Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

2 ΔΙΕΘΝΕΙΣ  Με την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, Πάφος Κύπρου 1.Κριτική έκδοση των Συγγραμμάτων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, τόμ. Α΄- Στ΄ (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2009). 2.Μετάφραση και σχολιασμός των Συγγραμμάτων του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, τόμοι 12 (υπό έκδοση). 3.Εγκλειστριωτικά Ανάλεκτα, τόμοι 3. 4.Οργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τον Άγιο Νεόφυτο (Πάφος 2009).

3  Με το Οικουμενικό Πατριαρχείο 1.Συνεργασία με την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης. 2.Εκπροσώπηση σε Επιτροπές και επίσημες αποστολές. 3.Γνωμοδοτήσεις.

4  Με το Άγιο Όρος 1.Συνεργασία για την έρευνα και καταγραφή των αρχείων. 2.Συνεργασία για τη μελέτη και φωτογράφηση των χειρογράφων του Αγίου Όρους. 3.Σύνταξη μελετών και επιμέλεια εκδόσεων σχετικών με το Άγιο Όρος. 4.Συνεργασία με την Αγιορειτική Εστία για τη διεξαγωγή συνεδρίων και την έκδοση βιβλίων. 5.Σύνταξη νομοκανονικής βιβλιογραφίας και γνωμοδοτήσεων.

5  Με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου. 1.Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας (μετέχουν 3 καθηγητές του Τμήματος). 2.Συνοδική Επιτροπή επί Νομοκανονικών θεμάτων (μετέχουν 4 καθηγητές του Τμήματος). 3.Συνοδική Επιτροπή επί της θεολογικής παιδείας και επιμορφώσεως κλήρου (μετέχουν 2 καθηγητές του Τμήματος). 4.Σύνταξη του νέου Καταστατικού Χάρτη. 5.Σύνταξη και επιμέλεια των Τυπικών Διατάξεων και Διοικητικής Συγκροτήσεως της Εκκλησίας της Κύπρου και των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών. 6.Σύνταξη γνωμοδοτήσεων προς την Ιερά Σύνοδο. 7.Οργάνωση συνεδρίων.

6  Με την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου 1.Οργάνωση Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου για τον Άγιο Επιφάνιο Κύπρου, Παραλίμνι 2008. Έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου, Παραλίμνι 2012. 2.Οργάνωση Α΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας, Παραλίμνι 2012 (τα Πρακτικά υπό έκδοση). 3.Οργάνωση Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου Κυπριακής Αγιολογίας, Παραλίμνι 2014 4.Συντακτική Επιτροπή του θεολογικού περιοδικού Πνευματική Διακονία (μέλος, ένας καθηγητής του Τμήματος).

7  Με το παγκόσμιο βήμα θρησκειών και πολιτισμών, Ιεράς Μονής Κύκκου, Κύπρος. 1.Οργάνωση τριών Διεθνών Συνεδρίων θεολογικού διαλόγου με την ετερότητα (Λευκωσία 2003,2004, Αθήνα 2005). 2.Έκδοση πρακτικών των Συνεδρίων.

8  Άλλες συνεργασίες 1.Σύμβουλος επί κανονικών θεμάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. 2.Υποστήριξη θεολογικής παιδείας των κληρικών του Πατριαρχείου Σερβίας. 3.Υποστήριξη θεολογικής παιδείας των κληρικών του Πατριαρχείου Ρουμανίας. 4.Υποστήριξη θεολογικής παιδείας των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας. 5.Συμβούλιο Χριστιανικών Εκκλησιών (Στρασβούργο). 6.Ομάδα διαχριστιανικού διαλόγου «sept eglises» (Στρασβούργο). 7.Μικτή επιτροπή διαλόγου ορθοδόξων και καθολικών (Γαλλία).

9 ΕΘΝΙΚΕΣ  Με την Εκκλησία της Ελλάδος 1.Συμμετοχή και οργάνωση συνεδρίων και ομιλίες σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό Μητροπόλεων. 2.Μέλη Συνοδικών Επιτροπών. α. Επί Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων β. Επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων. γ. Επί των αιρέσεων δ. Της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγέννησης. ε. Της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής

10  Με Συντακτικές Επιτροπές 1.Θεολογία 2.Εφημέριος 3.Νομοκανονικά (Εξαμηνιαία επιθεώρηση Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου). 4.Εκκλησιαστικός Φάρος

11  Με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 1.Ραδιόφωνο Εκκλησίας της Ελλάδος 2.4Ε (ραδιόφωνο και τηλεόραση) 3.Εθνικά και τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνο και τηλεόραση).

12  Άλλες συνεργασίες. 1.Μετάφραση στη Νεοελληνική της Αγίας Γραφής. Συνεργασία ομάδας βιβλικών καθηγητών Α.Π.Θ. και Ε.Κ.Π.Α. 2.Σύνταξη λημμάτων στη «Μεγάλη Ορθόδοξη Χριστιανική Εγκυκλοπαίδεια» των Στρατηγικών Εκδόσεων (Αθήνα). 3.Συμμετοχή στην Επιτροπή Νομοθεσίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 4.Με το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 5.Με Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική παράδοση).

13 6.Με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρείας Φίλων του Λαού (Ομιλίες και Σεμινάρια Αθήνα). 7.Με την Εταιρεία Τρικαλινών Σπουδών. 8.Με Σχολές Γονέων Ιερών Μητροπόλεων. 9.Με το Κέντρο Πνευματικής και Κοινωνικής Συμπαραστάσεως «Παναγία η Φιλανθρωπινή». 10.Με φορείς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google