Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Modern Greek Lessons
Advertisements

Οδηγίες πως παίζεται το παιχνίδι
Ισορροπημένη διατροφή
Ενότητα 5η Συνέχεια.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου)
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Θέμα: Οργάνωση Συνεδριών
ΣΟΥΠΕΣ.
Σούπες - Soups.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΜΠΟΥΦΕ.
Η πυραμίδα της διατροφής
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΣΑΛΑΤΕΣ & ΟΡΕΚΤΙΚΑ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Κοστολόγηση Μάθημα 15.
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
PROJECT Β2 ΔΙΑΤΡΟΦIKEΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Καθηγητές Ματσέλης Στράτος Σiμάκη Ανθή ΓΕΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Σαλάτες Καλοκαιρινή σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, κάπαρη, κρίταμο και βαρελίσια φέτα Πράσινη σαλάτα με αρωματικά φρούτα εποχής, λάδι, αγουρίδα και.
Η περίοδος της Μεγάλης Ακμής του Βυζαντίου ( )
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
 Φρούτο Φρούτο  Λαχανικό Λαχανικό  Σωστό Σωστό.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
Σαλατες - Salads.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Εισαγωγή στο Εδεσματολόγιο
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
Γενική ταξινόμηση ανάμεικτων ποτών.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Γ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΕΝΟΤΗΤΑ:7 ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:5 ΤΟ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΡΟΣ Β΄ ΣΤΟΧΟΙ:
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Παραθέσεις - Δεξίωση κοκτέιλ (Cocktail Party)
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
Ενότητα: Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
 Αποτελεί τον πυρήνα θα λέγαμε και το σημαντικότερο εργαλείο διαφήμισης & πώλησης που χρησιμοποιεί η επισιτιστική επιχ/ση για να προσελκύσει πελάτες.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 4ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «ΕΙΜΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΩ:Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ»
Σκοπός του μαθήματος είναι η παροχή βασικών γνώσεων που αφορούν τις δυναμικές λειτουργίες των επισιτιστικών επιχ / σεων καθώς επίσης εκείνους τους παράγοντες.
Είδη για menu d hote Βραστό bouillir Φρικασέ fricassees Ψητό φούρνου rotir Σχάρας griller Σοτέ sauter Μπραιζέ braiser Πουαλέ poeler Τηγανητό frire Ποσέ.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Καραβασίλογλου Παρθένα-Ζωή Μπαζιώτη Βενετία Ακ.Έτος : Β΄ εξάμηνο πρακτικής άσκησης ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα.
Τι εστί ελληνική κουζίναΤι εστί ελληνική κουζίνα; Που κρύβεται, αλήθεια, η ελληνικότητα της γεύσης: στην παραδοσιακή συνταγή, στα εγχώρια υλικά, στις.
Διατροφή και Υγεία Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής (16 Οκτωβρίου) Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου - Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Σύνθεση Εδεσματολογίου Παράμετροι και άξονες για τη δημιουργία του
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
Σάντουιτς.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Σύνθεση Εδεσματολογίου Παράμετροι και άξονες για τη δημιουργία του
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης

ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να μπορεί να: Διακρίνει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων ειδών μενού. Αναφέρει και κατανοεί τις σωστές σειρές παρουσίασης φαγητών στο εδεσματολόγιο.

Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ   Προκαθορισμένο Μενου Καλωσόρισμα ط ط ط Κρύο Ορεκτικό Σούπα Ζεστό Ορεκτικό Ζυμαρικά/Ψάρια Σορμπέ Κυρίως Πιάτο ط ط ط Επιδόρπιο Πιάτο Τυριού ط ط ط Σοκολατάκια/Petit Four Χωνευτκό ποτό

Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ   Μενου Κατ’ επιλογή Ορεκτικά= Appetizers Σούπες = Soups = potages Αυγά = Oeufs = Eggs Ζυμαρικά = Pasta = Pâtes et farineux Ψάρια = Fish = Poissons Εντράδες =Entrées = Main courses Σορμπέ = Sorbet Ρελεβέ = Relevés Σχάρας = Grilled

Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ Ρόστα = Roasts = Rôtis Φλαμπέ = Flambés Λαχανικά = Vegetables = Légumes Σαλάτες = Salads Κρύα πιάτα = Cold Buffet Γλυκά = Desserts Αλμυρές λιχουδιές Τυριά = Cheese Φρούτα= Fruits Ροφήματα = Beverages

Αξιολόγηση Να αναφέρετε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων ειδών μενού. Να παραθεσετε τις σωστές σειρές παρουσίασης φαγητών στο εδεσματολόγιο.