Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
Advertisements

Παρουσίαση: Νίκος Στράντζιας
Απορρίμματα Μαρία Σαρίδου Δ’4.
Όξινη βροχή και τα προβλήματα της
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Ανακύκλωση Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η σχέση μας με τη γη Ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικοί πόροι.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΗΜΙ ΟΜΑΔΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Δ2
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
H Εισαγωγή της Πράσινης Χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση Η Χημική Ρύπανση Αέρα, Νερού, Εδάφους (ΙV) Σακλά Ι.1, Σολομανίδου Α.1, Μαρούλης Α.Ι.2 , Χατζηαντωνίου-Μαρούλη.
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
Τρόποι μείωσης του οικολογικού αποτυπώματος.
Στα πλαίσια ηλεκτρονικού δικτύου που συντονίζεται από το πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας το σχολείο μας, 4 ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, υλοποιεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής.
ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ορισμός
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΝΕΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Συνέπειες των απορριμμάτων για το περιβάλλον.
Η εκκλησία και το οικολογικό πρόβλημα
ΑΘΗΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΚΑΙ Δ2
Συντονίστρια-Παρουσιάστρια:
Η καταστροφή των δασών Η καταστροφή των δασών αποτελεί ένα τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα αφού είναι ένας από τους βασικούς λόγους του.
2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Επιμέλεια: Κωτίτσας Αριστοτέλης
1 Μπαλωμένου Γεωργία ΑΣΠΑΙΤΕ 2011.
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Μιχαηλίδου Αργυρώ Πολυνού Λίτσα Πολυνού Λιάνα
Ποιοτική και ποσοτική αλλοίωση της σύστασης ή της μορφής των φυσικών, χημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα τη διατάραξη.
Χημεία και Αέρια θερμοκηπίου
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ Δ ΤΑΞΗ.  Γεια σας είμαι ο Χρύσανθος και θα σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον εμείς οι άνθρωποι.
ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
Περιβαλλοντικά Προβλήματα. Τό όζον είναι ένα σχετικά σπάνιο ιχνοαέριο καί μιά δηλητηριώδης μορφή τού οξυγόνου. Αποτελείται από τρία άτομα σέ ένα μόριο.
Ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
O κύκλος του νερού Β1 Ερευνητική Εργασία.
Το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τι είναι ανακύκλωση; Οφέλη Ανακυκλώσιμα προϊόντα
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥNEΙΔΗΣΗ.
ΟΞIΝΗ ΒΡΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ:ΟΞΥΝΗ ΒΡΟΧΗ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
 Ανακύκλωση απορριμμάτων είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης.
Μαρία Μάρκου ΔΊ Το περιβάλλον, [ αέρας, νερό, έδαφος ] είναι ο χώρος που ζούμε.Πολλές δραστηριότητες μας το ρυπαίνουν. Σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
οικοσυστήματα της Ελλάδας!
Διερευνώντας το οικολογικό μας αποτύπωμα
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΠΑΣΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Ο κύκλος του νερού. Μαλαματή Βελώνη Α.Μ:4190 Ο Κύκλος του νερού.
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Υ305 Πληροφορική και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Ρύπανση του εδάφους.
Καταστροφές.
Προστατεύοντας την Ελλάδα από την όξινη βροχή
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Ονόματα μαθητών: Τζινευράκη Ειρήνη Τσάχαλη Ειρήνη
ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΡΙΣΜΟΣ: Με τον όρο όξινη βροχή ονομάζουμε όλες τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις (δηλ. η βροχή, το χιόνι, το χαλάζι) οι οποίες έχουν pH (ενεργό.
Εργασία Χημείας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Λεωνίδας Κωστάλας, Μενέλαος Μικέδης
14ο Δημοτικο Σχολείο Ιλιου
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η εξάντληση του Νερού.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Περιβαλλοντικά Προβλήματα
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ.
Από τον Παναγιώτη Ψυχογιό
Παρουσίαση: Νίκος Στράντζιας
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ εργασια στο μαθημα της οικιακησ Οικονομιασ Βαλλιαναtoσ Γεωργιοσ βλαχοσ κων/νοσ δαμηλακης αντωνιοσ κουκλοτιδησ βασιλειοσ μπαλτοπουλοσ.
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ Ομάδα T-4: Ηλίας Παπαδόπουλος Κων/νος Παπαδόπουλος.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας 2011-2012 Οικολογικό Αποτύπωμα Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Γ.Ε.Λ. Νιγρίτας 2011-2012

Οικολογικό αποτύπωμα Η έννοια «οικολογικό αποτύπωμα» αναφέρεται στην έκταση παραγωγικής γης (σε εκτάρια), πόσιμου νερού και θάλασσας που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών σε ενέργεια και νερό, συνυπολογίζοντας τις εκπομπές ρύπων και την έκταση που χρειάζεται για την απόθεση των απορριμμάτων, και εκφράζει τον βαθμό στον οποίο τα ανθρώπινα είδη καταναλώνουν τους πόρους της Γης.

