Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης

2 Γεωλογία Βελγίου ● βορειοδυτική Ευρώπη ● Σύνορα:Ολλανδία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Γαλλία. ● Ένα μικρό τμήμα του βελγίου στο βορρά έχει διέξοδο στη Βόρεια θάλασσα. ● Είναι επίπεδη χώρα, με χαμηλούς λόφους και κοιλάδες.

3 Πληθυσμός ● Εκταση: 30.6000 (περίπου) ● Πλυθησμός: 10.000.000 (περίπου)

4 Γλώσσα ● Ολλανδική (Φλαμανδική), Γαλλική ● Η Βρυξέλεςείναι δίγλωσση πρωτεύουσα

5 Ιστορία Βελγίου ● Κατά τις δύο τελευταίες χιλιετίες το Βέλγιο υποφέρει από αναταραχές (πολιτικές, πολιτιστικές). ● Η πρώτη πληθυσμιακή κίνηση ήταν η κατάκτηση της Ρωμαικής Δημοκρατίας τον 1ο αιώναπ.Χ.

6 ● Το Βέλγιο έγινε ανεξάρτητο καθολικό κράτος με την Βελγική Επανάσταση του 1830. ● Το δημοκρατικό σύστημα εξελίχθηκε από ολιγαρχία με την κυριαρχία δύο μεγάλων κομμάτων, τους Καθολικούς και τους Φιλελεύθερους.

7 ● Το 1794 μετά την Γαλλική Επανάσταση (με τους πολέμους του Ναπολέοντα ) οι Κάτω Χώρες κατακτήθηκαν από την Γαλλία. ● ● Μπήκε στη Ε.Ε. Το 1952

8 Τουρισμός Μουσείο φυσικών επιστημών: Το μουσείο των φυσικών επιστημών του Βελγίου, δίνει μία φανταστική γενική επισκόπηση της φυσικής ζωής στο Βέλγιο και οπουδήποτε, τώρα και κατά τη διάρκεια των αιώνων.

9 Μεγάλη Πλατεία ● Αυτή η ιστορική εμπορική περιοχή με τις συντεχνίες και με την εντυπωσιακή γοτθική κατασκευή του Δημαρχείου, θεωρείται σημείο αναφορας της πόλης.

10 Αψίδα του Θριάμβου Ένα από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα, φυσικά, είναι η αψίδα του θριάμβου. Αυτή η αψίδα χτίστηκε με σκοπό να απεικονίσει το λαμπρό παρελθόν των Βρυξελλών.

11 Μανεκέν Πις Jerome Duquesnoy 1619.

12 Χριστούγεννα Το Βέλγιο μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων από νωρίς με την ημέρα του Sinterklaas και με τον πολύτιμο βοηθό του Zwarte Piet που μοιράζει τα δώρα από σπίτι σε σπίτι. Τα παιδιά κρεμάνε τις κάλτσες των δώρων στο τζάκι και αφήνουν σανό και ζάχαρη για το άλογο του Sinterklaas.

13 Πάσχα Στο Βέλγιο υπάρχει ο μύθος ότι οι καμπάνες των εκκλησιών ταξιδεύουν για λίγες ημέρες στη Ρώμη και επιστρέφουν το πρωί του Πάσχα, ενώ υποτίθεται ότι φέρνουν μαζί τους πεσκέσια και συγκεκριμένα, χρωματιστά αυγά και σοκολατένια λαγουδάκια.


Κατέβασμα ppt "Βέλγιο Σπύρος Κιούρκος Δημήτρης Τζωρτζάτος Αλέξανδρος Κρητικάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google