Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Eργασία 5η Σωστή στάση του σώματος Εργασία από τον μαθητή Αναστάση Κουτσοβίτη 5/4/2013

2 Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος
Η καλή στάση του σώματος: βελτιώνει την κυκλοφορία και την αναπνοή, τονώνει το νευρικό σύστημα, βελτιώνει τις επιδόσεις στην άσκηση, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και επιταχύνει την επούλωση από τραυματισμό. Ποτέ δεν είναι αργά ...η καλή στάση μπορεί να αποκτηθεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής.

3 Ένα βίντεο για τη σωστή στάση του σώματος στον υπολογιστή

4 H σωστή στάση του σώματος και η σωστή θέση του χαρτιού
Το αν καθόμαστε σωστά ή όχι, καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοσή μας στην γραφή γιατί μόνο τότε τα γράμματά μας θα είναι ευανάγνωστα, δεν θα κουραζόμαστε γρήγορα και με το καιρό θα αυξήσουμε τη ταχύτητα της γραφής μας. Ο κορμός μας, θα πρέπει να στηρίζεται σε μία καρέκλα στην οποία η πλάτη της να έχει μία μικρή κλίση προς τα εμπρός και το ύψος του τραπεζιού θα πρέπει να είναι στο ύψος του στέρνου (θώρακας) μας. Τα πόδια μας θα πρέπει να φτάνουν στο έδαφος και όχι να είμαστε στις μύτες των ποδιών μας. Άρα προσαρμόζουμε πρώτα τη καρέκλα στο ύψος του τραπεζιού και αν τα πόδια μας δεν φτάνουν το έδαφος τότε τοποθετούμε βιβλία ή υποπόδια που υπάρχουν στο εμπόριο ή ακόμα και καρέκλες με μηχανισμό επιλογής ύψους. Το χαρτί θα πρέπει να είναι τοποθετημένο ελαφρώς λοξά. Αν θα γράφουμε με το δεξί χέρι τότε με το αριστερό θα πρέπει να συγκρατούμε το χαρτί. Για τους αριστερόχειρες ισχύ το αντίθετο

5 Η σωστή στάση του σώματος μας όταν εργαζόμαστε σε γραφείο
Για να εργαζόμαστε ξεκούραστα και αποδοτικά πρέπει να έχουμε σωστή σωματική στάση. Η καρέκλα του γραφείου μας θα πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένη και να μην επιβαρύνει τους μύες και τις αρθρώσεις μας. Απαγορεύονται οι απότομες στροφές για να πάρουμε κάποιο αντικείμενο που μας έπεσε, ή κάτι από το ράφι. Χρησιμοποιούμε πάντα τα ροδάκια και στρίβουμε ολόκληρη την καρέκλα. Τα πόδια πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα και όχι στην βάση της καρέκλας. Η πλάτη πρέπει να ακουμπάει καλά στην καρέκλα. Το σώμα να είναι σε ευθεία και να μην γέρνει ποτέ πλάγια.

6 Βιβλιογραφία-Δικτιογραφεία
Βικιπαίδεια Εικόνες google Βίντεο:


Κατέβασμα ppt "Γιατί πρέπει να έχουμε σωστή στάση του σώματος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google