κοινωνίας, που πρέπει να αποµονωθούν ή να εξοστρακιστούν. Για να αντιµετωπιστεί, να αναχαιτιστεί και τελικά περιοριστεί το AIDS χρειάζεται όλη η κοινωνία µε βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της ανεκτικότητας, και µε όπλο την έγκαιρη και έγκυρη ενηµέρωση, να προσανατολίσει το σύνολο του δυναµικού της. Επιλέξαµε την εργασία «ψυχοκοινωνικά προβλήµατα σε άτοµα µε HIV και AIDS», γιατί πιστεύουµε ότι προς την κατεύθυνση αυτή ο νοσηλευτής θα παίζει πρωταρχικό ρόλο µε την εµπειρία του , τις επιστηµονικές του γνώσεις, τη συνεχή ενηµέρωση του και πιθανόν εξειδίκευση του στον τοµέα αυτό. Το πολιτιστικό επίπεδο µιας χώρας στον 21ο αιώνα κρίνεται από τον τρόπο που αντιµετωπίζει το AIDS, και πιο ειδικά από την ψυχοκοινωνική στήριξη των οροθετικών ατόµων.

10 Βιβλιογραφία-Πήγες

11

12 Γονόρροια

13 Τι είναι η Γονόρροια H γονόρροια (ή βλεννόρροια) είναι κοινό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που οφείλεται σε λοίμωξη από το βακτήριο Ναϊσσέρια της γονόρροιας. Τα συνήθη συμπτώματα στους άνδρες είναι καύσος και πόνος κατά την ούρηση και από την ουρήθρα μπορεί να εξέλθουν πυώδεις εκκρίσεις. Οι γυναίκες είναι συνήθως ασυμπτωματικοί φορείς, αν και μπορεί να έχουν πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση, συχνοουρία και πυώδεις εκκρίσεις από τον κόλπο. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αν δεν θεραπευτεί, η γονόρροια μπορεί να επεκταθεί τοπικά και να προκαλέσει επιδιδυμίτιδα ή ενδοπυελική μόλυνση ή σε άλλα σημεία του σώματος ακόμη και στο αίμα και στις αρθρώσεις.

14 Αίτια Προκαλείται από ένα βακτηρίδιο, γνωστό με την ονομασία Neisseriagonorrhοea.Το μικρόβιο βρίσκεται συνήθως στην ουρήθρα, τον τράχηλο, το ορθό, τον φάρυγγα, και τους επιπεφυκότες. Οι γυναίκες σπάνια εμφανίζουν συμπτώματα ουρηθρίτιδας, ενώ συνήθως δεν αντιλαμβάνονται καν την φλεγμονή.Μπορεί να εμφανίζουν αυξημένα πυώδη κολπικά υγρά και συμπτώματα τραχηλίτιδας, δηλαδή (έκκριμα από τον τράχηλο),ευαισθησία και μικροαιμορραγίες. Οι άνδρες κατά κύριο λόγο παρουσιάζουν άφθονο ουρηθρικό πυώδες ή βλεννοπυώδες έκκριμα και δυσουρικά (πόνος κατά την ούρηση) ενοχλήματα. Άνδρες κάτω τον 40 ετών μπορεί να παρουσιάσουν οξεία ορχεοεπιδιδυμίτιδα. Είναι πιθανότερο να προσβληθείτε από την ασθένεια αν: •Έχετε πολλαπλούς σεξουαλικούς συντρόφους •Έχετε έναν σύντροφο με ιστορικό οποιουδήποτε αφροδίσιου νοσήματος •Δεν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κατά την ερωτική πράξη •Είστε άντρας που έχει σεξουαλική επαφή με άλλον άντρα •Είστε ναρκομανής

15 Συμπτώματα Τα συμπτώματα στους άντρες περιλαμβάνουν:
Τα συμπτώματα της γονόρροιας συνήθως εμφανίζονται 2-5 ημέρες μετά την προσβολή από την ασθένεια, ωστόσο, στους άνδρες μπορεί να καθυστερήσουν μέχρι και ένα μήνα να εκδηλωθούν. Μερικά άτομα επειδή είναι ασυμπτωματικά μπορεί να αγνοούν παντελώς το γεγονός ότι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια και επομένως να μην αναζητήσουν θεραπεία. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών και τις πιθανότητες μετάδοσης της ασθένειας σε άλλο άτομο. Τα συμπτώματα στους άντρες περιλαμβάνουν: •Πόνο και τσούξιμο κατά την ούρηση •Αυξημένη τάση ή ανάγκη και ούρηση •Πυώδεις εκκρίσεις από την ουρήθρα (λευκές, κίτρινες ή πράσινες) •Ερεθισμός ή κοκκίνισμα στο άνοιγμα της ουρήθρας •Ευαισθησία ή πρήξιμο στους όρχεις •Πονόλαιμος (γονοκοκκική φαρυγγίτιδα)

