Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αρωματικά φυτά και βότανα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αρωματικά φυτά και βότανα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αρωματικά φυτά και βότανα

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16 Λεβάντα: Lavandula angustifolia.
Η λεβάντα καλλιεργείται σε τοποθεσίες ορεινές και ημιορεινές που θεωρούνται ιδανικές λόγω του ότι το έδαφος δεν είναι ιδιαίτερα υγρό. Εκτός από το αφέψημα, υπάρχει μεγάλη καλλιέργεια επίσης για το αιθέριο έλαιο που παράγει. Προετοιμασία Ρίχνουμε 1-2 κουταλάκια του τσαγιού λεβάντα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Το ρόφημα το πίνουμε 2-3 φορές την ημέρα.

17 λεβάντα Λεβάντα | Ιδιότητες
Η λεβάντα ως αφέψημα προτείνεται σαν ρόφημα κατά της αϋπνίας, σε πόνους στομάχου και σε νευρική υπερένταση. Βοηθάει πολύ όσους πάσχουν από άγχος και στρες αλλά και σε όσους παθαίνουν κρίση πανικού. Εφαρμογές Εκτός από το διαδεδομένο αφέψημα της λεβάντας, από την καλλιέργειά της, προκύπτει το αιθέριο έλαιο λεβάντας, το οποίο ενδείκνυται για χαλάρωση, ενώ βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κάνοντας μασάζ ή αρωματίζοντας το χώρο που βρισκόμαστε.   Τέλος το λάδι λεβάντας λειτουργεί ως καταπραϋντικό σ εγκαύματα και κοκκινίλες αλλά και ως απωθητικό σε τσιμπήματα.

18 Λουίζα Aloysia triphylla"
Η λουίζα είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με υπέροχο άρωμα. Αν και η «καταγωγή» της είναι από την Αμερική, την έμαθαν και στην Κρήτη και μάλιστα τη «φωνάζουν» γοργογιάννη και τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο για όλες τις παθήσεις. Το άλλο του όνομα είναι λεμονόχορτο, αφού αν πιάσετε τα μικρά, λευκά του ανθάκια το χέρι σας θα μυρίζει... λεμόνι! Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή σας υγεία, αρκεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της λουίζας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά  για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

19 λουίζα Βράστε λίγα φύλλα λουίζας για 15 λεπτά και μετά αφήστε τα άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν και να ελευθερωθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού.  Μπορείτε να πίνετε ένα φλυτζάνι την ημέρα και η λουίζα θα δρα προληπτικά ενάντια σε πολλές παθήσεις. Χρησιμοποιήστε το εάν… .  Πονάει το στομάχι σας . ... Αρρωστήσετε και θέλετε να σας ρίξει τον πυρετό . ... Νιώθετε πεσμένος και θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας . … Έχετε ανάγκη ένα ήρεμο ύπνο και θέλετε να διώξετε τα νεύρα και την ένταση. … Να καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας. … Πονάνε τα μάτια σας.


Κατέβασμα ppt "Αρωματικά φυτά και βότανα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google