Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό να αξιοποιηθεί με αποτελεσματικό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης.  Η κινητικότητα αποτέλεσε αντικείμενο των σχεδίων διοικητικής μεταρρύθμισης.

2 Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα του 2007 ο υπάλληλος μπορεί να αλλάξει υπηρεσία με τους παρακάτω τρόπους.  Μετακίνηση. Είναι η μετατόπιση του υπαλλήλου από μία οργανική μονάδα σε μία άλλη της ίδιας υπηρεσίας, με απόφαση του προϊσταμένου της οργανικής μονάδας στην οποία υπηρετεί. Απαιτείται ατομική διοικητική πράξη.  Μετάθεση. Πραγματοποιείται σε κενές οργανικές θέσεις της ίδιας υπηρεσίας μετά από αίτηση του υπαλλήλου ή αυτεπαγγέλτως. Την σχετική απόφαση λαμβάνει το αρμόδιο όργανο της διοίκησης μετά από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Απαιτείται ατομική διοικητική πράξη.

3  Απόσπαση. Πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση σε υπηρεσία άλλου υπουργείου ή νομικού προσκόπου δημοσίου δικαίου., ενώ ο υπάλληλος εξακολουθεί και ανήκει στη θέση που κατείχε πριν την απόσπαση.  Η απόσπαση γίνεται για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών αναγκών προσωρινού χαρακτήρα.  Διενεργείται μετά από γνώμη των υπηρεσιακών συμβουλίων και μπορεί να γίνει εντός του ιδίου υπουργείου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου είτε άλλου υπουργείου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Στην πρώτη περίπτωση η απόσπαση πραγματοποιείται με απόφαση του οικείου υπουργού ή του οργάνου διοίκησης νομικού προσώπου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ).

4  Μετάταξη. Είναι η με μία και μόνη πράξη οργανική έξοδος του υπαλλήλου από τη θέση ορισμένου κλάδου και η είσοδός του σε θέση άλλου κλάδου, ο οποίος είναι χωρισμένος οργανικά από τον πρώτο.  Η μετάταξη αναλύεται σε απόλυση και διορισμό, χωρίς όμως να επέρχεται και η διακοπή της υπαλληλικής ιδιότητας.  Προβλέπονται τέσσερις κατηγορίες μετατάξεων 1.Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας 2.Μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας 3.Μετάταξη σε άλλο υπουργείο ή δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου 4.Μετάταξη σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών


Κατέβασμα ppt "Κινητικότητα  Με βάση τον Υπαλληλικό Κώδικα, η κινητικότητα είναι η δυνατότητα μετακίνησης ενός δημοσίου υπαλλήλου από μία υπηρεσία σε μία άλλη, με σκοπό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google