Παρουσίαση: 2 ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης Η έξυπνη καρέκλα βοηθά τον Βαφόπουλο «εν ονόματι της καινοτομίας» Μαθητές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Advertisements

 Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε έναν Μικρόκοσμο  με την βοήθεια μιας Μικρογλώσσας.
ΓΑΙΑ ΙΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ Περίληψη Το εγχειρίδιο χρήσης παρέχει στον τελικό χρήστη όλες τις απαραίτητες.
Εκπαίδευση Π.Φάληρο 9-10 Μαϊου 2013 Επίδειξη συστήματος και συσκευών τηλεϊατρικής Προμήθεια Εξοπλισμού ΤΠΕ, Αναλώσιμου Υλικού, Εφαρμογών και Υπηρεσιών.
Ο κόσμος στα όνειρά μας.
Ωφέλειες από τη χρήση των Η / Υ στη μαθησιακή διαδικασία.
Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Αγρίνιο,14 Ιουνίου 2013,ώρα 11π.μ. Αγρίνιο,14 Ιουνίου 2013,ώρα 11π.μ. Αίθουσα Eκδηλώσεων Μουσικού Σχολεί ου Μιχάλης Γκανάς Γεννήθηκε.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
 Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Διδακτική ΙΙ Ομάδες, Εργασίες, Ημερομηνίες Παρουσίασης.
Οδυσσέας Ελύτης 1o Πρότυπο Πειραματικό Θεσσαλονίκης τμήμα Δ2
Engino Robotics Controller (ERC) Η τεχνολογία που στηρίζει τη νέα ρομποτική πλατφόρμα Engino Δρ. Γιώργος Α. Δημητρίου Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικών.
Ηλεκτρονικά και Τεχνολογία Ελέγχου
1o Πρότυπο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Θεσσαλονίκης Στ2 Τάξη
ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΟΙ ΔΙΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Οδυσσέας Ελύτης 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Λευτέρης Δάλπης Ε΄2 1ο πρότυπο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ.
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
Οδυσσέας Ελύτης, «Πίνοντας ήλιο κορινθιακό», Ποίηση, Ίκαρος.
Μελετώ το ηλιακό σύστημα και ομορφαίνω την τάξη μου
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
Κώστας Μπάρτζης Α.Π.Θ. Π.Τ.Δ.Ε. 1 Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Οδυσσέας Ελύτης Πρώτο Πειραματικό Δημοτικό σχολέιο Θεσσ/νικης
«EGG BOX» CONTROL SYSTEM
ΒΛΕΠΩ 19 ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης Συμμετέχουν οι μαθητές: Εμμανουήλ Γρηγοριάδης Ελευθερία ΔρεστηλιάρηΓρηγόρης ΔρίλλιαςΠαναγιώτης ΚεραμιδάςΓιώργος Νασόπουλος.
ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υπεύθυνη εργασίας Θεοδωρούδη Ελένη
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Ά Τρίμηνο
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Β΄ ΤΑΞΗ Τ.Ε.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
Ανεβοκατεβάσματα Ζευγαρά Βάλια Καρανάσιου Κων/να Καστανούλια Γεωργία Σφίγγας Νάσος Φούκα Μελίνα Χαρκοπλιά Αναστασία Εκπ/κός Πληροφορικής: Μαυραντζάς Νικόλαος.
ΒΟΛΤA στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ
Τίτλος Δραστηριότητας
Τσιρογιάννης Νίκος-Μαργαρίτης Βασίλης
Η Ομηρική Φιλοξενία 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Τμήμα Α1
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
Το λεπτό και μοντέρνο πληκτρολόγιο του Proteus θα ομορφύνει τον χώρο σας. Τα ενσωματωμένα πλήκτρα αφής που διαθέτει καθώς και το ελληνικό μενού, σας.
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Βιβλιογραφική Αναζήτηση: αναλυτική παρουσίαση και εφαρμογή της Υπηρεσίας Διαδανεισμού Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Βιβλιοθήκη και Κέντρο.
Κωστής Παλαμάς Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας Τεχνολογία powerline homeplug για τη δημιουργία του «έξυπνου» σπιτιού και εφαρμογή της στην κατασκευή αλληλεπιδραστικής διεπαφής.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας
Πώς να φτιάξω το δικό μου
Εκπαιδευτικός Διαδραστικός Χάρτης της Ευρώπης για Mobile Συσκευές
ΠΟΣΟΣΤΑ.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΠΑ.Λ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λευτέρης Δάλπης 1ο Πειραματικό σχολείο
Στέφανος Σκαρπέλλος (Φιλόλογος) Σωτηρία Διαμαντοπούλου (Φιλόλογος)
Εργασία του Αργύρη Εφταλιώτη
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλo Εργασίας 4 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΡΑΚΑ, 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
Πνευματική ζωή, Γράμματα και Τέχνες στην Ελλάδα τον 19 ο αιώνα 5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, Προκοπίου Ελένη, ΠΕ2 Γ΄ Γυμνασίου, διάρκεια:2-3 διδ. ώρες.
Ηλεκτρονικό Βιβλίο Συνταγών για Mobile Συσκευές
1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών
Επιβλέπων: Αναπλ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Σ. Χειλάς
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων Υπεύθυνη Εκπ/κος:Κουλιέρη Βασιλική ΠΕ11 Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ειναι : Δρομπόνης Δημήτρης.
Ένα κήρυγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ με ξεχωριστή σημασία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ eTwinning
PRO BOT.
Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παρουσίαση: 2 ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης Η έξυπνη καρέκλα βοηθά τον Βαφόπουλο «εν ονόματι της καινοτομίας» Μαθητές : Γκατζώνης Κωνσταντίνος, Χρ i σκος Αρσένιος, Στάγκος Δημήτριος, Σπορίδης Μάριος, Οικονόμου Δημήτρης, Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, Φωτιάδης Αχιλλέας Υπεύθυνη καθηγήτρια : Βικτωρία Μυρώνη

