Ερωτήσεις για την αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης των αντιλήψεων περί των φαινομένων της ζωής κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα Τι είναι τελεολογία,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αμπαλάκης Στέλιος Διδακτική Αμπαλάκης Στέλιος
Advertisements

Διδακτικά Εργαλεία.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη διδακτική διαδικασία ο διδάσκων θέτει στόχους, στη συνέχεια μεριμνά για την επίτευξή τους και τέλος αξιολογεί το έργο του, το υλικό.
Το Φως
ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΝΟΥ –ΨΥΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ
Μάθημα 7ο.
Μουσείο - Σχολείο Τι ακριβώς είναι μάθηση; Μάθηση είναι:
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
2.8 Άτομα και μόρια.
Το παιδικό παιχνίδι Εισαγωγικά σχόλια και ερμηνευτικές υποθέσεις
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ
Μελετώντας το πρώτο διάγραμμα όλοι οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι μέσα στην οικογένεια υπάρχει διάκριση σε όλους τους τομείς δήλωσαν περισσότεροι ότι.
Μάθημα 4ο 03/11/2012.
1.1 Οι φυσικές επιστήμες και η μεθοδολογία τους
Το Στομάχιον Παιχνίδι της αρχαιότητας ή αρχές της συνδυαστικής ανάλυσης; Παντελής Ι. Σαλλιάρης Ιστορίες Αγνώστων Θ+Φ Νάουσα 2009.
Μάθημα 6ο.
Πρόγραμμα Kidspiration
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
ΝΙΡΒΑΝΑ.
Εθνομαθηματικά του Ν. Καστάνη.
«ΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ» ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 12ο Γυμνάσιο Πάτρας
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Ελληνική Μαθηματική Παιδεία του 4 ου αιώνα π. Χ. Ν. Καστάνη.
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Καστάνη.
Φιλοσοφία & Γράμματα Αυτό που ονομάζουμε Βυζαντινή Φιλοσοφία, αποτελεί μια άρρηκτη ενότητα της ιστορίας του δόγματος και της χρήσης της ζωντανής φιλοσοφικής.
Άτομα και μόρια.
ΤΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Εργασία α σελίδα 82 Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Β 3. Εργασία α α. Κάθε μέρα εκατομμύρια χριστιανοί όλων των Εκκλησιών σε όλα τα πέρατα της γης απευθύνουν στον.
Αύγουστος Κόντ Η ζωή και το έργο του.
Χαράλαμπος Μεγαλοκονόμος
 Την ίδια εποχή με τις Ανακαλύψεις αλλά σε μεγαλύτερη χρονική έκταση, το 15 ο και 16 ο αι., εκδηλώνεται στον ευρωπαϊκό χώρο ένα καλλιτεχνικό και πνευματικό.
‘’ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ 5οπ.χ. αιώνα’’  ΙΣΤΟΡΙΑ  Είναι η εποχή που έζησαν οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί:  1. Ηρόδοτος  2. Θουκυδίδης  3. Ξενοφών.
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Θαλής ο Μιλήσιος Ο Θαλής γεννήθηκε στη Μίλητο το 640 ή 624 π.Χ. (οι ακριβείς ημερομηνίες της γέννησης και του θανάτου του Θαλή δεν είναι γνωστές, αλλά.
Ανάπτυξη και οικοδόμηση της γνώσης στις Φυσικές Επιστήμες
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Ιστορική εξέλιξη Παιδαγωγικής Επιστήμης Διεθνής παιδαγωγική σκέψη και πράξη Πρώτες παιδαγωγικές αντιλήψεις: φιλόσοφοι, θεολόγοι Διαμόρφωση καθαρά παιδαγωγικής.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Βιολογία Γυμνασίου.
Ελληνισμος και χριστιανισμοσ
Αριστοτέλης: Γνωσιοθεωρία Μεταφυσική
Αρχαια ελληνικα απο πρωτοτυπο στο γυμνασιο
Πληροφορίες για το Κάρμα
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα… Διονύσης Σαββόπουλος
Αριστοτέλης: Γνωσιοθεωρία Μεταφυσική
Το τέλος του κόσμου στον ινδουισμό
Ψηφιακό Παιγνίδι στην προσχολική ηλικία
Εναλλακτικές εφαρμογές αξιολόγησης
ΚΕΡΑΥΝΟΙ.
ΠEΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:
Ερωτήσεις Ποιες έννοιες αποτελούν τα ενοποιητικά στοιχεία των επιμέρους βιολογικών κλάδων τον 19ο αιώνα Τι είναι ο Γερμανικός ιδεαλισμός, τι ο Γερμανικός.
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΦΕΙΑ – 3ο Μάθημα Οι ιδέες των μαθητευόμενων και τα χαρακτηριστικά τους.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Αριστοτέλης ( π.Χ.). Αριστοτέλης ( π.Χ.)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Μάθημα 3ο Οι ιδέες των μαθητευόμενων και τα χαρακτηριστικά τους
ΟΙ ΔΙΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ερωτήσεις για την αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης των αντιλήψεων περί των φαινομένων της ζωής κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα Τι είναι τελεολογία, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της. ποιος την εισήγαγε, ποιοι την εκπροσωπούσαν. Ποια η σχέση της με την τελική αιτία; Ποιες σχολές σκέψης αναφέρθηκαν, ποιες οι αντιλήψεις για τη ζωή στην κάθε μια από αυτές. Αναφέρατε εκπροσώπους τους Ποιες ήταν οι δύο κυρίαρχες διαφορετικές αντιλήψεις που επεκράτησαν στην αρχαιότητα Αναφέρατε μερικά χαρακτηριστικά της σκέψης του φιλοσόφου που θεωρείται πατέρας της Βοτανικής. Ποιος ήταν ο δάσκαλός του και σε ποια σχολή σκέψης ανήκε; Ποια ήταν η σημαντική του συνεισφορά; Σε ποιες σχολές σκέψης δεν διαφοροποιούνται σαφώς η έμβια από την άβια ύλη Ποια αντίληψη καταρρίφθηκε τον 19 ο αιώνα και από ποιον

