Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το αεροπορικό Εισιτήριο. Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το αεροπορικό Εισιτήριο. Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το αεροπορικό Εισιτήριο

2 Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος, ένα συμβόλαιο που περιέχει τη συμφωνία ανάμεσα στον επιβάτη και την αεροπορική επιχείρηση, αναφορικά με τους όρους και τις συνθήκες της αερομεταφοράς του επιβάτη, από τον τόπο προέλευσης στον ή στους τόπους προορισμού του.

3 Το σώμα του αεροπορικού εισιτηρίου αποτελεί για τον επιβάτη, το όνομα του οποίου αναφέρεται ή για την επιχείρηση στο όνομα της οποίας εξεδόθη απόδειξη ή τιμολόγιο που μπορεί να τεκμηριώσει απέναντι στις φορολογικές και λοιπές αρχές, τη δαπάνη για αερομεταφορά του επιβάτη στον ή στους τόπους προορισμού που αναγράφονται.

4 Το αεροπορικό εισιτήριο ισχύει μόνο για τις διαδρομές για τις οποίες έχει εκδοθεί. Όμως η ισχύς του αυτή δεν περιορίζεται στην αεροπορική επιχείρηση που το εξέδωσε, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις αεροπορικές επιχειρήσεις που εκτελούν πτήσεις στις διαδρομές που αναφέρονται στο εισιτήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο επιβάτης, στο όνομα του οποίου εξεδόθη το εισιτήριο, μπορεί να πραγματοποιήσει την πτήση του με αεροπορική εταιρία της αρεσκείας του – αρκεί να εκτελεί πτήσεις στις αναγραφόμενες στο εισιτήριο διαδρομές.

5 Ενώ όμως το εισιτήριο μπορεί να μεταβιβαστεί από την αεροπορική εταιρία που το εξέδωσε σε άλλη, ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον επιβάτη από αυτόν στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί, διότι είναι ΑΤΟΜΙΚΟ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

6 Περιγραφή του αεροπορικού εισιτηρίου Το αεροπορικό εισιτήριο συντίθεται από τρεις κατηγορίες σελίδων: 1.Τα εξώφυλλα 2.Τις λευκού χρώματος σελίδες που βρίσκονται μετά το πρόσθιο εξώφυλλο, και 3.Τις έγχρωμες σελίδες

7 Εξώφυλλα Η εξωτερική πλευρά του πρόσθιου εξώφυλλου περιλαμβάνει το λογότυπο, το εμπορικό σήμα και άλλες πληροφορίες για τον αερομεταφορέα.

8

9 Οι λευκές σελίδες Περιέχουν: Τους όρους κάθε σύμβασης αερομεταφοράς που συμφωνήθηκαν και συμπεριελήφθησαν στη σύμβαση της Βαρσοβίας το 1929. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος (θανάτου ή τραυματισμού τους) κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού από ευθύνη της αεροπορικής επιχείρησης.

10 Τους όρους και τις συνθήκες αποζημίωσης των επιβατών σε περίπτωση καθυστερημένης παραλαβής των αποσκευών τους με ευθύνη της αεροπορικής επιχείρησης. Πληροφορίες για επαναβεβαίωση της κράτησης (reconfirmation). Πληροφορίες αναφορικά με τα αντικείμενα η μεταφορά των οποίων με αεροσκάφος υπόκειται σε περιορισμούς.

11 Το κουπόνι του επιβάτη Αποτελεί την εσωτερική σελίδα του οπίσθιου εξώφυλλου και αναφέρει όλα τα στοιχεία της αεροπορικής μετακίνησης του επιβάτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο προς τις οικονομκές αρχές.

12

13 Έκδοση – συμπλήρωση του αεροπορικού εισιτηρίου Όλες οι σελίδες του κυρίως αεροπορικού εισιτηρίου έχουν ταυτόσημη γραμμογράφηση, η οποία ορίζει ένα σύνολο – διαφορετικού μεγέθους – παραλληλόγραμμων κυψελών (κουτιών). Στην οροφή κάθε κυψέλης αναγράφεται στην Αγγλική ο τίτλος περιεχομένου της κυψέλης, ήτοι τα στοιχεία των οποίων απαιτείται η καταχώριση στην κυψέλη αυτή ως ακολούθως:

14 “Name of Passenger” Αναγράφεται με κεφαλαία λατινικά γράμματα το επώνυμο και το όνομα του επιβάτη, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στη σχετική κράτηση, καθώς κι οι σχετικοί χαρακτηρισμοί MR, MRS, MISS, CHD, INF π.χ. XENOS A MR. Τα προηγούμενα χαρακτηριστικά μπορούν να αντικατασταθούν με τίτλους, όπως Dr, Prof.

15 “From - To” Στην κυψέλη “From” αναγράφεται το όνομα της πόλης – αφετηρίας (origin), στις δε κυψέλες ‘To” αναγράφονται τα ονόματα των πόλεων που αποτελούν τους διαδοχικούς προορισμούς (destinations)του επιβάτη. Εάν οι πόλεις διαθέτουν πέραν του ενός αεροδρομίου, αναγράφεται δίπλα στο όνομα των πόλεων και το όνομα ή ο κωδικός του αεροδρομίου που θα χρησιμοποιηθεί.

16 Εάν ο αριθμός των προορισμών είναι μικρότερος, τότε στις κενές κυψέλες αναγράφεται ο όρος “Void”. Αριστερά από αυτήν την στήλη, βρίσκεται άλλη με την ένδειξη Χ/Ο. Το Χ αντιστοιχεί σε “Non Stop Flight” ενώ το Ο αντιστοιχεί σε “Stopover”.

17 “Allow” Εδώ αναγράφεται ο αριθμός των κιλών των αποσκευών που επιτρέπεται να μεταφέρει δωρεάν ο επιβάτης. Τα νήπια δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς αποσκευών.

18

19

20

21

22

23

24

25

26


Κατέβασμα ppt "Το αεροπορικό Εισιτήριο. Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google