ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ίσως να μην υπάρχουν άλλες λέξεις που να χρησιμοποιήθηκαν με τόσο άστοχο και ανεύθυνο τρόπο, όσο οι λέξεις και . Γιατί.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Οι Μεγαλεσ οροσειρεσ!!! Παυλίνα Μπάφα ΣΤ’2.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ Carl Warner
ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
Οι Ίνκας Φίλιππος Παλαιολόγος.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Εξαφάνιση χαμένων πολιτισμών
ΟΙ ΜΑΣΑΙ Κ.Δ..
Μυκηναϊκός πολιτισμός Αχαιοί οι πρώτοι Έλληνες
Μυκηναϊκός πολιτισμός Η θρησκεία και η γραφή των Μυκηναίων
Μάτσου Πίτσου Ραφαήλ Τσελεπίδης. Περιεχόμενα Τοποθεσία Μάτσου Πίτσου Χαρακτηριστικά της περιοχής Το χρονικό της ανακάλυψης Ιστορία του Μάτσου Πίτσου Ο.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Η αφήγηση του Αγαμέμνονα
Αφρική.
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ:
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Ζωή Τσαγκαδοπούλου, μαθήτρια Β΄4 Β΄τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Αυτόχθονες λαοί Μαίρη Καλφοπούλου.
(Παλιά εποχή της πέτρας)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Λάπωνες ένας αυτόχθονος λαός
Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ
Μυκηναϊκός πολιτισμός
Εμμέλεια!. Αυτόχθονες ή ιθαγενείς  Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Αρχαία Αίγυπτος π.Χ
Χριστίνα Μπερ. Α3 Δήμητρα Μπεγ. Α3
Εργασία από τους μαθητές:
Αστερισμό ονομάζουμε το κάθε αυθαίρετο τμήμα της ουράνιας σφαίρας ή θόλου που περιέχει μια κάπως ξεχωριστή ομάδα άστρων. Ο Ζωδιακός Κύκλος είναι η ζώνη.
Αυτόχθονες πληθυσμοί Μενεξιά Στ1..
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ Πέτρος ΣΤ’1 P[y.
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΦΛΟΡΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
Αυτόχθονες Λαοί Αυτόχθονες ή ιθαγενείς ονομάζονται στις μέρες μας οι μειονοτικοί πληθυσμοί ενός κράτους, στην περίπτωση που κατοικούσαν στο έδαφός του.
Οι κάτοικοι των παγωμένων περιοχών
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ ΑΝΤΡΕΑΣ ΣΕΡΓΙΔΗΣ. ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ Τα κέντρα των μεγάλων πόλεών τους περιλάμβαναν μια ορθογώνια πλατεία που περιβαλλόταν από τις.
INKAΣ.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ;. Ο Θεός, που έκανε τον κόσμο και όλα όσα υπάρχουν μέσα σ΄ αυτόν, αυτός που είναι ο Κύριος του ουρανού και της γης, ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥΣ.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΑΣΣΕΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΣΤ΄1 19 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Α ΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Γεωμετρικά χρόνια (11 ος αιώνας – 8 ος αιώνας) (8 ος αιώνας – 5 ος αιώνας)
ΛΑΠΩΝΕΣ Ραφαέλλα Παφίτη. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΠΩΝΕΣ Οι Λάπωνες ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου (Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία) συμπεριλαμβανομένης.
Αυτόχθονες λαοί- Πάπουα Όνoμα: Αντριάνα Θεοχαρίδου Tάξη: Στ΄2 Μάθημα: Νέα Ελληνικά.
ΙΝΔΙΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.
Τα μαθηματικά και η ζωή των Μαγιά…
Άννα Παρασκευή Αυτόχθονες λαοί.
Οι Ελληνεσ Δημιουργουν Αποικιεσ
Αυτόχθονες Λαοί Τσερόκι
Αυτόχθονες λαοί Βασίλης Μπαρμπαρής Στ’2
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Οι Έλληνες δημιουργούν αποικίες
ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ Χριστίνα Φανή.
Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Στ΄ τάξη Δ.Σ. Καμπάνη Σχ. ΄Ετος
Γκόγκα Ασημένια Ζαχαριάδου Μαρία
Αρχαίοι Πολιτισμοί της Αμερικής: Mάγια
2α. Από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις στο Διαφωτισμό
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Κολομβία Η Κολομβία είναι χώρα που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία της Λατινικής Αμερικής, με έκταση τ.χλμ. και πληθυσμό κατοίκους.
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
Αυτόχθονας λαός Πάπουα
Ηλίας Μπουναρτζής/
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Διδάσκουσα : Μαρία Φακίρη. Η έννοια της κατοίκησης Κατοίκηση : κατοικία Ανάγκες : Aσφάλεια Φυσιολογία Κοινωνικός χαρακτήρας Εργασία Ελεύθερος χρόνος.
Ένας αυτόχθονας λαός της Αφρικής
Τα προϊόντα του Νέου Κόσμου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΛΑΟΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΝΚΑΣ Δαλιακοπούλου Βαρβάρα, Δεληγιάννη Μαριορή, Δικιδίκη Κωνσταντίνα, Χατζηβασιλέλλη Νίκη

ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΝΚΑΣ ΓΙΑΤΙ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 15ο – 16ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ. Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΤΑΝ ΣΤΑ 6 – 20 ΕΚΑΤ. ΠΕΡΙ ΤΟ 1520 μ.Χ. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΘΕΪΣΤΙΚΗ , ΔΙΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΤΡΕΣ . Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΡΕΑΣΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ. ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΧΡΥΣΟ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΜΑΡΑΝΘΟ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΟΛΥ ΙΕΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΩΔΕΣ ΦΥΤΟ, ΕΤΗΣΙΟ ΦΥΤΟ. ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ,Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΦΥΛΛΑ ΚΟΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΕΡΟΥ, ΕΚΟΥΑΔΟΡ, ΒΟΛΙΒΙΑ, ΧΙΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 10.000.000 ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΕΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΕΤΣΟΥΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΥΦΑΝΤΙΚΗ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΜΑΛΛΙ ΑΠΟ ΛΑΜΑ, ΑΛΠΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ; ΤΟΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΤΟΥΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ (ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ) ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΛΟ ΚΑΙ Η ΣΤΕΓΗ ΑΠΟ ΑΧΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΤΣΟΥΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Βικιπαίδεια Dim-rizou.pel.sch.gr www.nationalgeographic.gr ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ Βικιπαίδεια Dim-rizou.pel.sch.gr www.nationalgeographic.gr