Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με έκταση χλμ. και πληθυσμό 10,964, Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας με πληθυσμό 3,192,606. Η τοπική ώρα είναι gmt + 2 ώρες. Το πολίτευμα είναι προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας: Ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Πρωθυπουργός: Ο κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής Το Κοινοβούλιο: Τριακόσια εκλεγμένα μέλη με τις εκλογές που πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα έτη Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ από 1981, Το νόμισμα είναι το euro €.

2 Το Ηράκλειο είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στην Κρήτη, η πρωτεύουσα της περιοχής και το οικονομικό κέντρο του νησιού. Ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο Μινωικός πολιτισμός, άκμασε εδώ 5000 έτη πριν. Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους το 1204, άφησε την Κρήτη κάτω από την κυριαρχία των Βενετών μέχρι 1669, Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Ηράκλειο είχε σημαντική πολιτιστική ανάπτυξη και έγινε η πρωτεύουσα του «Regnio di Candia” Εντούτοις, όλη αυτή η πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη τερματίστηκε ξαφνικά το 1669 με την Τουρκική εισβολή. Η Κρήτη έγινε αυτόνομη το 1897, για να ενωθεί με την Ελλάδα το Η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης προσφέρει ποικίλες μορφές σύγχρονης ψυχαγωγίας.

3 Κάθε έτος, η πόλη, καθώς επίσης και τα γειτονικά χωριά, οργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως οι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, μουσικές βραδιές και φεστιβάλ που προσελκύουν πολλούς ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες. Για εκείνους που κλίνουν στη σύγχρονη ψυχαγωγία και το clubbing, η πόλη προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για νυχτερινή ζωή . Το Ηράκλειο είναι μια πόλη με το ένα πόδι που έχει ριζοβολήσει στο παρελθόν και το άλλο να περπατάει στο μέλλον. Αυτήν την περίοδο ο πληθυσμός του Ηρακλείου είναι περίπου άνθρωποι. Είναι μια πολύ δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου όταν έρχονται χιλιάδες επισκέπτες. Σήμερα το Ηράκλειο είναι η κορυφαία επιλογή προορισμού τουριστών στη Μεσόγειο. Η μοναδική φυσική ομορφιά ευνοεί την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και παρέχει έναν συνδυασμό σπορ, βουνού και θάλασσας.

4 Ηράκλειο είναι επίσης το εμπορικό και επιστημονικό κέντρο του νησιού
Ηράκλειο είναι επίσης το εμπορικό και επιστημονικό κέντρο του νησιού. Έχει μια στρατηγική γεωπολιτική θέση στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου που συνδέει τρεις ηπείρους και πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών η πόλη έχει σημειώσει αξιοπρόσεκτη πρόοδο στους ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς τομείς. Ο δυναμικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, κλίματος, στρατηγικής θέσης, πολιτιστικής κληρονομιάς και επιστημονικού υποβάθρου έχει δημιουργήσει ένα κατάλληλο περιβάλλον για να προσθέσει την αξία στην ευρύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή και να υποκινήσει την τοπική οικονομία.


Κατέβασμα ppt "Γενικές πληροφορίες για την Ελλάδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google