Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα παγκόσμιο δίκτυο που συνδέει εκατομμύρια υπολογιστές.,. Περισσότερες από 100 χώρες που συνδέονται με τις ανταλλαγές των δεδομένων, ειδήσεις και απόψεις..Σε.
Advertisements

Πότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετάδοση ανθρώπινης φωνής; Ποιος ήταν ο πρώτος σπόνσορας ραδιοφωνικής εκπομπής; Τι ακριβώς έκανε το BBC τα πρώτα χρόνια.
ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (δορυφορικό τηλέφωνο-τηλεόραση-ραδιόφωνο)
Η προστιθέμενη αξία των Ιδρυμάτων μέσω της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Κυριακή Μπαλτά.
Σουτζούκη Αναστασία Τρούμπουλου Κέλλυ Τσιτσοπούλου Βασιλίνα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ
Ρ Α Δ Ι Ο Φ Ω Ν Ο.
“Θεωρία επικοινωνίας” Εργασία 1η Θέμα:Μαζική & διαπροσωπική επικοινωνία Αναστασιάδη Στυλιανή(dpsd4002)
Τεχνολογίας Εργασία στο μάθημα της :
Ακούς τις αγαπημένες σου εκπομπές χρησιμοποιώντας: ΑγόριαΚορίτσια.
Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός
1 Τεχνολογία Επικοινωνιών Κεφ.17 Συσκευές Ήχου & εικόνας σελίδες 392 – 394 (μέχρι Διατάξεις με σύζευξη φορτίου (CCDs) )
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΚΑΘ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΤΟΥΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Ηλεκτρομαγνητικά κύματα
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών - Δίκτυα Ύδρευσης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Χρήση 3D ΔΕΠ για την Υποστήριξη Συνεργασίας στο Πλαίσιο Δραστηριοτήτων Μάθησης ΕΤΠΕ ’04, Αθήνα, 2 Οκτώβρη 2004, 1 Χρήση Τρισδιάστατων Δικτυακών Εικονικών.
Η ιστορία του ραδιοφώνου Όμιλος Δημοσιογραφία «1 ο – Τυπία» 1 ο Π.Π.Σ. Ιωαννίνων,
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΝΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΗ
Καθ. Γκρίτζαλης Στέφανος Ειδικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Γύρω στα 1873 ο Μάξγουελ πρότεινε την θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, σύμφωνα με την οποία ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα μπορεί να μεταδοθεί χωρίς.
ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το Δίκτυο Επιταχυνσιογράφων της Πάτρας (UPAN) Αθανασόπουλος, Γ.Α., Πολιτικός Μηχανικός, Καθηγητής,
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 1 ο Λύκειο Ρόδου Δημητρης Γεωργαλίδης.
Global Posistioning Sytems (GPS) Στρατής Αβαγιάννης Στρατής Αντωνέλλης Παντελλής Σπάρταλης.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 3 η Εβδομάδα Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 2 η Εβδομάδα. Η Επικοινωνία πριν το 1400 Η σημασία της μνήμης (απομνημόνευσης) Οι άνθρωποι βασίζονται στη μνήμη τους για τις.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 6 η Εβδομάδα Ραδιόφωνο. Η Επίθεση από τον Άρη 30 Οκτωβρίου, 1938 Mercury Theater on the Air (Orson Welles και John Houseman)
9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 1 η Εβδομάδα Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Εισαγωγή στην Επικοινωνία 8 η Εβδομάδα Κινηματογράφος - συνέχεια.
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Η επέκταση στην «Άγρια Δύση». Συνθήκες Η πολιτική σταθερότητα οδηγεί σε συνθήκες οικονομικής ασφάλειας Το εμπόριο διεξάγεται κανονικά επιτρέποντας την.
ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ:  Να ασχολείται με την επικαιρότητα  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με ειδήσεις  Να ενημερώνει την κοινή γνώμη με πληροφορίες.
Σύγχρονη Συγκεκριμένη & Ηλεκτρονική μουσική. Ηλεκτρονική μουσική Συγκεκριμένη μουσική Μουσική μαγνητοταινίας Ζωντανή ηλεκτρονική μουσική Βασίζονται σε.
Η φωτεινή πλευρά του Διαδικτύου Γρηγόρης Δερεκενάρης.
Από το γραμμόφωνο στο DVD: Ιστορία των οπτικοακουστικών τεχνολογιών στον 20ό αι.
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
Το Θέατρο της Επινόησης Devised Theatre Άννα Τσίχλη Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών -Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιστορία του τρανζίστορ Η σπουδαιότητα του Είδη τρανζίστορ Ευρωπαϊκός κώδικας Γενικές εικόνες cmap.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
Η εξέλιξη της τηλεόρασης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2.
Τηλέφωνο. Τέλος ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΚΗΣ Βιογραφεία Το πρώτο τηλέφωνο εφευρέθηκε από τον Alexander Graham Bell το 1876 (Reuters) Το τηλέφωνο είναι μία.
Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας
ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Συστήματα Επικοινωνιών
Γενική Οικονομική Ιστορία
Προϋποθέσεις Ανάπτυξης των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών
Διοίκηση Ποιότητας Ενότητα 3: Το κόστος της ποιότητας - Βραβεία ποιότητας Διδάσκων: Τσέλιος Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Ιωάννης Ευστρατίου Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Samsung.
Ηλεκτρομαγνητισμός Οι πρωταγωνιστές
Κάποτε στην Αμερική… Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Το Κρυστάλλινο Παλάτι φτιάχτηκε για να στεγάσει την πρώτη Διεθνή Έκθεση που οργανώθηκε το 1851 στο Λονδίνο. Ήταν ένα κτίριο από γυαλί και μέταλλο, ένα.
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
4. Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. Συνθήκες συμμετοχής της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Εθνικός Διχασμός: Σύγκρουση Παλατιού – Βενιζέλου Άσκοπη και δαπανηρή.
Παραγωγή και διάδοση Ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.
Η τηλεόραση και η εξέλιξή της…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα Φιλήμων Μπαντιμαρούδης Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πως ορίζεται η είδηση; Επιδράσεις/Αντίκτυπος Απόσταση Θέση/σημασία Παράξενο/Παράλογο Επίκαιρο Σύγκρουση Καταστροφή Ανθρωπισμός Επίσης, συμβουλευτική και αυτοβελτίωση …

