Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00 http://lsanopolis.wordpress.com/

2 1o ΜΑΘΗΜΑ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΛΕΒΑΝΤΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΛΟΥΙΖΑ ΒΑΛΣΑΜΟ

3 ΛΕΒΑΝΤΑ Το έγχυμα με φύλλα και λουλούδια λεβάντας ανακουφίζει από ημικρανίες, πονοκεφάλους, ιλίγγους και διώχνει την αϋπνία. Λειτουργεί ηρεμιστικά στην μελαγχολία και τις διάφορες νευρώσεις. Τα άνθη της θεωρούνται ότι ενεργούν κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη και της γρίπης. Ακόμα είναι ανακουφιστική σε ήπιους πόνους περιόδου.

4 ΛΕΒΑΝΤΑ Το έλαιό* της χρησιμοποιείται εξωτερικά, για δερματικές παθήσεις, αλλεργίες, εκζέματα, τσιμπήματα και ψώρα με πολύ καλά αποτελέσματα. Για την εξωτερική χρήση μπορούμε να παρασκευάσουμε λάδι και αλοιφή με αιθέριο έλαιο λεβάντας.

5 ΛΕΒΑΝΤΑ ! Η λεβάντα μπορεί να γίνει τοξική σε μεγάλες δόσεις, επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε εσωτερική χρήση λεβάντας, από όσους έχουν στομαχικά προβλήματα. * Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, είναι από τα ελάχιστα έλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα (π.χ. μία σταγόνα σε κάθε δάχτυλο και απαλό μασάζ στους κροτάφους είναι ανακουφιστικό για τις ημικρανίες).

6 ΧΑΜΟΜΗΛΙ Σπασμολυτικό, ηρεμιστικό των νεύρων ιδανικό για ημικρανίες, αϋπνίες, υστερία, παροξυσμό άσθματος. Το χαμομήλι είναι ιδανικό για κρυολογήματα μιας και είναι αντι-πυρετικό και εφιδρωτικό. Επίσης είναι καλό για ήπιους πόνους περιόδου.

7 ΧΑΜΟΜΗΛΙ Πολύ καλό βακτηριοκτόνο, το χρησιμοποιούμε σε πληγές και άφθες στο στόμα (με γαργάρες) και σε προβλήματα του δέρματος με κομπρέσες. Σαν έγχυμα είναι ιδανικό για κολικούς και οδοντοφυΐα των παιδιών.

8 ΒΑΛΣΑΜΟ Το βάλσαμο ή υπέρικο ή σπαθόχορτο, με δύο ή τρείς μήνες χρήσης, μπορεί να είναι αντικαταθλιπτικό. Φέρνει βελτιωμένα αισθήματα αυτοεκτίμησης και φυσιολογικό ύπνο. Το βαλσαμόχορτο καταπραΰνει την βρογχίτιδα και το άσθμα είναι διουρητικό και σπασμολυτικό.

9 ΒΑΛΣΑΜΟ Με το βαλσαμόχορτο παρασκευάζουμε βαλσαμόλαδο, το οποίο είναι ιδανικό για εγκαύματα, επούλωση πληγών, μυϊκούς πόνους, μώλωπες και με την εσωτερική χρήση βοηθά στο έλκος στομάχου. Το βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο όταν χρησιμοποιούμε πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο, αφού προκαλεί πανάδες και βάφει το δέρμα.

10 ΛΟΥΙΖΑ Η λουΐζα διώχνει τον πονοκέφαλο, είναι τονωτική, βοηθά σε στομαχικές ανωμαλίες και κάνει πιο αποτελεσματικές τις δίαιτες αδυνατίσματος. Η λουΐζα πολεμά την αϋπνία που προέρχεται από νευρική κούραση.

11 ΛΟΥΙΖΑ Η λουΐζα είναι διουρητική και αυτό την κάνει πολύ χρήσιμη για τις πέτρες στα νεφρά. Επίσης είναι πολύτιμο βότανο για τις λεχώνες αφού βοηθά στην γαλακτοφορία. Είναι αντιπυρετική και αντιδιαβητική.


Κατέβασμα ppt "Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης Συνέλευση Κάθε Δευτέρα 18.00"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google