Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PRO BOT.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PRO BOT."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PRO BOT

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ; To Pro-Bot βασίζεται πάνω στην τεχνολογία Logo. Είναι βασικά ένα ρομπότ χελώνα, μεταμφιεσμένο σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

3 ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ; Οι εντολές προγραμματισμού εισέρχονται με τη βοήθεια κουμπιών με βελάκια κατεύθυνσης και αριθμών που βρίσκονται πάνω στο ρομπότ Φορτίζεται με καλώδιο USB με χρήση θύρας USB υπολογιστή

4 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ;
Ενσωματωμένη οθόνη Η ενσωματωμένη οθόνη στο πάνω μέρος του Pro–Bot κάνει τον προγραμματισμό εύκολο. Κάθε φορά που ένα πλήκτρο πιέζεται, εμφανίζεται στην οθόνη η αντίστοιχη οδηγία και τιμή. Με το πάτημα του κουμπιού GO, κάθε εντολή στην ακολουθία τονίζεται στην οθόνη καθώς εκτελείται. Τα προγράμματα μπορούν να επεξεργαστούν και να αλλάξουν στην οθόνη χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα, χωρίς να χρειάζεται να εισαχθεί ξανά το σύνολο του προγράμματος.

5 Μαρκαδόρος για σχεδίαση
Στο Pro-Bot μπορεί να στερεωθεί ένας μαρκαδόρος σε ειδική θήκη στο κέντρο του, που του επιτρέπει να σχεδιάζει καθώς κινείται!

6 Αποθήκευση Το Pro-Bot έχει τη δυνατότητα για αποθήκευση και εκτέλεση ενός προγραμματισμού, αλλά και τη δυνατότητα για αποθήκευση «υπο-προγραμματων», δηλαδή μικρών προγραμμάτων που μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα κεντρικό πρόγραμμα

7 Ενσωματωμένοι Αισθητήρες
Tο Pro-Bot έχει αρκετούς ενσωματωμένους αισθητήρες, Οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες είναι αισθητήρες αφής. Επίσης στο Pro-Bot υπάρχουν αισθητήρες ήχου και φωτός.

8 Άλλες δυνατότητες Το Pro-Bot μπορεί να συνδυαστεί με ειδικά χαλάκια (έτοιμα ή αυτοσχέδια) ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τους μαθητές. Επίσης το Pro-Bot μπορεί να συνδυαστεί και με Η.Υ. αφού συνδεθεί με καλώδιο USB και συγκεκριμένο λογισμικό (αγορά)

9 Συμπερασματικά, το PRO-BOT είναι ένας τρόπος για διαδραστική εισαγωγή στη γλώσσα Logo και ένα εργαλείο το οποίο ενθαρρύνει τη συνεργατική και βιωματική εισαγωγή των μαθητών στον κόσμο της ρομποτικής!

10


Κατέβασμα ppt "PRO BOT."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google