Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά

2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Μαδρίτη (ισπανικά: Madrid) είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Ο πληθυσμός της πόλης το 2003 υπολογιζόταν σε κατοίκους (μητροπολιτική περιοχή κατ.) Η νέα Μαδρίτη ιδρύθηκε μέσα 1788 από Αμερικανικά frontiersmen. 1900, άνθρωποι έζησαν στη νέα Μαδρίτη, Μισσούρι 1910, 1,882. Από 2000 απογραφή, η πόλη είχε έναν συνολικό πληθυσμό Είναι κάθισμα νομών Νέος νομός της ΜαδρίτηςΗ Μαδρίτη" σε αυτό το όνομα προφέρεται συνήθως με την πίεση στην πρώτη συλλαβή, αντίθετα από το ισπανικό κεφάλαιο Μαδρίτη. Στα μη- locals, ηχεί σχεδόν σαν υπάρχει ένας ήχος "ν" στην πρώτη συλλαβή, όπως mandrid, αλλά αυτό δεν είναι η περίπτωση.

3 ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 667 πάνω απ' την επιφάνεια της θάλασσας στις όχθες του ποταμού Μανθανάρες, στο κέντρο της χώρας. Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό και παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές. Λόγω της τοποθεσίας και της ιστορίας της η Μαδρίτη θεωρείται ως το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Περίπου 70χλμ νότια βρίσκεται η ιστορική πρωτεύουσα Τολέδο. Η νέα Μαδρίτη βρίσκεται "ο Βορράς σε 36°35'16, 89°32'9 "δύση. Σύμφωνα με Γραφείο Ηνωμένης απογραφής, η πόλη έχει μια συνολική περιοχή 11,7 km² (4,5 mi²) km² (4,5 mi²) από το είναι έδαφος και κανένα από το δεν καλύπτεται από το ύδωρ.

4 ΙΣΤΟΡΙΑ Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τη Μαδρίτη στις αρχές του 10ου αιώνα, όταν αποτελούσε οχυρό των Αράβων και ονομαζόταν Ματζρίτ. Ο βασιλιάς της, Λεώνης Ραμίρο Β' λεηλάτησε την περιοχή το 931. Η Μαδρίτη υπήρξε πολλές φορές εστία ταραχών, απ' τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν η επανάσταση των Κομμοννέρος ( ) εναντίον του Κάρολου του Ε'. Την εποχή του Φίλιππου Β' η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας κι έδρα του βασιλιά. Μόνο όμως κατά το 18ο αιώνα, με την άφιξη των Βουρβόνων, η πόλη απόκτησε ζωή κι εμφάνιση πρωτεύουσας. Κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ( ) η Μαδρίτη δέχτηκε την επίθεση του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, που κατέλαβε ορισμένες περιοχές στις δυτικές και βορειοδυτικές παρυφές της πόλης. Οι δημοκρατικές δυνάμεις κράτησαν την πόλη μέχρι το 1939, αλλά υπέκυψαν, γιατί οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις είχαν προξενήσει σημαντικές ζημιές.

5 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Μουσείο Prado Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία
Οι πλατείες της πόλης Parque del Retiro Plaza de Toros de Las Ventas Πάρκα ψυχαγωγίας Στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου El Rastro Ζωολογικός κήπος και ενυδρείο

6 ΕΙΚΟΝΕΣ

7 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ http://traveltipsgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html


Κατέβασμα ppt "ΜAΔΡΙΤΗ Από τον Γιώργο Μασγανά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google