Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χαιρετισμός στον ήλιο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χαιρετισμός στον ήλιο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χαιρετισμός στον ήλιο

2 Χαιρετισμός στον ήλιο Επιδρά άμεσα στα όργανα του σώματος, πιέζοντας, μαλάσσοντας, τεντώνοντας και γενικά τονώνοντας και υποστηρίζοντας τις δομές των εσωτερικών ιστών. Αυτό ενισχύει τις απεκκριτικές λειτουργίες και διεγείρει την ενέργεια του νευρικού συστήματος, τονώνοντας την υγεία και την ευεξία μας. Αναπνευστικό σύστημα Στη σούρυα ναμασκάρα, κάθε κίνηση συγχρονίζεται με τη βαθιά και ρυθμική διαδικασία της αναπνοής. Η διαδικασία αυτή αδειάζει τους πνεύμονες τελείως από κάθε ίχνος στάσιμου αέρα και τους ξαναγεμίζει με φρέσκο, καθαρό και οξυγονωμένο αέρα. Η περιεκτικότητα του αίματος σε οξυγόνο αυξάνει, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική ζωτικότητα και οξυγόνωση των κυττάρων, των ιστών του σώματος και του εγκεφάλου. Η νωθρότητα και η ληθαργικότητα ξεπερνιούνται γρήγορα. Οι αναπνευστικές παθήσεις και η υπερβολική βλέννα στους αεραγωγούς μπορούν να εξαλειφθούν.

3 Κυκλοφορικό σύστημα Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς χωρίς να ζορίζει τους καρδιακούς μυς. Η αύξηση της ροής του αίματος επιταχύνει την απέκκριση των άχρηστων ουσιών και παρέχει φρέσκο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα τα κύτταρα. Οι εναποθέσεις στάσιμου αίματος στη σπλήνα και στα άλλα όργανα σταματούν και η γενική κυκλοφορία βελτιώνεται. Οι καρδιακοί μύες δυναμώνουν και οι στεφανιαίες αρτηρίες, δηλαδή τα αγγεία της καρδιάς, διεγείρονται και πολλαπλασιάζονται, βελτιώνοντας την κυκλοφορία και μειώνοντας την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Επίσης μπορούν να εξαλειφθούν η ελλιπής κυκλοφορία, το κρύο στα χέρια και στα πόδια, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η γενική κόπωση. Η πρακτική τονώνει επίσης την κυκλοφορία της λέμφου, που είναι ζωτική για την ισορροπία των υγρών και την καταπολέμηση των μολύνσεων. Το σώμα γίνεται ανθεκτικότερο στις μολύνσεις και αναρρώνει πιο εύκολα. Η αύξηση της ευεξίας και η μείωση των επιδράσεων του άγχους, που επέρχονται με τη σούρυα ναμασκάρα, περιορίζουν την συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων. Αυτό, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της κυκλοφορίας, μειώνει την πιθανότητα αρτηριοσκλήρωσης και πολλών ασθενειών που αυτή προκαλεί, όπως η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή προσβολή, η άνοια, η νεφρική ανεπάρκεια, η μειωμένη ροή αίματος στα άκρα με συνέπεια τον ακρωτηριασμό, κ. ο. κ.

4 Πεπτικό σύστημα Οι κινήσεις της σούρυα ναμασκάρα, που διαδοχικά τεντώνουν και συμπιέζουν το σώμα, τονώνουν ολόκληρο το πεπτικό σύστημα με την καθολική μάλαξη όλων των εντέρων. Η πανταχαστάσανα και η μπουτζανγκάσανα έχουν ιδιαίτερα ισχυρή επίδραση στη συμπίεση και διέγερση των κοιλιακών οργάνων. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο βελτιώνουν τη λειτουργία της απέκκρισης, αλλά και επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης, επιφέροντας υγιή όρεξη, καθώς και την πλήρη και γρήγορη αφομοίωση της τροφής. Ουροποιητικό σύστημα Η σούρυα ναμασκάρα ασκεί τη σπονδυλική στήλη και τους μυς της πλάτης έτσι ώστε να πιέζει και να μαλάσσει ήπια τα νεφρά. Αυτό διεγείρει τη δράση τους και αυξάνει τη ροή του αίματος σ' αυτά.

5 Μετά την εξάσκηση θα αισθανθείτε το σώμα σας να σφύζει από ενέργεια.
Το δέρμα Η σούρυα ναμασκάρα, προκαλώντας εφίδρωση, επιταχύνοντας την κυκλοφορία του αίματος και προωθώντας την εξάλειψη των άχρηστων ουσιών μέσα από το πεπτικό και το ουροποιητικό σύστημα, καθαρίζει το δέρμα και το κάνει να λάμπει σημαντικό σημάδι υγείας. Έτσι μπορούν να ξεπεραστούν πολλές δερματοπάθειες, όπως τα σπυράκια και το έκζεμα, που είναι συνέπεια εναποθέσεων τοξινών στα κατώτερα στρώματα του δέρματος. Νευρικό σύστημα Στις δώδεκα κινήσεις της σούρυα ναμασκάρα η σπονδυλική στήλη τεντώνεται και συμπιέζεται συστηματικά και στον μέγιστο βαθμό, διεγείροντας την κυκλοφορία σε ολόκληρο τον νωτιαίο μυελό και σε όλα τα νευρικά πλέγματα. Η σούρυα ναμασκάρα τονώνει και τεντώνει τα νεύρα, δουλεύει πάνω στη σπονδυλική στήλη και αυξάνει την ενέργεια, η οποία θέτει σε λειτουργία διάφορα εγκεφαλικά κέντρα. Μετά την εξάσκηση θα αισθανθείτε το σώμα σας να σφύζει από ενέργεια. Ολόκληρο το νευρικό σύστημα αφυπνίζεται και ενεργοποιείται. Απόσπασμα από το βιβλίο του Σουάμι Σατυανάντα Σούρυα Ναμασκάρα  


Κατέβασμα ppt "Χαιρετισμός στον ήλιο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google