Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αργυρού Αντώνης Δαμιανού Στεφανία Ιωάννου Παναγιώτα ΜΑΘΗΜΑ: Πληροφορική ΑΚ.ΕΤΟΣ:

2 Παιχνίδι και Μάθηση Τα παιχνίδια σήμερα εκτός από ψυχαγωγικό έχουν και εκπαιδευτικό ρόλο. Ένα ταξίδι στο χώρο του διαδικτύου και θα ανακαλύψουμε παρά πολλά παιχνίδια που συνδυάζουν και τα δυο.

3 Παιχνίδι και Οδοντιατρική εκπαίδευση
Η οδοντιατρική εκπαίδευση είναι μέρος της ζωής. Κάθε σύγχρονος γονιός έχει την υποχρέωση να εισαγάγει στη ζωή του παιδιού του την έννοια της στοματικής υγιεινής. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να γίνει με τρόπο ώστε να είναι διασκέδαση και πρόκληση κι όχι κάτι το βαρετό. Σήμερα, το διαδίκτυο έχει κάνει τα πράγματα πολύ εύκολα, αφού με μια απλή αναζήτηση μπορεί κανείς να βρει μια πληθώρα αξιόλογων εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν για τα δόντια, παίζοντας online παιχνίδια!

4 Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής μπήκαμε κι εμείς στη διαδικασία της αναζήτησης τέτοιων παιχνιδιών και καταλήξαμε στο παιχνίδι «DENTAL DISTRESS».

5 Πρόκειται για ένα απλό και εύκολο παιχνίδι, το οποίο μπορεί να παιχτεί από παιδιά κάθε ηλικίας.
Παίζοντας το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν απλούς τρόπους να φροντίζουν τα δόντια τους μέσω της διατροφής, ενώ συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα δόντια μας.

6 ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:
Το «τέρας των δοντιών» (“tooth monster”) ρίχνει σ’ εμάς διάφορα είδη αντικειμένων, όπως τυρί, αναψυκτικά, γλυκά, νερό, φθοριούχα οδοντόκρεμα, κτλ και πρέπει εμείς να πιάσουμε τα υγιεινά, εκείνα που κάνουν καλό στα δόντια κι αποτελούν τμήμα της στοματικής υγιεινής, ενώ παράλληλα, να αποφεύγουμε τα ανθυγιεινά, εκείνα δηλ. που προκαλούν ζημιά στα δόντια μας. Στο τέλος κάθε γύρου ένα εικονίδιο οδοντιάτρου εμφανίζεται και δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς πρέπει να φροντίζουμε τα δόντια μας.

7 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

8 ΓΕΝΙΚΑ Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια ανήκουν στις τεχνικές ενεργητικής μάθησης και έχουν σαν κύριο στόχο τη βελτίωση της ικανότητας εκείνου που τα χρησιμοποιεί να κατανοεί και να διατηρεί πληροφορίες. Το άτομο αντιλαμβάνεται αυτά τα παιχνίδια ως διασκέδαση που συνδυάζουν την δημιουργική έξαψη με την εμπειρία της μάθησης.

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.dentistgames.net/2009/10/dent al-game.html
mes&hl=el&prmd=imvns&source=lnms&tbm =isch&ei=WnJbT7zABYeohAfI3vCoBA&sa=X& oi=mode_link&ct=mode&cd=2&sqi=2&ved= 0CCsQ_AUoAQ&biw=1366&bih=641

10 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google