Επιπτώσεις στην Ψυχολογία  Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στο σχολείο!.
Advertisements

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Παιδική Παχυσαρκία Μαργαρίτα Γ. Μωυσή B.Sc Physical Education
Κινησιολογικές Μελέτες
ΦΤΕΡΑ –ΑΝΩ ΠΛΑΤΗ Η ΠΛΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ
Είναι η καλύτερη άσκηση..?? Είναι επικίνδυνη άσκηση…?
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Συνέχιση της έρευνας Δια.Μ.Αντ.Ι σε συνεργασία με το Ερευνητικό ίδρυμα «Υγεία του παιδιού» Μέτρηση των αλλαγών στο σωματικό.
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου
Σχεδιασμός προγραμμάτων ενδυνάμωσης στις αναπτυξιακές ηλικίες
Μυοσκελετικά προβλήματα
Μεταβολικός ρυθμός ηρεμίας (RMR)
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑ 3.
Ο σωματότυπος των αθλητών
ΕΙΔΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ.
Εβδομάδα ασφάλειας και υγείας
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
ση της αερόβιας ικανότητας Ομάδα:Killers Σχολ Ετος
Φυσιολογική Κίνηση: Εισαγωγή
Δειγματική διδασκαλία
ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ.
ΣΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΑ Χατζηιερεμία Μαρία Κλωστοϋφαντουργός Τμήμα Α’
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
Κλασσικός αθλητισμός στο Γυμνάσιο
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
Ιδέες για αξιολόγηση, Ασκήσεις – Προβλήματα – Εργασίες Φύλλο Εργασίας 2 ΕΚΦΕ Αμπελοκήπων Αθ. Βελέντζας ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Αύξηση-Ανάπτυξη των παιδιών
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Από ποιους πρέπει να χρησιμοποιούνται
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της απλής αρμονικής ταλάντωσης; Εαν ένα σύστημα αφού εκτραπεί από τη θέση ισορροπίας, δέχεται δύναμη επαναφοράς F=-κχ και.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ “ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ” Κίνηση, επεξεργασία και μαθησιακές προσαρμογές.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 024 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ Διδάσκοντες.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
Είναι η κινητική ικανότητα του ατόμου να αντιδρά γρήγορα σε ένα ερέθισμα και να εκτελεί κυκλικές ή άκυκλες κινήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή κινητική ταχύτητα.
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης
Προπονητική ποδοσφαίρου
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της απλής αρμονικής ταλάντωσης; Εαν ένα σύστημα αφού εκτραπεί από τη θέση ισορροπίας, δέχεται δύναμη επαναφοράς F=-κχ και.
ΑΣΚΗΣΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Ενότητα 2: Φυσιολογικές μεταβολές, απόδοση και fitness κατά την αύξηση της ηλικίας Βασιλική Ζήση, Ph D Τμήμα Επιστήμης.
Προληπτική Φυσικοθεραπεία σε χώρους εργασίας Κων/νος Φουσέκης Καθηγητής εφαρμογών.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΒΆΡΟΥΣ Παπαηλιού Άννα -Διαιτολόγος.
Διατροφικές Ανάγκες Αθλητών Μεγάλων Αποστάσεων. % Πρόσληψη Ημερήσιας Ενέργειας.
Ανάλυση Σύστασης Σώματος
Ενότητα 1 - Κεφάλαιο 3 - Εργονομία
Μελέτη της αναπνοής Πατήστε ESC να σταματήσει η παρουσίαση.
Διατροφή και Ειδικές Δίαιτες
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΡΟΥΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΜΥΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ Μυϊκή διάταση έχουμε όταν με κάποιες ειδικές ασκήσεις διατείνουμε συγκεκριμένους μύες για να αυξήσουμε το μήκος τους.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος
ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιπτώσεις στην Ψυχολογία

 Μειώνει το στρες  Ενισχύει την ευεξία  Συντελεί στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης  Οδηγεί πιο κοντά στη φύση  Αυξάνει την αυτοεκτίμηση  Προλαμβάνει μελλοντικές ασθένειες

Η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να γίνει:  Σε ειδικά εργαστήρια (εργοφυσιολογικό κέντρο)  Σε υπαίθριους χώρους (πχ αυλή σχολείου)

Οι δοκιμαζόμενοι τρέχουν μέχρι εξάντλησης, σε μια απόσταση 20 και με ρυθμό που αυξάνει κάθε λεπτό και καθορίζεται από ηχητικά σήματα που δίνονται από ένα κασετόφωνο. Όταν ο δοκιμαζόμενος σταματήσει, τότε ο χρονικός δείκτης αποτελεί και το δείκτη της καρδιοαναπνευστικής του αντοχής.

Σε 30 δευτερόλεπτα ο δοκιμαζόμενος εκτελεί τον μέγιστο αριθμό κοιλιακών που μπορεί. Η δοκιμασία γίνεται από εδραία θέση με λυγισμένα γόνατα και τα χέρια πίσω από τον αυχένα. Ο δοκιμαζόμενος πρέπει να φτάνει στο ύψος των γονάτων.

Ο Δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι μία ένδειξη για τον υπολογισμό της παχυσαρκίας ενός ατόμου. Τύπος υπολογισμού: Βάρος (kg) / Ύψος^2 (m) 18 – 25 φυσιολογικός ΔΜΣ

Ο εξεταζόμενος κάθεται σε εδραία θέση, με τα πέλματα να ακουμπούν σε ένα κιβώτιο και διπλώνει το σώμα με τεντωμένα χέρια και πόδια ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά τα χέρια. Στο ακρότατο σημείο μετριέται σε εκατοστά η απόσταση.

Οι κάμψεις είναι διαφορετικές για τους άντρες από ότι για τις γυναίκες. Οι άντρες εκτελούν με ανοιχτά χέρια και τεντωμένα πόδια ενώ οι γυναίκες στηρίζονται στα γόνατα. Ο δοκιμα- ζόμενος εκτελεί κάμψεις μέχρι το μέγιστο αριθμό που μπορεί.

Η μέτρηση αφορά τους μαθητές της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Ευκαρπίας κατά το σχολικό έτος Σύνολο μαθητών: 71 Αγόρια : 34 Κορίτσια : 37

Τα αγόρια έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τα κορίτσια όσον αφορά την μυϊκή αντοχή των κοιλιακών μυών. Εντυπωσιακό είναι ότι τα κορίτσια σε ποσοστό 78,4% έχουν πολύ χαμηλή έως χαμηλή απόδοση σε αυτή την παράμετρο της φυσικής κατάστασης.

Εκδρομή στο Γυμναστήριο Παλίνδρομο Τεστ

Εκτέλεση Κοιλιακών

Στο Γυμναστήριο…

 s/entypa/epeaek/ergastiria_mathima_p eirama/ergofysiologiki_aksiol_athletes/pe iramata/peirama10.pdf s/entypa/epeaek/ergastiria_mathima_p eirama/ergofysiologiki_aksiol_athletes/pe iramata/peirama10.pdf  ofe.html ofe.html  ss ss