Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ
2Ο ΤΕΕ ………… ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 20…. – 20…. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

2 Το ζεύγος Ιωσήφ - Μαρία Ο γέροντας Ιωσήφ συμβολίζει τη
Σοφία, την ωριμότητα. Η Μαρία (Μαρ = η θάλασσα), το ρεύμα Αγάπης και αγνότητας.  Η Σοφία και η Αγάπη συνεννώνονται για να γεννηθεί ο Νέος Ανθρωπος.

3 Το πανδοχείο. Η γέννηση του Νέου Ανθρώπου θα είναι
δύσκολη. Στον Παλαιό κόσμο δεν υπάρχει χώρος για το Νέο. Το μυαλό του ανθρώπου είναι γεμάτο.   Ο Νέος Ανθρωπος είναι στα μάτια του Παλαιού ένας κουρελής περιθωριακός. Δεν χωρά στο κατεστημένο. Πρέπει να εκδιωχθεί.

4 Το σπήλαιο – η Φάτνη. Ο βαθύτερος εαυτός μας. Το βάθος της ψυχής μας .
Η σκοτεινή μας διάνοια.

5 Τα ζώα της φάτνης. Για να αναγνωρίσουμε το ΝΕΟ μέσα μας
θα πρέπει να αφεθούμε στα βασικά μας ένστικτα, στις τάσεις μας, στις βαθειές αγνές και καλοπροαίρετες επιθυμίες μας, στα καλά μας ΘΕΛΩ.

6 Οι βοσκοί. Να έχουμε απλό μυαλό. Οχι συνεχείς αναλύσεις και κριτικές.
Οχι πολυπλοκότητα στη σκέψη μας. «ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ».

7 Οι 3 Μάγοι. Συμβολίζουν τη Σοφία του εαυτού μας που όλοι μας διαθέτουμε. Εδώ χρειάζεται να αναπτύξουμε τη ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Να μελετήσουμε τα φαινόμενα και τις συνθήκες γύρω μας. Να αποκωδικοποιήσουμε τα γεγονότα που μας συμβαίνουν και να πορευθούμε προς τη ΝΕΑ ΛΥΣΗ – τη ΝΕΑ ΓΕΝΝΗΣΗ.

8 Οι Μάγοι – Οι βοσκοί. Για να βρούμε τον εαυτό μας, για να
ανακαλύψουμε το Νέο Ανθρωπο μέσα μας θα πρέπει να εγκαταλείψουμε : Το Βασίλειο μας όπως οι Μάγοι. Και τις γήινες δουλειές μας όπως οι βοσκοί. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ = ΚΙΝΗΣΗ = ΖΩΗ.

9 Η καταδίωξη. Το Παλαιό δεν θα σε αφήσει. Θα σε κυνηγήσει, θα σε καταδιώξει.Το Κατεστημένο είναι ισχυρό. Τότε το Νέο θα καταφύγει στην έρημο για να δυναμώσει μακρυά από τα φώτα του παλιού. Θα δυναμώσει αρκετά για να επιστρέψει και να φωτίσει το Παλαιό, να το μεταστοιχειώσει.

10 Η καταδίωξη. ( σ υ ν έ χ ε ι α )
Ετσι για όλους μας, πριν από κάθε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ έργο, χρειάζεται μία περίοδος εσωτερικής ωρίμανσης και εργασίας πρίν στραφούμε στους άλλους. Χρειάζεται ένας χρόνος εργασίας στην έρημο του εαυτού για να δομήσουμε μία ισχυρή προσωπικότητα, ώστε μετά να στραφούμε στη συλλογικότητα, προς το ΕΜΕΙΣ.

11 Η έρημος. Αφού αποκτήσουμε πείρα μετά από την επαφή μας με τους ανθρώπους θα πρέπει πάλι να επιστρέψουμε στην ΕΡΗΜΟ του ΕΓΩ για να αντιμετωπίσουμε τους πειρασμούς μας, σε μία αδιάκοπη διεργασία και κίνηση του εαυτού μας. Από το ΕΜΕΙΣ στο ΕΓΩ και πάλι στο ΕΜΕΙΣ. Ετσι θα αλλάζουμε συνεχώς επίπεδο κατευθυνόμενοι προς το ΠΑΣΧΑ της ΨΥΧΗΣ.

12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ
2Ο ΤΕΕ ………… ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 20…. – 20…. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

13 Ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διεύθυνση του 2ΟΥ ΤΕΕ …………
Ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διεύθυνση του 2ΟΥ ΤΕΕ …………. σας ευχόμαστε να έχετε Καλά, Χαρούμενα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και καλές εσωτερικές αφυπνίσεις.


Κατέβασμα ppt "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20…. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google