1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σωτηρούλα Σταύρου.
Advertisements

Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν.
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Στερεά Ελλάδα Τρίπολη Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα Ν. Αργολίδας Πάτρα
Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου
ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ε’1 ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
Νίκος Σαρδέλης Δημήτρης Στρατής
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
ΕΛΛΑΔΑ - GREECE.
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
Ερευνητική Εργασία ‘Σπάρτη, η πόλη που ζω’:
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΥΣΤΡΑ
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα ποτάμια της Ελλάδας Της μαθήτριας Μουχταρίδου Δήμητρας Μαρίας του τμήματος Ε1 του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς. 26 διαφάνειες με σημαντικές πληροφορίες.
ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΣ Αξιοθέατα.
ΠΕΛΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδος
Το νησί μου. Η Κως είναι νησί του Αιγαίου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου σε έκταση μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο και το δεύτερο σε πληθυσμό.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ!!!
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ N.Αχαΐας N.Αχαΐας Ν. Κορινθία Ν. Κορινθία Ν. Ηλεία Ν. Ηλεία Ν. Αρκαδία Ν. Αρκαδία Ν. Αργολίδα Ν. Αργολίδα Ν. Μεσόνια Ν. Μεσόνια.
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
1ο Πρότυπο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
ΡΟΔΟΣ Αθηνά Παπακωνσταντίνου Στέλλα Φάσο Γιάννης Περιβολάρης.
ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ Καραγιάννης Γιάννης.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
Βασίλης, Γιάννος, Βίκτωρας, Μιχάλης
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Σιδερής Δημήτρης Μαστρογιαννάκης Αντώνης Κούτρας Δημήτρης Δ1
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Έλσα Μακροπούλου + Χριστιάννα Τσίπα. Όνομα : Μαίναλο Ύψος : μέτρα Χαρακτηριστικά : Πυκνό σε βλάστηση, χιονισμένο, ψηλό Όνομα : Μαίναλο Ύψος :
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΑΤΟ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Κρήτη 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΜΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ο δήμος μας Ε΄ τάξη 3 ου Δ.Σ. Γλυκών Νερών. Πού βρισκόμαστε στο Ν. Αττικής.
Ομάδα 6 Άννα-Μαρία, Μαριτίνα Χ., Κατερίνα, Μαριτίνα Μ., Άννυ
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μυστράς-Μονεμβασιά Σχολικό έτος )Εργασία ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘ΌΨΕΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΜΝΗΜΕΙΑ & ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ-Συντονίστρια:
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
Η Ιστορία της Σπάρτης Η Σπάρτη ήταν πόλη κράτος χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ευρώτα στη Λακωνία.
Πελοπόννησος.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
Θέρμο Αιτολωακαρνανίας Το Θέρμο είναι κωμό- πολη της Αιτωλοακα- ρνανίας με επίσημο πληθυσμό κα- τοίκων.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
Μυστράς. Ο Μυστράς ήταν Βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου και απέχει έξι χιλιόμετρα ΒΔ της Σπάρτης. Σήμερα είναι ερειπωμένος, αν και έχουν αναστηλωθεί.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
ΡΩΜΑΪΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Μαρία Αμπατζή, 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε.- Α.Π.Θ
Μονεμβασιά Ναύπλιο Καρώνης Παναγιώτης Μαυρογιαννάκης Μένιος Σμυρνιωτάκης Γιάννης.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
Σ’ ένα βουνό της Πελοποννήσου ζούσε το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμης.
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΥΣΤΡΑ Αγιος Δημήτριος (Μητρόπολη) κτίσθηκε το Βασιλική ξυλόστεγη, με ωραία γλυπτά στο τέμπλο και τοιχογραφίες. Στο προαύλιο της βρίσκεται.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Λίμνες της Πελοποννήσου
Δ’ ΤΑΞΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΟΡΝΕΛΝΤΟ
ΑΝΤΡΕΑ ΤΟΜΑΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΡΕΑΝΑ ΦΛΩΡΙΔΗ
Λίμνη Στυμφαλίας.
ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Ναύπλιο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠελοποννησοΣ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σχολικό έτος 2014-2015 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη Ε2

Περιεχομενα Γεωφυσικά στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός Ακρωτήρια Λίμνες Ποτάμια Βουνά Ακρωτήρια Πόλεις Πάτρα Πολιτισμός Μουσεία Εκκλησία Τουρισμός Ναύπλιο Μυστράς Μονεμβασιά Σπάρτη

Λιμνεσ* Κάποιες από τις πιο γνωστές λίμνες τις Πελοποννήσου είναι η λίμνη η Στυμφαλία και Καϊάφα. Επίσης λίγο πιο μικρές είναι η λίμνη Τάκα, η λίμνη Λάδωνα κ.ά. Η λίμνη Στυμφαλία, βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 600 μέτρων ανάμεσα στα όρη Κυλλήνη και Ολίγυρτος. Η έκτασή της φτάνει τα 3,5 τ.χλμ. Η λίμνη Στυμφαλία είναι γνωστή για τον Ηρακλή που πήγε εκεί και σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Λιμνεσ** Η λίμνη Καϊάφα, βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, στον νομό Ηλείας. Καλύπτει επιφάνεια 1500 στρεμμάτων, έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και βάθος 2 μέτρα. Μέσα στην λίμνη βρίσκεται το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και στις όχθες της η λουτρόπολη Καϊάφα.

