Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΑΣΙΣ: Οργάνωση υποστήριξης εξαρτημένων ατομων Σχέδιο επαγγελματικού προσανατολισμού και ένταξης στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΑΣΙΣ: Οργάνωση υποστήριξης εξαρτημένων ατομων Σχέδιο επαγγελματικού προσανατολισμού και ένταξης στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΑΣΙΣ: Οργάνωση υποστήριξης εξαρτημένων ατομων Σχέδιο επαγγελματικού προσανατολισμού και ένταξης στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.

3 Η Αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση "ΟΑΣΙΣ" στα πλαίσια του προγράμματος και υλοποιώντας το μέτρο 1.6 "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΗΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ" του επιχειρισιακού προγράμματος "Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτηση" που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στα πλαίσια του Γ' ΚΠΣ, θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα αναζήτησης εργασίας, για ανέργους πρώην εξαρτημένους και αποφυλακισμένους.

4

5 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  Προσωπικές συνεντεύξεις με πρώην εξαρτημένους και αποφυλακισμένους  Πληροφόρηση προγραμμάτων κατάρτισης, δυνατότητες αυτοαπασχόλησης,θέσεις εργασίας (ενημέρωση για ΟΑΕΔ, ΚΠΑ. Δημόσια ΙΕΚ, πιστοποιημένα ΚΕΚ, ΕΟΜΜΕΧ κλπ)  Σύνδεση με την αγορά εργασίας μέσω επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων  Σύνδεση της οργάνωσης "ΟΑΣΙΣ" με τοπικές κοινωνίες και το "στήσιμο" δυο γραφείων καθοδήγησης -ένα στις εγκαταστάσεις της "ΟΑΣΙΣ" και ένα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

6

7 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:  Σε νέους που έχουν απεξαρτηθεί από την χρήση ουσιών, αλκοόλ, τυχερών παιχνιδιών ή έχουν αποφυλακιστεί και ενδιαφέρονται να επανασυνδεθούν με την εκπαιδευτική διαδικασία, με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επαγγελματική κατάρτιση  Στο οικογενειακό περιβάλλον  Στις τοπικές κοινωνίες, στους επαγγελματικούς φορείς τους οργανισμούς  Ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίοι πρέπει να ενισχύσουν την αποδοχή τους απέναντι στα απεξαρτημένα άτομα να τα αντιμετωπίσουν σαν ισότιμους πολίτες, να ευαισθητοποιηθούν και να αναζητήσουν στελέχη εργασίας μέσα από ομάδες απεξαρτημένων ατόμων όπως αυτή της "ΟΑΣΙΣ".

8

9 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ - ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

10 Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του προγράμματος ¨ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ" στις εγκαταστάσεις της "ΟΑΣΙΣ" και στο Δήμο Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω ενέργειες:  Έγινε πρόσληψη 2 ατόμων  Πραγματοποιήθηκε συνεργασία με 4 Ελεύθερους επαγγελματίες για την εφαρμογή του προγράμματος  Αγοράσθηκε ο εγκεκριμένος εξοπλισμός  Έγιναν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το περιεχόμενο του προγράμματος Απεστάλη πληροφοριακό υλικό στους ενδιαφερόμενους θεσμικούς φορείς  Εγιναν ενέργειες δικτύωσης και συνεργασίας με φορείς ανεύρεσης εργασίας σε πρώην χρήστες (ΟΑΕΔ- Γραφείο προώθησης της απασχόλησης του ΟΕΕΚ- Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχιατρικού καταστήματος Θεσσαλονίκης )

11  Πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με πρώην εξαρτημένους και λήψη βιογραφικών σημειωμάτων  Πραγματοποιούνται επαφές της ομάδας στελεχών της "ΟΑΣΙΣ" με επιχειρήματίες  Έγινε παρουσίαση του προγράμματος στα ΜΜΕ ( TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ) σε μορφή ρεπορτάζ και προεβλήθη στις ειδήσεις του σταθμού την Πέμπτη 05/06/2007.  Έγινε περιληπτική παρουσίαση του προγράμματος στην εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" του Ωραιοκάστρου και στο Δημοτικό περιοδικό "ΩΡΑΙΟ"  Έγινε αναφορά του προγράμματος σε ημερίδα του Δήμου Σταυρούπολης για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση από τον υπεύθυνο του προγράμματος που ήταν και εισηγητής της ημερίδας.  Δόθηκε παραγγελία παραγωγής διαφημιστικού υλικού και αφισών για την περαιτέρω δημοσιότητα και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στο πρόγραμμα.(Ήδη παρελήφθησαν τα πρώτα δείγματα)

