Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η συμμετοχή του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η συμμετοχή του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η συμμετοχή του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

2 Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία Ως ΕΟΕΣ ο φυσικός χώρος της Αμφικτυονίας είναι η Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αποτελεί σημαντική παράμετρο του προβληματισμού και του προγραμματισμού των ΕΟΕΣ, που τείνουν να συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων. Στα επόμενα χρόνια η συμμετοχή των ΕΟΕΣ γενικά και της Αμφικτυονίας ειδικότερα σε ευρωπαϊκά προγράμματα θα αυξάνεται.

3 Ευρωπαϊκά προγράμματα σε εξέλιξη Πρόγραμμα PRISSM Εντάσσεται στα Leonardo da Vinci- TOI (LLP)

4 PRISSM: Promotion of Integration in the Planning and Provision of Social Services within Local Authorities through municipal staff vocational training- A Lever for Local Development

5 Ο ρόλος των εταίρων - Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει η ΕΕΤΑΑ. - Το εκπαιδευτικό υλικό προετοίμασε το πανεπιστήμιο της Reims. - Την εκπαιδευτική επίσκεψη για την παρακολούθηση ολοκληρωμένων διαδικασιών στην πράξη διοργάνωση το Northern Health and Social Care Trust στο Μπέλφαστ.

6 Ο ρόλος των εταίρων - Τα πιλοτικά εργαστήρια υλοποίησαν οι τρεις συμμετέχοντες δήμοι. - Τη διάχυση της πληροφόρησης για το έργο πραγματοποίησε ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, μια βάση δεδομένων με περισσότερους από 350 παραλήπτες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

7 PRISSM: Ιούλιος 2012-Δεκέμβριος 2014

8

9 PRISSM: Πλατφόρμα τηλε- εκπαίδευσης, ένα μοναδικό εργαλείο http://etraining.prissm- eu.com Ή μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος: www.prissm-eu.com

10 Υποβληθείσες προτάσεις 1η Οκτωβρίου 2014 Action ΚΑ3: Dialogue and cooperation - Meetings of young people and those responsible for youth Πρόταση: Euro- Mediterranean Youth Forum

11 Προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον CuPID-MET: ΚeyAction 2 CUTS: Key Action 1 ή 2

12 CuPID-MET Cultural Projects' Implementation and Direction: a Municipal Employees' Training Πρόγραμμα επιμόρφωσης για στελέχη δήμων όσον αφορά στο σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολοήθηση και τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που σχετίζονται με τον πολιτισμό.

13 CuPID-MET: Εταίροι Για το πρόγραμμα έχουμε εξασφαλίσει τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Ε-Τρίκαλα, της Futuro Digitale (Ιταλία), του Αρκαδικού Κέντρου Βαλκανικών, Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών, της Ένωσης Δήμων της Μάλτας (LCA), της ΚΟΙΝΣΕΠ “Ιστόρημα” καθώς και πιθανούς εταίρους την Αναπτυξιακή Λάρνακας και την ισπανική εταιρία VEA.

14 CuTS Culture and Tourism Skills' Training for Humanities Degrees Holders Ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για άνεργους ή υποαπασχολούμενους νέους, απόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σεμινάρια επιμόρφωσης σε νέες κατευθύνσεις (τεχνολογία, οπτικοακουστικά μέσα, τουρισμός κλπ) στις οποίες μπορούν να απασχοληθούν απόφοιτοι ανθρωπιστικών σχολών.

15 CuTS: Εταίροι Στο εταιρικό σχήμα για το πρόγραμμα αυτό έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν η Time Heritage, η Futuro Digitale (Ιταλία), η E-Trikala, η εταιρία The Whole Story (Μ. Βρετανία), το Αρκαδικό Κέντρο Βαλκανικών, Μεσογειακών και Ελληνικών Σπουδών και διερευνώνται περαιτέρω και άλλοι υποψήφιοι εταίροι.

16 Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου Τέλος, έχουν ξεκινήσει διεργασίες για την προετοιμασία προγραμμάτων που θα εμπίπτουν στην ενίσχυση της νέας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη γίνει επαφές με πιθανούς εταίρους από την Ιταλία, με δίκτυο συνεργασιών και σε άλλες χώρες που θα περιλαμβάνονται στη Μακροπεριφέρεια.

17 Η επιτυχία των ευρωπαϊκών προτάσεων εξαρτάται από όλους Η διαδικασία προετοιμασίας προτάσεων για ευρωπαϊκά προγράμματα είναι επίπονη και πολύπλοκη. Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία μπορεί όχι μόνο να προωθήσει τα προγράμματα στα οποία ήδη στοχεύει, αλλά και να ενεργεί συμβουλευτικά και για προγράμματα των μελών του. Για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση στα μέλη να ορίσουν τουλάχιστον ένα στέλεχος που θα μπορεί να επικοινωνεί με τον ΕΟΕΣ για θέματα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και να συμμετέχει στη διαδικασία εκπόνησης και σύνταξης της πρότασης.


Κατέβασμα ppt "Η συμμετοχή του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google