Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

2 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Το Λίβερπουλ (Αγγλ. Liverpool) είναι πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλο εμπορικό λιμάνι. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Αγγλία. Ο πληθυσμός του Λίβερπουλ είναι κάτοικοι (2001) αλλά μαζί με τις αστικές περιοχές φθάνει τους κατοίκους. Στο Λίβερπουλ έχει έδρα η πολύ γνωστή ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα με πολλούς φιλάθλους και στην Ελλάδα, καθώς και η επιτυχημένη στην Πρέμιερ Λιγκ, Έβερτον.

3 Οι BEATLES OI BEATLES δημιουργήθηκαν το 1960 σε ένα μικρό κλάμπ του λίβερπουλ το cavern club και αποτελούνταν από τους Τζων Λένον , Πωλ Μακάρτνεϋ , Τζωρτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ.Οι BEATLES έχουν κυκλοφορίσει 12 δίσκους.Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1970.

4 LIVERPOOL FC Η LIVERPOOL δημιουργήθηκε το 1892 και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Αγγλία έχοντας κατακτήσει 18 πρωταθλήματα,7 κύππελα Αγγλίας,8 λιγκ κάπ Αγγλίας,5 Champions League,3 κύππελα UEFA και 3 σούπερ κάπ ευρώπης.Η ομάδα αγώνιζεται στο ANFIELD χωρητικότητας θεατών.

5 EVERTON FC Η EVERTON δημιουργήθηκε το 1878 και ήταν από τις ομάδες που ίδρυσαν το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Αγγλίας το 1888.Η EVERTON έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα,5 κύπελλα Αγγλίας,9 σούπερ κάπ Αγγλίας και 1 κύπελλο κυπελλούχων.Η EVERTON αγωνίζεται στο GOODISON PARK χωριτηκότητας θεατών.


Κατέβασμα ppt "ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google