Ρύπανση από ανθρωπογενείς δραστηριότητες του αέρα των υδάτων του εδάφους

Ρύπανση του εδάφους Η ρύπανση του εδάφους προκύπτει από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, από τις χημικές ενώσεις που δημιουργούνται από στερεά απόβλητα και ραδιενεργά κατάλοιπα, και την όξινη βροχή μέσω της οποίας έχουμε εξασθένηση των φυτών και την οδήγησή τους στον θάνατο.

Ρύπανση του αέρα Η ατμοσφαιρική ρύπανση προέρχεται από φυσικούς (π.χ: πυρκαγιές δασών, εκρήξεις ηφαιστείων κ.α) και ανθρωπογενείς (π.χ: βιομηχανίες, οχήματα κ.α) παράγοντες και αποτέλεσμά της είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου στο οποίο και οφείλεται η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ρύπανση των υδάτων Η ρύπανση των υδάτων προκαλείται κυρίως από βιομηχανικά απόβλητα, ατυχήματα πετρελαιοφόρων και μεταφορά χημικών ουσιών (φυτοφαρμάκων) μέσω υπόγειων ρευμάτων, και έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή χιλιάδων θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Σύμφωνα με τις απαντήσεις που πήραμε από τα ερωτηματολόγια το 68% των Ελλήνων εάν ο κάδος όπου πετάει συνήθως τα σκουπίδια ήταν γεμάτος θα τα άφηνε δίπλα στον κάδο το 28% θα τα έριχνε κάτω, ενώ μόνο το 9% θα συνέχιζε για να τα πετάξει στον επόμενο κάδο.

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Στην ερώτηση εάν γνωρίζουν που καταλήγουν το λάδι της κουζίνας, οι σαπουνάδες του μπάνιου ή ακόμα και το νερό του πλυντηρίου τους το 94% των ανδρών απάντησε πως δεν γνωρίζει, ενώ το 6% πιστεύει πως καταλήγουν στη θάλασσα. Όσον αφορά τις γυναίκες, το 24% δεν γνωρίζει, ενώ το 76% πιστεύει επίσης ότι τελικός αποδέκτης είναι η θάλασσα.

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Όσον αφορά την ανακύκλωση το 73% ανακυκλώνει μπαταρίες, μόνο το 28% ανακυκλώνει μελανάκια και το 64% ανακυκλώνει ηλεκτρικές συσκευές.

Αποτελέσματα Ερωτηματολογίου Σχετικά με την χρήση μεταφορικών μέσων το 52% χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο στις καθημερινές του μετακινήσεις, , το 14% λεωφορείο, το 16% ποδήλατο, το 12% μηχανάκι, το 19% χρησιμοποιεί συνδυασμό των παραπάνω μέσων και το 5% χρησιμοποιεί άλλα μέσα.

Χημικό Πείραμα Το 2011 ορίστηκε ως παγκόσμιο έτος χημείας και έχοντας αυτό ως αφορμή, στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας, κάναμε ένα πείραμα. Αναμειγνύοντας νερό και χώμα και κάνοντας αρχικά απολύμανση, έπειτα κροκίδωση και τελικά φιλτράρισμα, δείξαμε τα τρία στάδια καθαριότητας νερού, δραστηριότητα που γίνεται σε όλα τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού.

Κατασκευή Στα πλαίσια της εργασίας κατασκευάστηκε μία μακέτα με σκοπό να προβληθούν οι πηγές και οι επιπτώσεις της ρύπανσης.

Ρύπανση από ανθρωπογενείς Οικολογικό Αποτύπωμα Ρύπανση από ανθρωπογενείς παράγοντες Καφέ Ομάδα Παπουτσή Στεφανία – Χριστίνα Βεάζογλου Νίκος Αργυροπούλου Γιάννα Βλάχος Κώστας