Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»

2 Η Πληροφορική Υγείας είναι ευρέως διαδεδομένη στα σύγχρονα συστήματα υγείας και για το λόγο αυτό παρατηρείται σημαντική κινητικότητα στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης στον εν λόγω κλάδο. Η χρήση της Πληροφορικής στο χώρο της Yγείας παρέχει μια σειρά από σημαντικά οφέλη, που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, όσο και στη διευκόλυνση του Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού. Το μάθημα «Πληροφορική της Υγείας» απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις εφαρμογές της Πληροφορικής στο χώρο της Υγείας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

3 Βασικές Έννοιες & Ορισμοί Πληροφορικής
Βασικές Έννοιες & Ορισμοί Ιατρικής Πληροφορικής Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος Ασθενών (Electronic Patient Records) Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων (Hospital and Clinical Information Systems) Πληροφοριακά Συστήματα Εργαστηρίων (Laboratory Information Systems) Τηλε-Ιατρική (Telemedicine) Απεικόνιση & Επεξεργασία Ιατρικών Εικόνων (Medical Imaging)

4 Aσφάλεια Ιατρικών Πληροφοριών (Security in Medical Information)
Ηλεκτρονική Υπογραφή στα Ιατρικά Έγγραφα (Electronic Signature for Medical Documents) Eξ Αποστάσεως & Δια Βίου Eκπαίδευση Επαγγελματιών Υγείας (Life Long Learning in Health Care) Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (Electronic Prescribing) Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας (Smart Cards in Medicine) Εφαρμογές Κινητής Υγείας (M-Health) Νέες Τεχνολογικές Τάσεις στο Χώρο της Υγείας Προηγμένα Συστήματα και Νέες Υπηρεσίες Πληροφορικής στο χώρο της Υγείας.

5 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Υπολογιστής; Ο Η/Υ είναι μια συσκευή χρήσιμη για: εκτέλεση αριθμητικών και λογικών πράξεων με πολύ μεγάλη ταχύτητα, αποθήκευση δεδομένων, ανάκληση δεδομένων. Δεδομένα εισόδου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ Δεδομένα εξόδου Σχηματικό διάγραμμα της λειτουργίας ενός Η/Υ

6 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Πρόγραμμα; Το σύνολο των κανόνων ή οδηγιών στις οποίες βασίζεται ένας υπολογιστής για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη εργασία. Eρώτηση: Τι είναι Προγραμματισμός των Η/Υ; Η διαδικασία συγγραφής και εισαγωγής των κανόνων στους Η/Υ.

7 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι λογισμικό (software); Το σύνολο των προγραμμάτων. Eρώτηση: Τι είναι υλικό (hardware); Τα ηλεκτρονικά και μηχανικά τμήματα, από τα οποία αποτελείται ένας υπολογιστής.

8 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Από τι αποτελείται ένας Η/Υ; Από την αρμονική σύζευξη του υλικού και του λογισμικού. Eρώτηση: Τι είναι Δίκτυο Υπολογιστών; Στις μέρες μας είναι δυνατή η ένωση 2 ή περισσοτέρων υπολογιστών για ανταλλαγή δεδομένων. Η οντότητα, που προκύπτει από την ένωση αυτή, ονομάζεται Δίκτυο Υπολογιστών.

9 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Δίκτυο Υπολογιστών

10 Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Eρώτηση: Τι είναι Πληροφοριακό Σύστημα; Είναι ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από υλικό, λογισμικό, ανθρώπους, δεδομένα και διαδικασίες. Eρώτηση: Σε τι αποσκοπεί ένα Πληροφοριακό Σύστημα; Αποσκοπεί στην απόκτηση, αποθήκευση, επεξεργασία και διαχείριση πληροφοριών.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google