Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία

2 Το νερό ή οξυδάνιο

3

4 ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΕΡΕΗ (ΠΑΓΟΣ) ΑΕΡΙΑ (ΥΔΡΑΤΜΟΣ) ΥΓΡΗ (ΝΕΡΟ)

5

6

7

8

9

10

11

12 ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ;

13

14 ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;  ΤΟ 50% του πόσιμου νερού χάνεται λόγω διαρροών.  Ο άνθρωπος του Δυτικού κόσμου καταναλώνει 2-4 λίτρα για να πιει Και να μαγειρέψει και 145 λίτρα στην προσωπική του υγιεινή.

15 Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Ρύπανση θεωρείται γενικά η μεταβολή των φυσικοχημικών ή βιολογικών συνθηκών ενός περιβάλλοντος. Η ρύπανση του νερού, μπορεί να είναι χημική,με την εισαγωγή επικίνδυνων, βλαβερών ή και τοξικών ουσιών αλλά και ενεργειακή π.χ. με ραδιενέργεια.

16 ΜΟΡΦΕΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Άμεση ρύπανση είναι αυτή που μπορεί να αντιληφθούμε άμεσα. Ένα παράδειγμα άμεσης ρύπανσης είναι η περίπτωση ενός ποταμού ή μιας λίμνης, όπου καταλήγουν τοξικά απόβλητα και προκαλείται άμεσος κι αιφνίδιος θάνατος ψαριών. Έμμεση ρύπανση στην περίπτωση αυτή ατμοσφαιρικοί ή άλλοι ρύποι καταλήγουν στο νερό π.χ. με τη βροχή

17 ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Οι σπουδαιότερες πηγές ρύπανσης, οι οποίες επιβαρύνουν καταρχήν τα επιφανειακά νερά και στη συνέχεια και τον υδροφόρο ορίζοντα είναι:  τα αστικά λύματα  τα βιομηχανικά υγρά απόβλητα  τα γεωργικά υγρά απόβλητα  τα κτηνοτροφικά υγρά απόβλητα  Και τέλος η όξινη βροχή

18 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  Μείωση του οξυγόνου στα νερά (λίμνη Ισμαρίδα -Έβρος)

19  Ευτροφισμός των νερών (Νίδοβα νότιο τμήμα της λιμνοθάλασσας του Αιτολικού )

20  Ασθένειες (Μιναμάτα χωριό της Ιαπωνίας)

21 Κλιματικές Αλλαγές (Λίμνη Αράλη- Καζακστάν 4 η σε μέγεθος τον 20 ο αιωνα σήμερα;)

22 1989 2008

23 ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;

24 ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ  Ανανέωση του παλιού δικτύου επισκευή ή αντικατάσταση για μέρη του δικτύου με υψηλή συχνότητα διαρροών  Ανάπτυξη μεθόδων εντοπισμού και θέσης των διαρροών  Ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής μεθοδολογίας επισκευών

25 ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Σε λιμνοδεξαμενές (Βαθύ Κάλυμνος) Σε υπόγειες Δεξαμενές (στέρνες)

26 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ…….

27 Ή ακόμα καλύτερα πλωτές

28 ΔΑΣΟΠΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

29 ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ή με μικρές αλλαγές στο οικιακό δίκτυο Από τις μονάδες βιολογικού Καθαρισμού…

30 ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ 1.Ελέγχουμε τακτικά τη λειτουργία των μπαταριών 2.Δεν αφήνουμε ανοιχτή τη βρύση όταν πλένουμε τα χέρια, τα δόντια ή ξυριζόμαστε. 3.Περιορίζουμε την κατανάλωση του νερού στον κήπο. 4.Πλένουμε το αυτοκίνητό μας με τον κουβά και το σφουγγάρι κι όχι με το λάστιχο. 5.Αλλάζουμε τα παλιό καζανάκι με σύγχρονο. 6.Προσέχουμε την κατανάλωση νερού όταν κάνουμε ντους. 7.Χρησιμοποιούμε πλυντήριο πιάτων. 8.Είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του πλυντηρίου ρούχων.

31 ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ;

32 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Κατέβασμα ppt "OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΝΕΡΑΚΙ;» Υπεύθυνη Καθηγήτρια Μακαρούνα Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google