Τα Περιοδικά Εξειδίκευση στο κοινό και στο περιεχόμενο – segmentation Χρήση της φωτογραφίας, γραφικών, σχεδιασμού. Μικρό προσωπικό, εξωτερικοί συνεργάτες. Ο ρόλος των νέων τεχνολογιών.

Η Μεγάλη Αρχή Έργο κυρίως μεταναστών – Ένας Ιταλός, ένας Ρώσος, ένας Καναδός και δυο Αμερικανοί. Ο Ιταλός Gulielmo Marconi πειραματίστηκε με τη θεωρία του ηλεκτρομαγνητισμού, την οποία είχαν προηγουμένως επεξεργαστεί ο James Clerk Maxwell και ο Heinrich Hertz. Ο Marconi παρουσίασε την εφεύρεση του στην Ιταλική κυβέρνηση.

The Wireless Μετακινείται στο Λονδίνο. Η εταιρεία του εξοπλίζει το ναυτικό. Όταν βυθίζεται ο Τιτανικός το 1912, η Βρετανική Κυβέρνηση αποφασίζει ότι όλα τα πλοία πρέπει να εξοπλίζονται με την συσκευή του Marconi. Η συσκευή του Marconi αξιοποίησε τον κώδικα Morse.

Audion Tube Οι Lee de Forest και Reginald Fessenden θεωρούνται οι πρωτεργάτες της μεγάλης αναβάθμισης. Το 1906, οι ασυρματιστές στα πλοία στις ακτές του Καναδά άκουσαν μουσική. Το 1915 ο Lee DeForest εξέπεμπε μουσική από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Όλη η ραδιοφωνική αναμετάδοση βασίζεται σε ερασιτέχνες.

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος Το ραδιόφωνο αξιοποιείται στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι μεγάλες εταιρίες κατασκευάζουν λυχνίες. Η Εταιρεία του Marconi διασπάται και η Αμερικανική θυγατρική εξελίσσεται αυτόνομα ως RCA – Radio Corporation of America. Ο ρόλος του David Sarnoff.

O Sarnoff Σε ηλικία 24 ετών είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των νέων τεχνολογιών. Οραματίζεται μια συσκευή για το μέσο Αμερικανικό σπίτι (κόστος 75 δολάρια). Μαζική παραγωγή δεκτών. Πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός του Frank Conrad. 1923 – πάνω από 600 ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Τα δίκτυα Αρχικά οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ελέγχονται από τους εμπόρους ηλεκτρικών ειδών. Σταδιακά ο έλεγχος περνά στις μεγάλες εταιρίες. Η γεωγραφία των ΗΠΑ και η δημιουργία των δικτύων (NBC, ABC, CBS). 1920-1927 – νέο μέσο, συνθήκες αταξίας 1927 – Radio Act of America

Η Χρυσή Εποχή 1920-1940 – θεωρείται κυρίαρχο μέσο. Ο πολίτης έρχεται σε επαφή με τον κόσμο. Η Κάλυψη του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Ραδιοφωνική Δημοσιογραφία). Θέατρο του Νοός Πολλές μορφές προγράμματος – δράμα, θέατρο, ειδήσεις, σαπουνόπερες κλπ. Edwin Howard Armstrong - FM