Η Καρέκλα μας … με “arduino”

Η εξυπνη καρεκλα με “arduino”

Λειτουργίες της καρέκλας - Συνοπτικά …  Ενεργοποίηση ανεμιστήρα  Προσφορά φωτός με τη βοήθεια 4 LEDs  Μασάζ με vibration motors  Προσφέρει ένα ποτήρι με νερό  Προσφέρει σετ μαχαιροπήρουνων

Οι Αισθητήρες της καρέκλας …  Η καρέκλα προσφέρει τις λειτουργίες της με την βοήθεια διαφόρων αισθητήρων : με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, με το photocell, με ένα διακόπτη και με 2 κουμπιά.

Οι λειτουργίες της καρέκλας – Λεπτομερειακή περιγραφή …1  Αισθητήρας θερμοκρασίας : Ο αισθητήρας θερμοκρασίας μετράει την θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου : αν η θερμοκρασία του δωματίου ανεβεί, τότε αυτόματα ενεργοποιείται το ανεμιστηράκι. Αισθητήρας Θερμοκρασίας (tmp36)

Αισθητήρας θερμοκρασίας

Οι λειτουργίες της καρέκλας – Λεπτομερειακή περιγραφή …2  Το photocell Με το photocell η καρέκλα μετράει την ένταση του φωτός στο χώρο. Αν η ένταση πέσει κάτω από μία συγκεκριμένη τιμή, τότε τα 4 LEDs ανάβουν. Photocell LED

Αισθητήρας θερμοκρασίας Photocell

Οι λειτουργίες της καρέκλας – Λεπτομερειακή περιγραφή …  Στην καρέκλα μας χρησιμοποιήσαμε 2 κουμπιά : Το πρώτο βρίσκεται στο κάτω μέρος του δεξιού μπράτσου της καρέκλας και όταν πατηθεί, ενεργοποιείται το servo που περιστρέφει την θήκη με τα μαχαιροπίρουνα. Το πρώτο κουμπί

