Τεχνολογία Μικροβιακών Προϊόντων Θεματικές περιοχές Κύρια μικροβιακά προϊόντα Συστήματα καλλιέργειας μικροοργανισμών Κρίσιμες παράμετροι λειτουργίας βιοαντιδραστήρων Σχεδιασμός και επιλογή βιοαντιδραστήρων Ζύμωση στερεάς κατάστασης Γενετική αστάθεια τροποποιημένων μικροοργανισμών Ανάκτηση μικροβιακών προϊόντων
Τ Ι ΕΙΝΑΙ Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ? Εφαρμογή των βιολογικών συστημάτων,οργανισμών και διαδικασιών στις βιομηχανίες παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ζυμούμενα τρόφιμα ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ Βιοκάυσιμα, φαρμακευτικά
Ο Ι Σ ΤΟΧΟΙ ΤΗ Σ Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Σ Σ ΗΜΕΡΑ Πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση ασθενειών Βελτιστοποίηση αγροτικής παραγωγής& εκμετάλλευση φυτικής βιομάζας ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αξιοποίηση & διαχείριση υδάτινου πλούτου Εισαγωγή νέων ήπιων μεθόδων παραγωγής
Κ ΟΚΚΙΝΗ Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Φάρμακα Εμβόλια Διαγνωστικά Γονιδιακή θεραπεία Μηχανική ιστών
Π Ρ Α ΣΙΝΗ Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓ Ι Α Διαγονιδικά φυτά (GMOs) Μοριακή αναπαραγωγή φυτών Φυτά ως εργοστάσια παραγωγής Βιοκαύσιμα Βιοαποικοδόμηση Βιολογικά λιπάσματα Βιοέλεγχος
Λ ΕΥΚ Η Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓ Ι Α Βιομηχανία τροφίμων Παραδοσιακά προϊόντα (ποτά-γαλακτοκομικά) Ζύμη αρτοποιίας Πρόσθετα(αμινοξέα-βιταμίνες,χρωστικές) Ένζυμα Παραγωγή ενζύμων Κλωστοϋφαντουργία Βιομηχανία χαρτιού Βιομηχανία απορρυπαντικών Ζωοτροφές Βιοπολυμερή Μικροβιακοί πολυσακχαρίτες Οργανικά οξέα& διαλύτες Μικροβιακή ανάκτηση μετάλλων
Μ ΠΛ Ε Β ΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Διαγονιδιακά ψάρια Βιοκαύσιμα από φύκη Έλεγχος υδρόβιων παθογόνων Η μπλέ Βιοτεχνολογία αποτελεί το λιγότερο ανεπτυγμένο τομέα μέχρι σήμερα