16 Τα συμπτώματα στις γυναίκες μπορεί να είναι ήπια ή αόριστα και να εκληφθούν ως συμπτώματα άλλου είδους μόλυνσης. Περιλαμβάνουν: •Κολπικές εκκρίσεις •Κάψιμο και πόνο κατά την ούρηση •Συχνουρία •Πονόλαιμο •Πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή •Οξύ πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς (αν η μόλυνση επεκταθεί στις σάλπιγγες και το στομάχι) •Πυρετό (αν η μόλυνση επεκταθεί στις σάλπιγγες και το στομάχι) Αν η μόλυνση επεκταθεί στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να εκδηλωθούν πυρετός, εξάνθημα και συμπτώματα αρθρίτιδας.

17 Διάγνωση Οι καλλιέργειες παρέχουν απόλυτη βεβαιότητα για την ύπαρξη ή όχι της ασθένειας. Η ευαισθησία της καλλιέργειας ξεπερνά αυτή άλλων μεθόδων και παρέχει μια πρώτη διάγνωση συχνά εντός 24 ωρών και μια οριστική εντός 72 ωρών. Το δείγμα για την καλλιέργεια λαμβάνεται από τον τράχηλο, τον κόλπο, την ουρήθρα, τον πρωκτό ή τον λάρυγγα.

18 Θεραπεία Είναι γεγονός ότι ο Ιατρός της κάθε ειδικότητας που καλείται να φροντίσει ασθενείς, θα πρέπει να γνωρίζει πώς θα αντιμετωπίσει τη λοίμωξη. Απαιτούνται λοιπόν γνώσεις εφαρμοσμένης διαγνωστικής και διαφορο-διαγνωστικής όπως και ορθολογικής θεραπευτικής, ως εργαλεία άμεσης επέμβασης και παρέμβασης. Οι κατευθυντήριες οδηγίες αποσκοπούν να δώσουν λύσεις στα άμεσα διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα όπως και στην πρόληψη των λοιμώξεων, χωρίς να στερεί τον Κλινικό Ιατρό της κάθε ειδικότητας από την έφεση για προβληματισμό και την ανάγκη για περαιτέρω διεξοδική και εις βάθος μελέτη των λοιμώξεων. Επιπλέον, οι κατευθυντήριες οδηγίες θα πρέπει να επικαιροποιούνται συχνά για να συμπεριλάβουν την εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης και νεοτέρων δεδομένων. Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστούν την ευθύνη του Ιατρού για το χειρισμό του ασθενούς. Με το σκεπτικό αυτό γράφτηκαν οι ≪Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διάγνωση και την Εμπειρική Θεραπεία των Λοιμώξεων≫ το 2007, από την Επιστημονική Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ Νεότερες Θεραπευτικές Οδηγίες που θα περιλάβουν τα νεότερα δεδομένα είναι υπό έκδοση. Οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από γονόκοκκο, συχνά παρουσιάζουν και μόλυνση από χλαμύδια. Για το λόγο αυτό πρέπει όλοι οι ασθενείς με γονοκοκκική λοίμωξη ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ. Κάτι ακόμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι αφού θεραπεύσουμε τη μόλυνση στον ασθενή, θα πρέπει να εντοπιστούν και να εξεταστούν όλα τα άτομα με τα οποία ήρθε σε σεξουαλική επαφή ο ασθενής ώστε να προληφθεί περαιτέρω διάδοση της ασθένειας. Μια επαναληπτική εξέταση 7 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας είναι σημαντική αν εξακολουθεί ο πόνος στις αρθρώσεις, το εξάνθημα ή ο έντονος πόνος στη λεκάνη ή την κοιλιά. Χρειάζονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν η μόλυνση έχει υποχωρήσει. Αν έχετε προσβληθεί από γονόρροια, θα πρέπει να ζητήσετε να εξεταστείτε και για άλλα αφροδίσια νοσήματα, όπως τα χλαμύδια, η σύφιλη και το AIDS. Θα πρέπει επίσης να κάνετε το εμβόλιο για την ηπατίτιδα Β.