Ποταμια* Μερικοί από τους πιο γνωστούς ποταμούς της Πελοποννήσου είναι ο ποταμός Αλφειός και ο Λάδωνας. Επίσης κάποιοι από τους μικρότερους είναι ο Ερύμανθος, ο Ευρώτας κ.ά. Ο ποταμός Αλφειός, είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Πελοποννήσου, βρίσκεται στην περιοχή του Ασιατικού πεδίου και κοντά στο Λιοντάρι της Μεγαλόπολης. Διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας και έχει μήκος 116 χλμ. Κατά τον Πλούταρχο, ο Αλφειός ήταν απόγονος του Ηλίου και της Ρόδου.

Ποταμια** Ο ποταμός Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού και βρίσκεται στον Νομό Ηλείας. Διασχίζει τον Νομό Αχαΐας και τον Νομό Αρκαδίας. Κατά τη μυθολογία, στα νερά του κολυμπούσε η θεά Δήμητρα και στις όχθες του κυνηγούσε η θεά Άρτεμις.

Βουνα* Μερικά από τα πιο γνωστά βουνά της Πελοποννήσου είναι ο Ταΰγετος και το όρος Μαίναλο. Επίσης κάποια ποιο μικρά είναι τα Αρκαδικά βουνά, το όρος Πάρνωνας κ.ά.

Βουνα** Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος, βρίσκεται ανάμεσα από την Μεγαλόπολη, τον ποτ. Ευρώτα και την Μεσσηνία. Έχει ύψος 2.407 μέτρα και μήκος 115 χλμ. Το όρος Μαίναλο, βρίσκεται στο νομό Αρκαδίας, στο κέντρο της Πελοποννήσου. Έχει ύψος 1.980 μ.

ακρωτηρια Τα ακρωτήρια της Πελοποννήσου είναι τα εξής: Άραξος Κυλλήνης Ακρίτας Ταίναρο Μαλέας Σκύλαιο

Πολεισ Η πιο γνωστή πόλη της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα. Κάποιες μικρότερες είναι η Κόρινθος και η Καλαμαριά. Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και τρίτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Έχει πληθυσμό 213.984 κατοίκους. Κάποια από τα αξιοθέατά της είναι: Μυκηναϊκοί Τάφοι Πηγή Δήμητρας Ρωμαϊκό Ωδείο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο (Στάδιο) Ρωμαϊκό Υδραγωγείο 

μουσεια Μερικά από τα μουσεία της Πελοποννήσου είναι: Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης Λαογραφικό μουσείο Ρηχίας Μουσείο «Πύργου Πικουλάκη» στην Αρεόπολη της Μάνης Νεολιθικό Μουσείο στο Δυρός της Μάνης Αρχαιολογικό Μουσείο Μονεμβασίας  Βυζαντινό Μουσείο στο Μυστρά, κ.ά.    

εκκλησιεσ Ι.Μ. Παναγίας Γιάτρισσας στον Δήμο Σμύνου Μερικές από τις εκκλησίες της Πελοποννήσου είναι: Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στο χωριό Άγιος Νικόλαος Μονεμβασίας  Ι.Ν. Αγίου Σώζοντα στο Γεράκι Ι.Μ. Παναγίας Γιάτρισσας στον Δήμο Σμύνου Ι.Μ. Ντεκούλων στο Οίτυλο  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Κάμπο Μολάων

ναυπλιο Το Ναύπλιο είναι πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και το κυριότερο λιμάνι της ανατολικής Πελοποννήσου. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους μετά την τουρκοκρατία. Κάποια αξιοθέατα είναι: Το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι Το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που κυριαρχεί στην πόλη. Η Ακροναυπλία, ενετικό φρούριο στο άκρο της πόλης.

μυστρασ Ένα ξακουστό ιστορικό μνημείο και τουριστικό μέρος είναι ο Μυστράς. Είναι πολύ κοντά στην Σπάρτη. Αυτό το μέρος είναι φτιαγμένο από τα Βυζαντινά χρόνια. Ήταν ένα από τα τέσσερα κρατίδια που δημιούργησαν οι Βυζαντινοί μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους. Το δημιούργησε ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Μονεμβασια Ένα άλλο γνωστό μέρος είναι η Μονεμβασιά. Βρίσκεται στο Νομό Λακωνίας. Σήμερα έχει 4.660 κατοίκους. Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Μονεμβασιάς είναι το Μεσαιωνικό φρούριο. Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος καταγόταν από τη Μονεμβασιά, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.

σπαρτη Επίσης ένα ωραίο μέρος για τουρισμό είναι η Σπάρτη. Η Σπάρτη είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας. Γνωστοί από τους Αρχαίους χρόνους, ήταν οι 300 Σπαρτιάτες με το βασιλιά τους Λεωνύδα, οι οποίοι πολέμησαν εναντίον των Περσών, στην μάχη των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

πηγεσ http://el.wikipedia.org/ http://www.xarths-ellados.gr/ http://arcadia.ceid.upatras.gr/ http://www.blog.gr/ http://psamouxos.blogspot.gr/ http://cultureportal.uop.gr/ http://lyk-esp-patras.ach.sch.gr/ http://www.pyrgospetropoulaki.com/ http://www.travelstyle.gr/ http://www.report24.gr/ http://www.visitgreece.gr/

1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ΠελοποννησοΣ 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σχολικό έτος 2014-2015 Κατερίνα Γαλλιού Τάξη Ε2