Οι λειτουργίες της καρέκλας – Λεπτομερειακή περιγραφή … Το δεύτερο κουμπί βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος της βάσης της καρέκλας. Με το πάτημά του ενεργοποιείται ένα servo, το οποίο γυρνάει την θήκη με το ποτήρι και το τοποθετεί κάτω από τον σωλήνα που έρχεται από την αντλία και γεμίζει το ποτήρι. Το δεύτερο κουμπί

Οι λειτουργίες της καρέκλας – Λεπτομερειακή περιγραφή …  Κάτω δεξιά στην πλάτη της καρέκλας υπάρχει ένας διακόπτης με τον οποίο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τα moter δόνησης. Διακόπτης

Αισθητήρας θερμοκρασίας Photocell Το πρώτο κουμπί Το δεύτερο κουμπί Διακόπτης

Λίγα λόγια για τον Γ. Βαφόπουλο…  Ο Γεώργιος Θ. Βαφόπουλος ( ) ήταν Έλληνας ποιητής, καταγόμενος από τη Γευγελή.  Η πρώτη του προσπάθεια να γράψει ήταν σε ηλικία 15 ετών. Τα πρώτα ποιήματά του ήταν:  Γυναίκα, στο περιοδικό "Σφαίρα"  Ελεγείο στους Αδικοσκοτωμένους, στο περιοδικό "Νουμάς"

 Ο Γ. Βαφόπουλος ήταν επηρεασμένος από τον Παλαμά, τον Kαβάφη, τον Mποντλέρ και τον Kαρυωτάκη.  Σημαντικότερα έργα του: a. Tα ρόδα της Mυρτάλης, 1931, ποιητική συλλογή b. H Mεγάλη Nύχτα και το Παράθυρο, 1959, ποιητική συλλογή c. Eπιθανάτια και Σάτιρες, 1966, ποιητική συλλογή d. Tα Eπιγενόμενα, 1966, ποιητική συλλογή e. Aπό το 1970 ώς το 1975 εξέδωσε το τετράτομο έργο του Σελίδες Aυτοβιογραφίας, το οποίο συμπλήρωσε με τον πέμπτο τόμο το Λίγα λόγια για τον Γ. Βαφόπουλο…

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΥΡΩΝΗ " ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ " 14-15/3/2015  Έχει τιμηθεί με τον Α΄ Έπαινο του διαγωνισμού διηγήματος της Νέας Εστίας (1927), με το Αριστείο του Δήμου Θεσσαλονίκης (1963), με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1967), με το Βραβείο Ποίησης του Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1972)  Το 1983 με δωρεά του ποιητή και της Αναστασίας ιδρύθηκε το Βαφοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η νέα Δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης υπήρξε όραμα του Γιώργου Βαφόπουλου. Λίγα λόγια για τον Γ. Βαφόπουλο…

Το παιχνίδι μας

 Ο Βαφόπουλος, όπως και άλλοι καλλιτέχνες, ήταν πολυάσχολος άνθρωπος και δούλευε υπό πίεση. Σκεπτόμενοι τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να επωφεληθούν πολυάσχολοι άνθρωποι σαν τον Βαφόπουλο, δημιουργήσαμε την Έξυπνη Καρέκλα’, μια καρέκλα που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο! Καρέκλα και Βαφόπουλος

Καινοτόμες διδακτικές πρακτικές στον… μορφώνουν, διασκεδάζουν τον χρήστη βελτιώνουν την αντίληψη, την προσοχή και τη μνήμη του. ΟΜΙΛΟ SERIOUS GAMES

Σας Ευχαριστούμε... Μαθητές Γκατζώνης Κωνσταντίνος, Χρ i σκος Αρσένιος, Στάγκος Δημήτριος, Σπορίδης Μάριος, Φωτιάδης Αχιλλέας Οικονόμου Δημήτρης, Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα Υπεύθυνη καθηγήτρια : Βικτωρία Μυρώνη