Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 6. ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 6. ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 6

2 ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ. ΟΙ ΟΡΟΙ "ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ" ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΔΗΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ, ΜΕΡΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΟΤΕΣ. ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ, ΤΟ ΥΛΑΝΚ-ΥΛΑΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΟΔΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΔΗ ΦΟΡΕΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΝΤΑΙ Μ' ΕΝΑΝ ΕΛΑΙΩΔΗ ΦΟΡΕΑ.

3 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΜΑΛΛΙΑ, ΚΡΑΝΙΟ, ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ 17 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΦΟΡΕΙΣ / ΒΑΣΕΙΣ: 1)ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ 11. ΕΛΑΙΟ ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ 2)ΕΛΑΙΟ ΨΙΧΑΣ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ12. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3)ΕΛΑΙΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 13. ΦΥΣΤΙΚΕΛΑΙΟ 4)ΕΛΑΙΟ ΣΠΟΡΟΥ ΒΟΡΑΚΑ14. ΕΛΑΙΟ ΖΑΦΟΡΑΣ 5)ΦΟΥΝΤΟΥΚΕΛΑΙΟ 15. ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ 6)ΚΑΡΟΤΕΛΑΙΟ 16. ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ 7)ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ 17. ΗΛΙΕΛΑΙΟ 8)ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ 9)ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ 10)ΕΛΑΙΟ ΣΠΟΡΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

4 ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΛΑΙΩΔΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ. ΜΕΡΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΕΛΑΙΟ, ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ. ΑΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΦΙΣΤΙΚΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΣΟΓΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ.

5 Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΔΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΙΜΗ. ΔΕΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΑΙΩΔΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΜΙΓΕΣ. ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΟΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΕΛΑΙΩΔΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΘΑ ΤΑΓΓΙΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΟΞΕΙΔΩΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΟ ΤΑΓΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ 5% ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ.

6 ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΡΟΦΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΕΑΝ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ, ΤΟ ΦΥΤΟ Η ΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ. Η ΧΡΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΙΟ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ, ΤΟΥ ΦΡΟΥΤΟΥ Η’ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΟΥ.

7 ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ). ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: Ν' ΑΠΟΦΡΑΣΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ, ΦΡΑΓΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ. ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ.

8 ΒΕΝΖΟΗ ΒΕΝΖΟΪΚΟ ΒΑΛΣΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: Ν' ΑΝΑΓΕΝΝΑ ΤΟ ΩΡΙΜΟ, ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ. ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΚΑΛΟ ΕΠΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΠΙΑΣΜΕΝΑ, ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΙΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΝΟΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΟΙ ΜΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΑΖ.

9 ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟ). ΤΟ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ. ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ. ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ Η ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ. ΕΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ.

10 ΚΑΜΦΟΡΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΟΤΑΝ 4 -5 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, 1-3 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ, ΠΑΡΑ ΣΕ ΕΝΥΔΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

11 ΚΑΡΟΤΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΕΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΑ ΝΥΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ (ΜΟΝΟ ΤΟΥ). ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ.

12 ΚΕΔΡΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ ΞΥΛΟΥ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΧΗΣ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ. ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ: ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ.

13 ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ: ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΑΛΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ, ΞΗΡΑ Η ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΕΙ. ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑ.

14 ΡΩΜΑΪΚΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ. ΚΑΝΕΛΑ. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥ ΦΕΙΔΩΛΗ. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΚΕΤΗ Η’ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ. ΕΠΙΔΡΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΙΓΜΑΤΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΥΧΙΩΝ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΝ ΣΕ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ.

15 ΙΕΡΟΒΟΤΑΝΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΕΠΙΔΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΣΕ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ, ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΔΡΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΗΣ. ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ. ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ.

16 ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙ. ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΣΗΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ. ΑΡΧΙΚΑ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.

17 ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ ΞΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΕΛΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΧΗΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΣΤΗ ΓΥΡΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΕΞΙΣΣΟΡΟΠΕΙ ΤΟ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ, ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ. ΔΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ.

18 ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ, ΚΙΤΡΙΚΟΣ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ, ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΜΕΝΤΑΣ, ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ ΚΛΙΜΑΤΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ Η’ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΣΘΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ). ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 10 ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΕΑΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 6. ΦΟΡΕΑΣ-ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ "ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ" ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google