Αναφέρατε τα σημαντικά έργα στα οποία γίνεται αναφορά α) για τα φυτά, β) για τα ζώα. Ποιος ήταν ο δημιουργός του καθενός από αυτά; Τι είναι και ποιος ο ρόλος τη ψυχής στις αντιλήψεις των διαφορετικών σχολών σκέψης; Ποιοι είναι χυμοί, τι εκφράζουν και ποιος έθεσε αυτή την έννοια Ποιες και τι είναι οι ποιότητες και πως συνδέονται με τους χυμούς; Ποιος εισήγαγε τις έννοιες των ποιoτήτων; Ποια είναι τα 4 στοιχεία που φαίνεται να έχουν σημαντική θέση στις διατυπώσεις για την ουσία της ζωής. σε ποιες αντιλήψεις διαφαίνεται η έννοια της δυναμικής, της συνεχούς κίνησης, της κοινής προέλευσης, της σταθερότητας. Σε ποιών διανοητών τις αντιλήψεις συναντώνται οι έννοιες: ύλη, οντότητες, νους, μικρόκοσμος, μακρόκοσμος, τελεολογία, μόρια, άπειρο, κενό Ερωτήσεις για την αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης των αντιλήψεων περί των φαινομένων της ζωής κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα

Ποιες από τις αντιλήψεις των αρχαίων ήταν σε έvα βαθμό αποδεκτές από τον χριστιανισμό και τη φιλοσοφία του Μεσαίωνα; Τι ακριβώς επιτυγχάνεται με την ανατομία και τι αντιλήψεις για τη ζωή αναδύονται; Αναφέρατε μερικούς φιλοσόφους που συνέβαλαν σημαντικά στην ανατομία; Ποιοι από αυτούς προσέθεσαν νέα γνώση και ποιοι οργάνωσαν αυτή τη γνώση; Ποια είναι τα σημαντικά έργα σχετικά με την ανατομία; Ποιες ήταν οι σημαντικότερες ιδιότητες των φαρμάκων κατά το Γαληνό; Τι πίστευαν οι αρχαίοι για τη σχέση μεταξύ της υγείας και της παθογένειας Ποια είναι η κυρίαρχη αντίληψη για τη ζωή κατά τον Μεσαίωνα; Ποιες προσωπικότητες αναδείχτηκαν για τις θεωρίες τους περί της ζωής κατά τον Μεσαίωνα. Είναι ο Μεσαίωνας μια στατική περίοδος ως προς την παραγωγή νέας γνώσης. Εξηγείστε Ερωτήσεις για την αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης των αντιλήψεων περί των φαινομένων της ζωής κατά την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα