Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ.

2 Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ Ο Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996), φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30. Διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο δεύτερος και τελευταίος μέχρι σήμερα Έλληνας που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Γνωστότερα ποιητικά του έργα είναι τα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμακαι θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες.

3 ΑΝΑΓΛΥΦΟ Μεταλλικό ανάγλυφο με τον Οδυσσέα Ελύτη, από τη Λότζια Ηρακλείου Κρήτης (έργο του Γιάννη Παππά)

4 Mερικά ποιήματα Νατος ο Οδυσσέας Ελύτης

5 Ο αφηγητής Ο ήλιος ο ηλωτήρας ο πετροπαιχνιδιάτορας από την άκρη των καρά κατηγοράει στο Σενάριο Φωτιά 'ναι το πιγούνι του χρυσάφι το πιρούνι του Ο ΗΛΙΟΣ Ε σεις στεριές και θάλασσες τ' αμπέλια κι οι χρυσές ελιές ακούτε τα χαμπέρια* μου μέσα στα μεσημέρια μου «΢' όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ!»

6 Mερικά ποιήματα Νατος ο Οδυσσέας Ελύτης

7 Ο ήλιος Ε σεις στεριές και θάλασσες τ' αμπέλια κι οι χρυσές ελιές ακούτε τα χαμπέρια* μου μέσα στα μεσημέρια μου «΢' όλους τους τόπους κι αν γυρνώ μόνον ετούτον αγαπώ!»

8 Σας ευχαριστούμενε πολύ!!!
Σας ευχαριστούμενε πολύ!!! Οδυσσέας Ελύτης Αθηνά ΓΚ. Για σας και σας ευχαριστούμαι για την προσοχή σας!!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΣΗ:ΑΘΗΝΑ ΓΚ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google