Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας (Βερολίνο) και παλαιότερα αποτελούσε την πύλη της πόλης. Κατασκευάστηκε κατά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας (Βερολίνο) και παλαιότερα αποτελούσε την πύλη της πόλης. Κατασκευάστηκε κατά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας (Βερολίνο) και παλαιότερα αποτελούσε την πύλη της πόλης. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φρειδερίκου Γουλιέλμου του Β' της Πρωσίας. Είναι ένα οικοδόμημα νεοκλασικού ρυθμού με ύψος 26 μέτρα, μήκος 65,5 μέτρα και πλάτος 11 μέτρα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της είναι το άγαλμα της θεάς νίκης ύψους 5 μέτρων, η οποία οδηγεί μια ρωμαϊκή άμαξα, που σέρνουν τέσσερα άλογα. Δυστυχώς όμως κατά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργήθηκαν σημαντικές ζημιές στο άγαλμα και την πύλη. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου αποτελεί σύμβολο της ένωσης της Γερμανίας. Θα την βρείτε στην πλατεία Parizer και στην πίσω πλευρά των 10,20 και 50 λεπτών, στα γερμανικά κέρματα του ευρώ.

3 Ο χριστιανισμός είναι η επικρατέστερη θρησκεία στη Γερμανία, με περίπου 53 εκατομμύρια πιστούς, σχεδόν το 64% του συνολικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, το 32,3% (περίπου 27 εκατ.) είναι προτεστάντες, κυρίως ευαγγελιστές, και το υπόλοιπο 31% (περίπου 26 εκατ.) καθολικοί. Επίσης, υπάρχουν μειονότητες ορθοδόξων, κοπτών και άλλων χριστιανικών δογμάτων.

4 Σνίτσελ (γερμ. Schnitzel) αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας προέρχεται συνήθως από βοδινό ή χοιρινό πόδι, αν και χρησιμοποιείται επίσης πλάτη. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

5 Το Αμβούργο είναι το σπουδαιότερο λιμάνι της Γερμανίας. Εκτός από τον Έλβα, τον σημαντικό ποταμό, το υδάτινο περιβάλλον στο Αμβούργο, συμπληρώνεται και από μια μεγάλη λίμνη, την Alster, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα μικρότερο (Binnenalster) και ένα μεγαλύτερο (Außenalster) και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης.

6 Γλώσσα Η γλώσσα που μιλούν οι Γερμανοί είναι τα Γερμανικά,Γερμανικά μιλούν ακόμα κι άλλες χώρες της Ευρώπης.

7 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΙ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!Ραφαέλα Αλεξάνδρα, Ντιάνα


Κατέβασμα ppt "Η Πύλη του Βρανδεμβούργου βρίσκεται στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας (Βερολίνο) και παλαιότερα αποτελούσε την πύλη της πόλης. Κατασκευάστηκε κατά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google