Μάριος Γεωργιάδης Χρυστάλλα Μιλτιάδου Νικόλας Παπαχρυσάνθου Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games) Ηλεκτρονική Υγεία ΕΠΛ679.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γεωργαλλίδης Δημήτρης Καθηγητής Πληροφορικής
Advertisements

ΟΙ > ΤΩΝ MULTUMEDIA ΣΤΟ BLOG MAΣ. Περιγραφή των Multimedia  Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας που ασχολείται με τον.
Παπαδάκη Αθανασία-Σίντι Φυτσιλή Ευγενία Γιαννή Μυρσίνη-Ειρήνη
Κοκκαλίδης Δημοσθένης
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
Η σύνδεση της εκπαίδευσης και της ιατρικής φροντίδας
Serious Games Μάθημα: Ηλεκτρονική Υγεία Ονόματα: Χριστιάνα Αλκιβιάδου
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
Ηλεκτρονική Υγεία Κοινωνικά μέσα και Ιατρική εκπαίδευση
Ηπατιτιδα C: διάγνωση και αντιμετώπιση μιας σιωπηλής νόσου
Το σύνολο των μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και το σύστημα των αρχών και των κανόνων στο οποίο.
Κουβαρα Βαϊα Πρανεντςη κατερινα Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ/ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠο ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.
Μάθηση εν κινήσει Mobile-Learning Ιωάννου Μάριος, Νικολάου Μαρία, Παπακωνσταντίνου Κούλα, Σακκάς Γιώργος.
Mobile Learning Αλεξία Κολόσοβα Ελένη ΦΙλίππου Μαρία Φιλίππου ΕΠΛ 679 Ηλεκτρονική Υγεία Χειμερινό Εξάμηνο 2012/2013.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΜΕΡΟΣ ΜΑΙΟΣ 2011 Δυνατότητες Ανάπτυξης.
«Καινοτόμος θεραπευτική προσέγγιση για επουλώσεις τραυμάτων/ελκών/εγκαυμάτων» ΠΑΤΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 Κων/νος Πουλάς Άγγελος Βουτσινάς Τμήμα ΦαρμακευτικήςΧειρουργός.
Εργασία για το μάθημα της Πληροφορικής Β’εξαμήνου.
Τα Clinical Decision Support Systems (CDSSs) είναι προγράμματα σχεδιασμένα να παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε επιστήμονες υγείας που καλούνται να.
Αξιολόγηση της σχέσης ιατρού- ασθενούς στη γενική ιατρική Χρήστου Λιονή Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ιδρύθηκε από την Σ. Σλήμαν το 1902 ως πρώτο «λαϊκό» Σανατόριο της Ελλάδας και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά του με την αντιμετώπιση.
Από τον μύθο στη πραγματικότητα.
Βαλαβάνη Ευδοξία ΑΕΜ: Εργασία 3η.
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα» Αντωνίου Θεοδώρα Κυριάκου Ελπίδα Παπαδοπούλου Ευθυμία Τορτούρη Κατερίνα.
ΟΜΑΔΑ:INDEPENDENT ΘΕΜΑ:ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ Η' Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΑΠΕΞΑΡΤΗΣH-ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
PLAY DENTAL ADVENTURE 1η ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Ιατρική του Ύπνου ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games)
Εικονικοί τρισδιάστατοι κόσμοι ΠΜΣ:Δυνητικές κοινότητες Παρουσίαση : Θεοδωρίδη Άννα
Πρωτοβάθμια περίθαλψη οφέλη στον ασθενή και στην πολιτεία Δημήτρης Μάτσιας Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών.
1 η Εργασία στην Ιατρική Εκπαίδευση ‘’Παρελθόν, παρόν, μέλλον:ανάλυση άρθρων από τη βιβλιογραφία’’ Καντιλλάρι Γιόνα Α.Ε.Μ. : Ροκκά Ευαγγελία Α.Ε.Μ.
Ποιος από τους πιο κάτω πίνακες παρουσιάζει τη μάχη που μόλις παρακολουθήσατε;
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα: ανάλυση άρθρων/ενημερωτικών video και καταχώρησή τους σε OER» Δημήτρης Στόκκος Παναγιώτης.
Μοντέλο Kaiser Το μοντέλο στηρίζεται στην αρχή της προληπτικής δράσης.
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Μοντέλο Μακροχρόνια Φροντίδας κατά H.E. Wagner
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
1 Διατροφή και Πρόληψη Νοσημάτων. 2 Προτεραιότητες Προληπτικής Ιατρικής & η θέση της Διατροφής τον 21ο Αιώνα.
Η Εκπαίδευση του Ασθενή. Στόχοι της Εκπαίδευσης του Ασθενή Πρόληψη της ασθένειας Προαγωγή της υγείας Προαγωγή γνώσεων που αφορούν την ασθένεια, τη διατροφή,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ A’ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Στελέχωση Υπηρεσίας: Μάρκος Ζαχαρής, ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός, Υπεύθυνος Κοινωνικής.
Η Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου υπήρξε πάντα πρωτοπόρα στην εισαγωγή των νέων Ψυχιατρικών Θεραπευτικών μεθόδων στην Ελλάδα αλλά και στην.
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Insert Product Photograph Here Ειρ.Χριστοδούλου, Δ.Μπαμπαλής, Ι.Βοσκάκης, Μ.Τσολάκης, Χ.Πωγωνίδης,
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
Μητρώο Χρονίως Πασχόντων
1.
Διοικητική Πρακτική 3ο μάθημα
Πολυμεσικές υπηρεσίες στην υγεία (ΛΟΓ51) 1. Εισαγωγή στο μάθημα
Ανάλυση Συστημάτων Μακροχρόνιας Φροντίδας (Θ)
Σχεδιασμός, Οργάνωση, Λειτουργία και Αξιολόγηση Υπηρεσιών Τηλεϊατρικής
Ρευματολογικό ιατρείο εμπειρία φοιτητή
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
Η δουλειά των ονείρων μου…
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»
Προβλήματα που πρέπει να λυθούν
Νοσηλευτική Δεοντολογία
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
OΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
Εντερική –Παρεντερική σίτιση μια διαδρομή πολλών ετών…
«Ιατρική Εκπαίδευση και εξατομικευμένα ιατρικά συστήματα»
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ
Στα διάφορα επαγγέλματα
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Εργαστήρια Ε Εξαμήνου στον κλινικό χώρο
ΠΑΤΡΑ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 Κων/νος Πουλάς Άγγελος Βουτσινάς
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μάριος Γεωργιάδης Χρυστάλλα Μιλτιάδου Νικόλας Παπαχρυσάνθου Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού (Serious Games) Ηλεκτρονική Υγεία ΕΠΛ Νοεμβρίου 2011

