Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναστασία Ρούσση Βασίλης Νίκας.  Η Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.Βασιλείου των Κάτω Χωρών  Η χώρα βρίσκεται στην.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναστασία Ρούσση Βασίλης Νίκας.  Η Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.Βασιλείου των Κάτω Χωρών  Η χώρα βρίσκεται στην."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναστασία Ρούσση Βασίλης Νίκας

2

3

4  Η Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.Βασιλείου των Κάτω Χωρών  Η χώρα βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη και περιβάλλεται από τη Βόρεια Θάλασσα, το Βέλγιο και την Γερμανία.ΕυρώπηΒόρεια ΘάλασσαΒέλγιοΓερμανία  Περίπου το 1/4 της χώρας βρίσκεται κάτω από την στάθμη της θάλασσας.

5  Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείοιστορικά κέντραΕυρώπη17ο αιώναΟλλανδίας  Αν και το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, δεν είναι ούτε η πρωτεύουσα της επαρχίας στην οποία ανήκει, της Βορείου Ολλανδίας,ΟλλανδίαςΒορείου Ολλανδίας

6  Πολλοί ιστορικοί και οικονομολόγοι θεωρούν την Ολλανδία ως την πρώτη καπιταλιστική χώρα στην παγκόσμια ιστορία  Η μεγαλύτερη ολλανδική αποικία εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό ήταν η Αποικία του Ακρωτηρίου, η οποία είχε ιδρυθεί από τον Γιαν βαν Ρίμπεκ για λογαριασμό της Ολλανδικής Εταιρίας των Ανατολικών Ινδιών το 1652 στην Πόλη του Ακρωτηρίου

7

8

9


Κατέβασμα ppt "Αναστασία Ρούσση Βασίλης Νίκας.  Η Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών.Βασιλείου των Κάτω Χωρών  Η χώρα βρίσκεται στην."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google