Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ 12/5/ 2012 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π.Τ ΚΡΗΤΗΣ

2 Όνομα ομάδας: « ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ»
Το σαπούνι είναι ο πιο παραδοσιακός και αποτελεσματικός τρόπος προσωπικής υγιεινής. Το πρώτο όμως μέσο καθαρισμού που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος ήταν το νερό. Τα άλλα μέσα καθαρισμού εμφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου παράλληλα με την ανθρώπινη εξέλιξη

3 ΛΑΓΚΟΥΒΑΡΔΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

4 Η προετοιμασία μας στο χώρο του εργαστηρίου

5 Η παρασκευή διαλύματος ΝαΟΗ θέλει μεγάλη προσοχή !!!

6 Η ακρίβεια και η καθαριότητα έχει μεγάλη σημασία !!!

7 Όλη η ομάδα εν δράσει!!!

8 Όταν το μείγμα επιτέλους πήξει!!!

9 Ο Διαγωνισμός το Σάββατο 12 Μαΐου 2012 Το ραντεβού μας στο ΕΚΦΕ……
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών το οποίο και χρηματοδοτεί τα βραβεία, που θα λάβουν οι μαθητές, σε ειδική εκδήλωση αρχές Οκτωβρίου, αφού η κριτική επιτροπή επιλέξει τις 3 καλύτερες παρασκευές. Οι μεγάλοι μονομάχοι Λύκειο Χώρας Σφακίων    ΟΜΑΔΑ                 ΟΙ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ  Λύκειο Παλαιόχωρας   ΟΜΑΔΑ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ  Λύκειο Βάμου      ΟΜΑΔΑ       ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΜΟ Εκκλησιαστικό Λύκειο   ΟΜΑΔΑ               ΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ 30Λύκειο Χανίων               ΟΜΑΔΑ                   ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ  4ο Λύκειο Χανίων       ΟΜΑΔΑ                 ΟΙ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΙ ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου               ΟΜΑΔΑ              SOAP MASTERS EΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου     ΟΜΑΔΑ                ΤΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΑΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό μίλησε στα «Χ.Ν.» ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χανίων Δημοσθένης Μαρκογιανάκης επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα, έχουμε τον μαθητικό διαγωνισμό παρασκευής σαπουνιού. Οι μαθητές που συμμετέχουν ήρθαν από οκτώ λύκεια του Νομού (Σφακίων, Παλαιόχωρας, Βάμου, Εκκλησιαστικό, 3ο και 4ο Χανίων, ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου και Ακρωτηρίου) και η κάθε ομάδα έχει φέρει τα υλικά της για να παρασκευάσει με τον παραδοσιακό τρόπο, σαπούνι. Είναι μια διαδικασία όπου ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τη χρησιμότητα της χημείας, τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και να καταλάβουν τα παιδιά πως μ’ ένα διαφορετικό τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε σε μάθηση πολύ πιο εύκολα και καλύτερα. Συνδέουμε με τον τρόπο αυτό, το σχολείο με την καθημερινή ζωή. Αναδεικνύουμε τις δεξιότητες και τις δυνατότητες των μαθητών μας να αναζητούν και να εφαρμόζουν εργαστηριακές τεχνικές συνδέοντάς τες με τη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων καθημερινής χρήσης.

10 Η άφιξη μας!!!

11 Όλοι σε δράση!!!

12 Πάντα με σοβαρότητα στο έργο!!!

13 Όταν οι Χημικοί Συναντιούνται!!!

14 οι «ανταγωνιστές» μας

15 οι «ανταγωνιστές» μας

16 οι «ανταγωνιστές» μας

17 Ευχαριστούμε τον κ Ντουσάκη
Φτιάχνοντας το δικό μας σαπούνι αποφεύγουμε αρκετές χημικές ουσίες, όπως τις Sodium Laureth Sulfate, EDTA. Triclosan, μερικές από τις οποίες είναι ύποπτες για αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ιδιαίτερα το κ Μαρκογιαννάκη Δημοσθένη Χημικό, Αναστασάκη Νίκο Φυσικό την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Π.Τ ΚΡΗΤΗΣ To Σχολάρχη κ. Θωμά Παναγιώτου και το σύλλογο διδασκόντων του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου- Λυκείου Κρήτης ΥΠΕΥΘ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ : ΝΤΟΥΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΗΜΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ και επειδή όλα πρέπει να λέγονται ……. Ευχαριστούμε τον κ Ντουσάκη για τη χαρά της δημιουργίας που μας χάρισε.


Κατέβασμα ppt "«Έλαβαν μέρος 8 Λύκεια του Νομού Χανίων » ΕΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google