Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ
AIDS ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

2

3 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ?? ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΛΙΟ ΙΔΡΩΤΑΣ ΔΑΚΡΥΑ
ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΜΑ ΣΠΕΡΜΑ ΚΟΛΠΙΚΕΣ ΕΚΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

4 ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ
ΜΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟΓΝΟ ΜΕ ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

5

6

7 Κινδυνεύω; Κάποιες συμπεριφορές είναι περισσότερο επικίνδυνες από άλλες. Ο HIV προσβάλει ανθρώπους σε κάθε σημείο του φάσματος επικινδυνότητας και πολλοί άνθρωποι που θεωρούνται ώς "υψηλού κινδύνου" δεν μολύνονται ποτέ. Η κατανόηση του παράγοντα επικινδυνότητας μπορεί να σας βοηθήσει να εκτιμήσετε καλύτερα το ρίσκο σας. Κάποιες από τις πιό επικίνδυνες συμπεριφορές είναι: Σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό με οροθετικό άτομο ή με άτομο που δεν γνωρίζει αν είναι HIV θετικό ή αρνητικό. Συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων Κοινή χρήση συριγγών Χρήση μη αποστειρωμένων βελονών για τρύπημα αυτιών και τατουάζ

8

9 O IΟΣ ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα Αγκαλιά
Φιλί Μασάζ Χειραψία Τσιμπήματα εντόμων Συγκατοίκηση με κάποιον οροθετικό Κοινή χρήση τουαλέτας ή ντους

10 ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ……..

11 Αριθμός ανθρώπων που ζούν με HIV/AIDS 33.6 εκατομμ. 32.4 εκατομμ.
Δεκέμβριος 1999 Νέα κρούσματα HIV το 1998 Σύνολο Ενήλικες Γυναίκες Παιδιά <15 ετών 5.6 εκατομμ. 5 εκατομμ. 2.3 εκατομμ. Αριθμός ανθρώπων που ζούν με HIV/AIDS 33.6 εκατομμ. 32.4 εκατομμ. 14.8 εκατομμ. 1.2 εκατομμ. Θάνατοι από AIDS το 1998 2.6 εκατομμ. 2.1 εκατομμ. Σύνολο θανάτων από AIDS από την αρχή της επιδημίας 16.3 εκατομμ. 12.7 εκατομμ. 6.2 εκατομμ. 3.6 εκατομμ.

12

13

14 Προστασία Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον HIV με την γνώση. Κατανοώντας πως μεταδίδεται ο HIV και γνωρίζοντας καλά τον εαυτό σας και τον συντροφό σας, είναι το κλειδί της προστασίας έναντι του ιού HIV. Πολλοί άνθρωποι εμπλέκονται σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Οι λόγοι είναι πολλοί και φυσιολογικοί: μπορεί να (φαίνονται τόσο νέοι, τόσο υγιείς ή είναι πολλοί καλοί για να είναι HIV θετικοί), μπορεί να είστε πότης αλκοόλ ή χρήστης ναρκωτικών ουσιών και κάνετε κάτω από την επήρρειά τους πράγματα που διαφορετικά δεν θα κάνατε. Το πιο δύσκολο κομμάτι της προστασίας είναι να μάθετε να εφαρμόζετε αυτά που ξέρετε στη ζωή σας και στη συμπεριφορά σας. Μειώστε τον κίνδυνο μόλυνσης HIV αποφεύγοντας ενέργειες που μπορεί να σας βάλουν σε κίνδυνο και κάνετε πάντα σφαλές σεξ. Μην φοβάστε να εξετασθείτε ή να επιμείνετε να εξετασθεί και ο σύντροφός σας. Γνωρίζοντας αν έχετε HIV εσείς ή ο συντροφός σας θα σας βοηθήσει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Μιλήστε με τους φίλους σας και τους δασκάλους σας. Επίσης, πολλοί οργανισμοί έχουν πληροφοριακό υλικό που απευθύνεται ειδικά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες: νέοι, ομοφυλόφιλοι, γυναίκες κλπ.

15 Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΒΟΥΛΤΣΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΝΤΟΛΑΣ ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΤΣΙΑ ΕΜΙΛΙΑΝΟ
ΛΙΟΛΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΠΙΚΤΗΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google