12

13  Απεστάλη έντυπο ενημερωτικό υλικό σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς  Παρελήφθη και διανεμήθηκε το ανάλογο πληροφοριακό υλικό του προγράμματος  Οι υπεύθυνοι του προγράμματος προχωρούν στη λήψη βιογραφικών χρηστών απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων και αυτά καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε μια ειδική για αυτό βάση δεδομένων που τηρείται στις εγκαταστάσεις της Μ.Κ.Ο. ακόμη και σήμερα μετά τη λήξη του προγράμματος  Η βάση αυτή δεδομένων όταν ωριμάσει το πρόγραμμα θα σταλεί ηλεκτρονικά στην Ειδική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στον ΟΕΕΚ και στα ειδικά ΚΕΚ για πρώην χρήστες και αποφυλακισμένους του Τομέα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης  15 πρώην χρήστες απεξαρτημένοι τοποθετήθηκαν για εργασία μέχρι τώρα σε συνεργαζόμενες με την «ΟΑΣΙΣ» επιχειρήσεις κάνοντας χρήση του προγράμματος.

14

15  Πραγματοποιήθηκαν 3 συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων και ομάδες πρώην εξαρτημένων σε γκρουπ των 10-15 ατόμων με την συμμετοχή των υπεύθυνων του προγράμματος και ειδικών επιστημόνων.  Ολοκληρώθηκε η αγορά του εγκεκριμένου εξοπλισμού.

16

17 ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007  Οι υπεύθυνοι του προγράμματος προχωρούν στη λήψη βιογραφικών σημειωμάτων πρώην χρηστών απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων και αυτά καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε μια ειδική για αυτό βάση δεδομένων που τηρείται στις εγκαταστάσεις της Μ.Κ.Ο.  Η βάση αυτή δεδομένων όταν ωριμάσει το πρόγραμμα θα σταλεί ηλεκτρονικά στην Ειδική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, στον ΟΕΕΚ και στα ειδικά ΚΕΚ για πρώην χρήστες και αποφυλακισμένους του Τομέα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης  Πραγματοποιήθηκαν ακόμη 3 συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων και ομάδες πρώην εξαρτημένων σε γκρουπ των 10-15 ατόμων με την συμμετοχή των υπεύθυνων του προγράμματος και ειδικών επιστημόνων.

18

19  Τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας 14 μέλη μας πρώην εξαρτημένοι και αποφυλακισμένοι.  Πραγματοποιήθηκε εκ νέου παρουσίαση του προγράμματος σε ημερίδα που οργανώθηκε στον Δήμο Ωραιοκάστρου παρουσία των Δημοτικών αρχόντων στις 12.12.2007.  Έγινε παρουσίαση του προγράμματος σε πλήθος ΜΜΕ (ΑΝΤΕΝΝΑ – ΕΤ3 – ΝΕΤ – ALPHA TV – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV) σε μορφή ρεπορτάζ και έγινε προβολή του προγράμματος στις ειδήσεις ή σε ειδικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών μαζί με τα άλλα θέματα καταπολέμησης των εξαρτήσεων που ασχολείται η «ΟΑΣΙΣ».

20 ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2008  Οι υπεύθυνοι του προγράμματος προχωρούν στη λήψη βιογραφικών σημειωμάτων πρώην χρηστών απεξαρτημένων και αποφυλακισμένων και αυτά καταχωρούνται ηλεκτρονικά σε μια ειδική για αυτό βάση δεδομένων που τηρείται στις εγκαταστάσεις της Μ.Κ.Ο.  Πραγματοποιήθηκαν ακόμη 3 συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρήσεων και ομάδες πρώην εξαρτημένων σε γκρουπ των 10-15 ατόμων με την συμμετοχή των υπεύθυνων του προγράμματος και ειδικών επιστημόνων.  Τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας 14 μέλη μας πρώην εξαρτημένοι και αποφυλακισμένοι.

21

22  Έγινε παρουσίαση του προγράμματος σε πλήθος ΜΜΕ (TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΕΤ3 –ALPHA TV – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ TV) σε μορφή ρεπορτάζ και έγινε προβολή του προγράμματος στις ειδήσεις ή σε ειδικές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών μαζί με τα άλλα θέματα καταπολέμησης των εξαρτήσεων που ασχολείται η «ΟΑΣΙΣ».  Θα αποστέλλονται φυλλάδια του προγράμματος σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.  Θα κατευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι –πρώην απεξαρτημένοι χρήστες και αποφυλακισμένοι σε σχολεία Β’ ευκαιρίας και μεταλυκειακά τμήματα τεχνικών ειδικοτήτων

23

24 ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Μοσκώφ 12 Θεσσαλονίκη 546 25 Τηλ: 2310.508.598 - 509.599 Φαξ: 2310.509.599 http://www.oasis.org.gr info@oasis.org.gr


Κατέβασμα ppt "ΟΑΣΙΣ: Οργάνωση υποστήριξης εξαρτημένων ατομων Σχέδιο επαγγελματικού προσανατολισμού και ένταξης στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google