19 Επιπλοκές Στις γυναίκες οι επιπλοκές μπορεί να είναι:
•Σαλπιγγίτιδα, που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σύλληψης ή εξωμήτριο κύηση •Φλεγμονώδη πάθηση της πυέλου •Στειρότητα •Επώδυνη συνουσία (δυσπαρεύνια) •Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια στο έμβρυο ενώ βρίσκεται στη μήτρα ή κατά τη διάρκεια του τοκετού. Στους άντρες οι επιπλοκές μπορεί να είναι: •Τραυματισμός ή στένωση της ουρήθρας •Συγκέντρωση πύου στην ουρήθρα •Προβλήματα στην ούρηση •Μόλυνση της ουρήθρας •Νεφρική ανεπάρκεια Επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν σε άντρες και γυναίκες είναι: •Διάσπαρτη μόλυνση, που μπορεί να είναι πολύ σοβαρή •Χρόνιο πόνο στις αρθρώσεις αν η μόλυνση αφεθεί χωρίς θεραπεία •Μόλυνση της καρδιακής βαλβίδας •Μηνιγγίτιδα

20 Προφύλαξη Η μονογαμική σχέση με έναν σύντροφο που δεν έχει νοσήσει από αφροδίσιο νόσημα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο.Μπορείτε επίσης να μειώσετε κατά πολύ τον κίνδυνο να κολλήσετε κάποιο αφροδίσιο νόσημα χρησιμοποιώντας προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ.Η θεραπεία γίνεται με τη λήψη κατάλληλων αντιβιοτικών από το στόμα ή σε ενέσιμη μορφή. Συνήθως χορηγούμε κεφαλοσπορίνες 3ης γενιάς, κινολόνες και τετρακυκλίνες για τη συμπληρωματική θεραπεία των χλαμυδίων Η εφαρμογή ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών περιορίζει την εξάπλωση της γονόρροιας και μειώνει την επίπτωση της νόσου. Για την προφύλαξη των νεογνών από τη νόσο, χρησιμοποιείται μια λεπτή ταινία με αλοιφή ερυθρομυκίνης ή τετρακυκλίνης στο κόλπωμα του επιπεφυκότα κάθε οφθαλμού.

21 Τι μπορεί να συμβεί αν μια έγκυος έχει γονόρροια;
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό δείχνει ότι η μόλυνση από χλαμύδια, ή γονόρροια κατά την έναρξη, ή τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως είναι η παλίνδρομος κύηση, ή ο πρόωρος τοκετός. Ο τρόπος σχεδιασμού της συγκεκριμένης μελέτης δεν επιτρέπει την τεκμηρίωση μιας αιτιώδους σχέσης, με αποτέλεσμα οι συγγραφείς να καταλήγουν ότι οι λοιμώξεις αυτές μπορεί απλά να θεωρηθούν δείκτες που τοποθετούν τις έγκυες σε ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση επιπλοκών.Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί ότι αν και η χρόνια λοίμωξη, κυρίως από χλαμύδια, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό, η λήψη αντιβιοτικών δε φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο. Οι ερευνητές ωστόσο, στα συμπεράσματα τους καταλήγουν πως οι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις που διαγιγνώσκονται πριν τη σύλληψη, ή κατά την κύηση είναι σημαντικοί προγνωστικοί παράγοντες σοβαρών μαιευτικών επιπλοκών.

22 Αν δεν αντιμετωπιστεί η γονόρροια - Συμπέρασμα
Αν μείνει χωρίς θεραπεία, η γονόρροια μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονώδη νόσο της πυέλου, έκτοπη κύηση, παλίνδρομη κύηση, σοβαρές οφθαλμικές λοιμώξεις στα βρέφη και υπογονιμότητα και στα δύο φύλα. Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη το 2010, τα ανθεκτικά στελέχη της γονόρροιας εμφανίζονταν σε μία για κάθε 10 περιπτώσεις σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Οι προτεραιότητες λοιπόν της επιστημονικής κοινότητας αναφορικά με τη γονόρροια, είναι η προσεκτική παρατήρηση και καταγραφή της ανθεκτικότητας της στα αντιβιοτικά, η ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών, καθώς και η αναζήτηση αποτελεσματικών συνδυασμών των ήδη υπαρχόντων θεραπευτικών μέσων.

23

24 Βιβλιογραφία - Πηγές www.iatropedia.gr www.el.Wikipedia.org
www2.keelpno.gr


Κατέβασμα ppt "AIDS-Γονόρροια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google