Το σκεπτικό του συγκεκριμένου παιχνιδιού σοβαρού σκοπού, είναι μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον ενός τμήματος επειγόντων περιστατικών, να εκπαιδεύσει εξειδικευμένα άτομα που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα Στόχοι του παιχνιδιού: 1.Να χρησιμοποιείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί η ομαδικότητα και η συνεργασία των εμπλεκομένων, κάτι που αποτελεί το κύριο συστατικό για επιτυχή αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών 2.Να εκπαιδεύσει καινούριους φοιτητές ιατρικής ή άλλους εκπαιδευόμενους στον κλάδο της ιατρικής στο να αποκτήσουν μεγαλύτερη πείρα στην αντιμετώπιση διαφόρων περιστατικών, όπως και στην εφαρμογή των μέχρι τώρα γνώσεών τους Εφαρμογή CliniSpace 2

Περιγραφή CliniSpace Το παιχνίδι μέσω εικονικής πραγματικότητας, απεικονίζει ένα τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου Περιλαμβάνει δυο κατηγορίες φροντίδας ασθενών: 1.Περιπτώσεις τραυματισμών 2.Περιπτώσεις λοιμώξεων Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει διάφορες συσκευές τις οποίες χρησιμοποιεί το ιατρικό προσωπικό για τη διάγνωση μιας ασθένειας αλλά και την παραγωγή διαφόρων αναφορών και γραφημάτων Δίνει την επιλογή στο χρήστη να επιλέξει διάφορες ενέργειες που θα αποτελέσουν τη θεραπεία του ασθενούς ανάλογα με το περιστατικό Το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα για υποστήριξη πολλαπλών και παράλληλων χρηστών 3

Ερωτήσεις 1)Τι είναι το Clinispace; Α) Παιχνίδι σοβαρού σκοπού Β) Επιτραπέζιο παιχνίδι 2) Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε: Α) Σπίτι Β) Τμήμα επειγόντων περιστατικών