Ειδη Μενου/Σωςτη Σειρα Παρουςιαςης
ΣΤΟΧΟΙ Ο μαθητής να μπορεί να: Διακρίνει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων ειδών μενού. Αναφέρει και κατανοεί τις σωστές σειρές παρουσίασης φαγητών στο εδεσματολόγιο.
Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ Προκαθορισμένο Μενου Καλωσόρισμα ط ط ط Κρύο Ορεκτικό Σούπα Ζεστό Ορεκτικό Ζυμαρικά/Ψάρια Σορμπέ Κυρίως Πιάτο ط ط ط Επιδόρπιο Πιάτο Τυριού ط ط ط Σοκολατάκια/Petit Four Χωνευτκό ποτό
Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ Μενου Κατ’ επιλογή Ορεκτικά= Appetizers Σούπες = Soups = potages Αυγά = Oeufs = Eggs Ζυμαρικά = Pasta = Pâtes et farineux Ψάρια = Fish = Poissons Εντράδες =Entrées = Main courses Σορμπέ = Sorbet Ρελεβέ = Relevés Σχάρας = Grilled
Σωςτη Σειρα ΠαρουςιαςηΣ Ρόστα = Roasts = Rôtis Φλαμπέ = Flambés Λαχανικά = Vegetables = Légumes Σαλάτες = Salads Κρύα πιάτα = Cold Buffet Γλυκά = Desserts Αλμυρές λιχουδιές Τυριά = Cheese Φρούτα= Fruits Ροφήματα = Beverages
Αξιολόγηση Να αναφέρετε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων ειδών μενού. Να παραθεσετε τις σωστές σειρές παρουσίασης φαγητών στο εδεσματολόγιο.