Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Η Σπάρτη ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα. Η ιστορική περίοδος της Σπάρτης αρχίζει μετά την Κάθοδο των Δωριέων γύρω στο 1100 π.Χ. και τελειώνει κατά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Η Σπάρτη ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα. Η ιστορική περίοδος της Σπάρτης αρχίζει μετά την Κάθοδο των Δωριέων γύρω στο 1100 π.Χ. και τελειώνει κατά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Η Σπάρτη ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα. Η ιστορική περίοδος της Σπάρτης αρχίζει μετά την Κάθοδο των Δωριέων γύρω στο 1100 π.Χ. και τελειώνει κατά την διάρκεια της Ρωμαιοκρατίας. Κατά την διάρκεια της Κλασσικής Αρχαιότητας, η Σπάρτη ήταν μία από τις δύο πιο ισχυρές πόλεις-κράτη στην Αρχαία Ελλάδα, μαζί με την Αθήνα. Η ηγεμονία της παρ’ όλα αυτά δεν κράτησε πολύ.

3 Πειθαρχεία Στρατιωτική δύναμη Ηρωισμός Μεγάλος αριθμός δούλων Η Σπάρτη έχει μείνει γνωστή για:

4 Ο σπαρτιατικός στρατός

5 Η Αρχαία Σπάρτη πρέπει να αποτελεί πρότυπο για τη σημερινή κοινωνία. Ιδανικά που υπήρχαν τότε και θα έπρεπε να υπάρχουν και σήμερα είναι:  η πειθαρχεία  ο ηρωισμός  Η λιτότητα  Το ήθος  Η ισονομία

6

7  Το ήθος, η λιτότητα και η ισονομία ήταν ιδανικά που διακατείχαν όλους τους πολίτες της Αρχαίας Σπάρτης με κυρίαρχο τον βασιλιά τους Αγησίλαο. Ο ίδιος ζούσε πολύ λιτά και προσπαθούσε να διδάξει στους υπηκόους του την δικαιοσύνη, εφαρμόζοντας τους ίδιους νόμους σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση.

8  OI MAΘΗΤΡΙΕΣ:  ΑΛΚΜΗΝΗ ΤΣΑΜΑΔΙΑ  ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΗ  ΔΑΦΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


Κατέβασμα ppt " Η Σπάρτη ήταν πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα. Η ιστορική περίοδος της Σπάρτης αρχίζει μετά την Κάθοδο των Δωριέων γύρω στο 1100 π.Χ. και τελειώνει κατά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google